Het heeft gesneeuwd in de (Zuid) Franse Alpen, maar minder dan verwacht en wellicht gehoopt. Bij mij in de buurt, Puy Saint Vincent, Serre Chevalier en Montgenevre, viel tussen de tien en twintig centimeter. Genoeg om een lekker gevoel van verse sneeuw te krijgen en voor super strakke pistes maar we hadden op meer gehoopt. Deze sneeuw viel echter veel meer in de buurt van Turijn, het sneeuwde hier laag meer dan hoger in de bergen. Toevallig moest ik vanuit Frankrijk naar Turijn, en er lag minder sneeuw op de Col de Montgenevre dan in het dal eronder.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Ah bij Rogier heeft het nu ook gesneeuwd, leuk!

Off piste prima mits je rekening houdt met de natuur. Jammer dat dit zo weinig benadrukt wordt. Er is veel schade ieder jaar aan de natuur door off piste rijders en ook sneeuwschoenwandelaars. Met name wild heeft hier veel last van. Zulke filmpjes nodigt uit tot onverantwoord gedrag, hoewel het er prachtig uitziet.

Leuk filmpje met leuke muziek.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie