In Frankrijk valt vandaag 15 tot lokaal 30 centimeter sneeuw, maar verder staat de week toch vooral in het teken van extreme kou. De temperaturen liggen in het weekend 18 graden beneden normaal, dat hebben we jaren niet meegemaakt! Hoewel de scherpste kantjes er van af gaan ziet het ernaar uit dat de kou de Alpen voorlopig nog niet loslaat. Voor de details check het video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Is het niet Italië die noemenswaardige sneeuw krijgt? De aanstaande 3 dagen, maar ook vandaag, voor wat ik zie…

I even pee standing sideways...

@Jack, in Piemonte ja, vooral vandaag. Verder wat sneeuwbuien maar ik verwacht geen grote hoeveelheden, zeker niet in de Dolomieten.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Roel,

Gisteren gaf jij aan dat zaterdag een dag is van oppassen vwb het reizen. Wij gaan naar Konigsleiten. Verwacht jij extreme omstandigheden (veel sneeuwval) op zaterdag wat van invloed kan zijn op het reizen?

Als ik jou zo beluister zouden we volgende week weleens een mooie skiweek kunnen hebben in Zillertal. Koud, maar weinig sneeuwval met af en toe zon?

er zit geen geluid bij ?

Jawel hoor, zit geluid bij.
Gebruik je crApple toevallig?

Beste Roel,

Ik wil je eerst bedanken voor je duidelijke en interessante analyses.

Ik heb, net zoals Chris, een vraagje over de heenreis. Wij willen vrijdagnacht vertrekken naar Kaprun/Zell am See. Kun je aangeven wat de omstandigheden voor die nacht en ochtend zijn? Bedankt alvast`voor de moeite!

@Chris, die kans is wat afgenomen. Maar ik zie iedere berekening wel nieuwe dingen in de neerslagsverwachting. De modellen hebben er zichtbaar moeite mee dus ik ga nog geen te stellige uitspraken doen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Wij willen vrijdagnacht vertrekken naar Grachen, Zwitserland. Wordt het oppassen geblazen, of gaat het meevallen qua sneeuw/kou?

Ha Roel,
Fijn die analyses. ga donderdag voor vier dagen naar Lermoos.
Kan je me iets vertellen over de wind, is dat voor alle gebieden van Oostenrijk van toepassing? Dan met name voor de in bedrijf zijn van de liften.

Vandaag lekker geskiet. Het weer was op zich goed. Maar het ging flink waaien. Erg koud vooral in de lift. Pengelstein daar waaide je echt weg!

Hallo Roel hoe gaat het weer Mittenwald .wik gaan pas met de krokus vakantie . Of kun je niet zo ver vooruit kijken .

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie