In bovenstaande filmpje laat ik het kleine Franse skigebiedje Pelvoux zien. Een echt ‘one lift wonder’. Twee liften voeren in één lijn omhoog en daarnaast liggen uitdagende rode en zwarte pistes. Verder zijn de off-piste afdalingen zo goed als onbeperkt. Hiernaast is de ‘front de neige’ met twee eenvoudige pistes ideaal voor families en beginners. Een aanrader voor iedereen die genoegen neemt met weinig kilometer aan pistes maar wel mooie pistes wilt. Wie er over denkt om richting dit gebiedje af te reizen kan hier meer informatie vinden of reserveren.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Lijkt me een lekker gebiedje, de pistes zien er inderdaad super strak uit! Als ik een keertje in de buurt ben, waarom niet, van mij hoeft een gebied dan ook geen honderden kilometers aan pistes te hebben. Hoeveel kost een skipas daar eigenlijk?

@ Mark, in de vakantieperiodes 18 euro per dag, en tijdens ‘hors saison’ 16 euro per dag. Kinderen tot zes jaar skiën gratis.

Click. Click. Peace

Ken nog zo’n one lift wonder: St. Antonien in Graubunden. Super schattig dorpje vlak bij Klosters en Davos. 1 lift maar wel ongekende off-piste mogelijkheden.
St. Antonien is vooral bekend bij tour-skiers.
Als je houdt van een rustige skivakantie in een echt Zwitsers Chalet en geen drukke liften, dan is St. Antonien echt een uitkomst. De gebieden van Klosters en Davos liggen ook in de buurt, goed te bereiken per trein, waardoor je als je zin hebt ook een groot gebied in kunt.

goeie tip! ook eens op de lijst zetten!

grt paddy

In het zwarte woud heb je ook zo enkele kleinere gebiedjes met maar een paar pistes, de off-piste mogelijkheden zijn minder groot, maar langlaufen daarentegen kan je er als de beste!

Nog een paar namen van gebiedjes met weinig piste, veel off piste en een mooi hoogteverschil: Ste Foy en Tarentaise en en Bonneval sur Arc. En natuurlijk het overbekende La Grave.

@ Jaap, het enige verschil is dat je in die gebieden moet vechten voor een vers spoortje ;-)

Click. Click. Peace

Wij zijn afgelopen zomer in dit gebied op vakantie geweest. We hebben toen de liften wel gezien, maar hadden geen idee wat voor soort gebied het was. Ziet er prima uit! Een nadeel voor ons is dat het een enorm eind vanaf de snelweg ligt. Vanaf Grenoble is het nog een behoorlijk stuk rijden…
Wij houden het maar bij ons four lift wonder in Wallis: Bellwald.

@ Rogier, dat klopt natuurlijk. Je moet een beetje geluk hebben met op tijd verse sneeuw.

Ziet er nog een leuk gebiedje uit.

Met Pasen 2010 naar St.Foy geweest, super luxe appartement (groot en zwembad/wellness in gebouw) via internet met veel korting kunnen huren voor alleen Pasen (4 nachten), verse sneeuw gehad en oneindig verse sporen kunnen trekken, ook leuk tree-skiing en er was een Big-Air kussen tegen betaling, mijn vrouw en 3 zonen - en ik - hebben het super gevonden.

Het gebied is begin jaren 1990 nieuw ontwikkeld in een oude bouwstijl, net genoeg restaurants in het skidorp en met 4 liften net wat meer mogelijkheden dan een "1 lift wonder".

Even naar benden rijden en aan de andre kant van de Vallei kun je naar Les Arcs een lift pakken, iets verder het dal inrijden en je zit in Tignes/Verbier. Di bijv. wanneer je er een hele week zou verblijven en het gebied toch gaat ver vervelen.

Aanrader! Appartement was nu herinner ik me Le Ruitor

@Laflaps, Verbier is wat verder weg (je bedoelde natuurlijk Val d’Isère). Maar verder: Ste Foy heef prachtig off piste terrein, en gebieden als Les Arcs, Espace Killy en ook La Rosière liggen pal voor je neus. Ideale uitvalsbasis.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie