De Lentekriebels? Winter afgelopen?

Ruud op 12 maart 2012· 28 reacties

null
Een diepvriesdag in de voorjaarsvakantie

Het weerbericht voorspelt een aantal lenteachtige dagen en iedereen in mijn omgeving jubelt bij elke zonstraal. Het is duidelijk; de lente is in aantocht. Helaas.

Afscheid nemen doet pijn
Ik ben deze winter vier keer wezen skiën plus een dagje Sauerland, dus ik mag echt niet klagen. Maar toen we vorige week weg reden uit het Salzburgerland was het toch weer even slikken. Aangezien de voorjaarsvakantie met het gezin mijn laatste skitrip was van dit jaar, moest ik weer voor langere tijd afscheid nemen van de witte bergen. En als je dan weer thuis komt moeten de schoenen en ski’s weer achter de schotten. Ik heb het nog niet over mijn hart kunnen verkrijgen; de schoenen staan nog in de studeerkamer en de ski’s staan nog in de gang.

Verwend
Nou was de vakantie qua omstandigheden ook een beetje anders dan anders. Of misschien ben ik inmiddels enorm verwend. Want op de vorige skitrips van dit jaar had ik gewoon vette mazzel. In december hadden we in Val Thorens na een lange periode van wachten op sneeuw het eerste –staalblauwe- weekend waarin er überhaupt geskied kon worden, in Puy St. Vincent skieden we in januari in de zon op een moment dat overal in de Alpen dorpen ingesneeuwd raakten in sneeuwstormen en in Les Sybelles hadden we na 1 dag flinke sneeuwval vrij onverwachts een paar hele zonnige dagen. Dus dan begin je blijkbaar te verwachten dat ook de komende vakantie de weergoden voor mooie omstandigheden zorgen. Maar zo was het deze voorjaarsvakantie toch niet helemaal.

null
Een droomdag in de voorjaarsvakantie

Een raar zootje weer
We hadden vrijwel iedere dag een ander soort weer; heel verrassend zullen we maar zeggen. Regen op de aankomstdag, sneeuw op de eerste skidag, toen een echt winterse dag met een flauw zonnetje, gevolgd door een dag met wat sneeuw en wat lichte regen. En toen kregen we na een vochtige ochtend voorzichtig lenteweer. Om de week af te sluiten met twee dagen hitte.
En bij die wisselende omstandigheden hoorden natuurlijk ook heel diverse sneeuwcondities; van harde pistes met een hopen tot totale papsneeuw en van krakend verse sneeuw tot knetterharde betonpistes. Wel goed voor je skitechniek trouwens; je moet je voortdurend aanpassen aan de wisselende omstandigheden.
Vooral de laatste twee dagen kregen de pistes het zwaar te verduren. Gelukkig ligt één kant van ons skigebied op het oosten, waardoor er tot een uur of drie nog goed op te skiën was. Op de laatste dag lukte het echter daar ook niet meer; al vroeg op de dag was alles pap. Gelukkig waren er heerlijke terrassen.

null
Pap op de piste

Negen maanden wachten
Het skiseizoen zit er voor mij weer op. En ik mis het nu al. Maar ach; over negen maanden gaan de eerste skigebieden al weer open. Dan staan we weer op de ski’s. En de voorpret begint natuurlijk al een maand of twee eerder. Dus als je het zo bekijkt dan hoeven we het maar een maand of zes uit te zingen. Even de tanden op elkaar en dan is die zomer al weer over. Trouwens; we kunnen nog nagenieten op onze heerlijke site. Alvast gaan zoeken naar een bestemming voor volgend jaar. En jaloers de verhalen lezen en filmpjes kijken van de mazzelaars die de komende periode nog gaan. Want voor velen van ons mag het dan over en sluiten zijn met het skiën, maar dat geldt natuurlijk niet voor de skigebieden. Daar kun je nog weken lekker skiën.

Gaan jullie nog? Ik lees jaloersmakende skiplannen voor maart en april. Stelletje geluksvogels.
Wil ik die eigenlijk wel lezen? Of zal ik gewoon toch nog maar een shorttripje boeken?

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Voor mij moet de echte winter nog beginnen: een weekje 3 vallees binnen 3 weken :D

Je kan in de zomer ook skiën op gletsjers. bijvoorbeeld in italië of frankrijk:tignes,Zermatt/cervinia, Stelvio.
Ik ben er een keer geweest in livigno in juni en het beviel heel erg :D

Ja hoor as woensdag nog een paar daagjes naar bad gastein :)

Jazeker! aankomende vrijdag voor een week naar Gerlos. Ik ben benieuwd wat het weer ons gaat brengen. Pap of toch nog redelijke condities?

Hela jongens mijn week skien komt nog :)

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

Nog een weekje tignes, laatste week april/eerte week mei!

28 maart voor enkele dagen naar de Stubai gletscher. Een hoog gebied opgezocht om nog even lekker te genieten.

Ik ben al 2 keer geweest maar zit er aan te denken om van 25 of 26 april tot 1 mei nog even naar ischgl te gaan.
Dan is het ook wat minder lang wachten tot eind januari.

Ik binnen 3 weken ook naar les menuires, dus voor mij is de "winter" nog niet voorbij :p

No matter how warm, there's a wintertime ahead

Heb er al 4 dagen Ischgl en 8 dagen Serfaus opzitten. En heb nog 4 dagen St. Anton te goed, laatste weekend van maart.

Herkenbaar (tot irritatie van mijn vrouw) : mijn schoenen en skies staan ook nog een week in de weg en mijn tas zelfs 2 weken. Afkicken noem ik dat. Het voelt alsof ik een extra weekje van de wachttijd tot volgend seizoen afsnoep.

Fun Lovin' Skier

binnen 3 weken nog een weekje valloire. Hopelijk wordt het intussen niet te warm! Vorig jaar was het er echt knudde.

Over 2 weken naar het paradijs Ischgl om nog lekker een weekje te skiën!

Volgende week nog 4 dagen naar Kaprun… Hoop dat de sneeuw boven op de gletscher nog goed is. Maar ga van het beste uit.

Hetzelfde hier… :( Vier keer geweest dit seizoen.
Eerste dump in november op Pitztaler Gletscher gaan skiën.
Kerstvakantie met belachelijk vel sneeuw! :D
Les-vrije week, 10 dagen zon, ijskoud maar dat nemen we er met plezier bij.
Krokusvakantie begonnen met dump en nadien prachtig weer.
De laatste terug reis was ook met zeer veel pijn in het hart! :( Skis staan ook hier nog in mijn kamer. :p

Gehan

Ken het gevoel, toch nog even besloten om vanaf a.s. woensdag samen met mijn zoon nog even 4 dagen de pistes af te knallen in Serfaus.

:) Zeker gaan we nog even. Traditioneel ‘mannenweekend’ staat voor de deur. Alhoewel, het ‘weekendje’ is tegenwoordig van vrijdag tot donderdag. De keuze wordt Serfaus-Fiss of Laax-Flims. Wat zullen de beste condities worden vanaf volgende week vrijdag???

Aequilater Nubila

jep as vrijdag nog weekje naar val-gardena

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

Ga over ruime week ook nog 3 dagen Serfaus doen, hopen op goed weer en knallen maar

Vrijdag gaat de bus nog even een dikke week naar Paradiski, en ik zit daar in :)

Zondag ochtend vertrek ik nog een week naar de Zugspitze Arena, dus voor ons moet het wintersport seizoen nog beginnen : )

30 maart naar noord Idaho , is tot nu toe 7 mtr gevallen :-)

Komend weekend lekker nog even 5 daagjes aftanken in Hinterglemm!

ik ga nog ff lekker de dutchweek doen en ik hoop nog op wat indoorski als voorbereiding.

Als de Alpen een vrouw is, dan zou ik ermee trouwen.

Met Pasen nog lekker een weekje naar Solden!

Ga met pasen nog een weekje naar Montafon, begin alleen wel te twijfelen of dit wel zo’n goede keuze was. De hoogste top is 2200 meter, en de aankomende week wordt het serieus warm. We gaan het zien :s.

Ik ken het gevoel. Heb dit jaar na twee skitrips weer voor bijna een jaar afscheid moeten nemen van de bergen.
Ski’s staan weer in de wax, liggen nog wel in de schuur en moet ze nog uitborstelen. Zo houd ik het gevoel nog maar even vast.
Ik moet zeggen dat dit wel een topjaar was. Extreem veel sneeuw van goede kwaliteit. Maar toch wel ff slikken om de boel weer op te moeten bergen!!

Ik gan nu weer in zomerslaap, op naar de volgende sneeuwperiode.

Voor mij komt de "echte" skivakantie er nog aan. Na een paar dagen Winterberg eerder dit seizoen ga ik over 2 weken naar Sölden :D

Een skipiste heeft ook slaap nodig...
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie