Pap, lekker of niet?

Rogier op 15 maart 2012· 32 reacties

null
Papperige piste.

De meningen over de huidige sneeuwkwaliteit in de Alpen verschilt nog al. Dat is ook te lezen op onze Sneeuwhoogte+ app. De één heeft het over heerlijke condities terwijl anderen het over ‘onskibare pap’ hebben. Het spreekt voor zich, 's ochtends zal iedereen het wel met elkaar eens zijn: dan is de sneeuw prima. Vaak zijn de pistes ‘s ochtends net geprepareerde racebanen. maar als het 's middags zacht wordt dan gaan de meningen verschillen. Wie vindt zachte (pap) sneeuw onskibaar en wie kan er wel van genieten?

Moeilijk
Laten we er niet omheen draaien, skiën en boarden in de papsneeuw is niet makkelijk. Je moet een flinke dosis techniek, ervaring en ook een beetje lef hebben om hier goed doorheen te kunnen knallen. Zelfs als je dit allemaal hebt is het ook voor velen niet de leukste manier van skiën om door de natte bende te skiën of boarden.

Lekker doorheen knallen
Ik kan altijd wel van een paar pap afdalingen genieten. Lekker door die hopen natte en zachte sneeuw heen knallen. Ik kan er de lol wel van inzien. Vaak ski ik in deze sneeuw met mijn dikke off-piste ski’s. Ik moet er wel bij zeggen dat keihard door papsneeuw heen knallen ook wel zorgt voor pap in de benen want het kost kracht om in de sneeuw de ski’s in het juiste spoor te houden. Wie van jullie kan ook wel van een papperige afdaling genieten?

Lekker terrasje
Natuurlijk trekt als het zo warm is als nu het terras met een lekker koel biertje ook. Natuurlijk ook een reden om eerder te stoppen met skiën of boarden. Of gaan jullie met dit weer wel door tot het uiterste.

Kortom wie houdt er wel (een beetje) van papsneeuw?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

I love it!

zo lang ik maar op de skis in de sneeuw stavind ik alles bets

Geldt het alleen voor skiërs?

Hate it! Liever 20 graden vorst dan 2 graden in de plus.

Papsneeuw is inderdaad zwaar voor de benen, maar als het pappig is moet je het ermee doen.Ben er ook geen echte liefhebber van, maar goed je techniek gebruiken is belangrijk, vooral niet achterover hangen.
Vroeg opstaan, de meeste km maken tot 14.00 uur en dan lekker op een terras in de zon zitten is een prima alternatief.
Vooral de wat steilere pistes worden door de mensen kapot geragd als het pappig is. Met de meeste blauwe pistes valt het meestal wel mee. Neem na 11 uur de noordhellingen, die blijven het langst goed

haat aan… warm=klef=diareesneeuw=slecht dus beter dat het 5-8 graden vriest ofzo… deselniettemin liever pap sneeuw dan geen sneeuw ;P

Papsneeuw is veel minder vergevingsgezind dan een strak geprepareerde piste. En dat vind ik er eigenlijk ook wel leuk aan: Je bent behoorlijk aangewezen op je techniek, terwijl je benen al wat vermoeid raken van de hele dag skiën. De voldoening is veel groter dan wanneer je simpel een strakke harde piste afragt (hoewel dat natuurlijk ook wel erg lekker is).

Het bijbehorende weer met het vooruitzicht van een biertje in de zon en de sneeuw is natuurlijk ook heerlijk.

Ik vind pap voor de afwisseling best leuk, vooral op dagen dat je lekker op de ski’s staat. Proberen zo soepel en ontspannen mogelijk te glijden en de ski’s het werk laten doen vind ik dan de grootste uitdaging.

Ik lus geen pap

Gewoon zoals normaal knallen en soms blijft je ski even steken :)

crud … gotta love it :)
Zalig om lekker wijd door te carven :)

Eerlijk gezegd heb ik liever ijs dan pap ;-)

Nee, niet mijn ding. Pas kinderen les moeten geven in de pap. Kinderen vonden het geweldig, "juffrouw" iets minder…

Als er genoeg sneeuw ligt maakt het me niet maar elk weer heeft zo zn charme Als het overdag lekker sneeuwt en het zicht is redelijk kun je ook fijn skien en heb je geen last van mooiweer skiers.

Genieten, smorgens vroeg is het heerlijk, en in demiddag op het terras in de zon. Beter dan ijzig

heerlijk !! lekker door de pap raggen!
en dan op een vette twintip met een dikke spray achter je!:D

Bwa ze hebben beiden hun voordelen, zolang het maar geen black ice is … als je in pap doorknalt, en je gaat onderuit, doet het geen pijn, het is zacht, maar als je volle snelheid onderuit gaat op ijs, dat is zoals beton. dus neem het voor lief en geniet van die veel te korte skivakantie.

Bwa ze hebben beiden hun voordelen, zolang het maar geen black ice is … als je in pap doorknalt, en je gaat onderuit, doet het geen pijn, het is zacht, maar als je volle snelheid onderuit gaat op ijs, dat is zoals beton. dus neem het voor lief en geniet van die veel te korte skivakantie.

Slush puppie is super om surfie te boarden en er zijn lekker veel hoge hopen om te springen en zacht weer te landen.

Heerlijk om in te boarden. Onderaan pistes grote plassen? Lekker achterover hangen en surfen over het water! Enneh, niet onderuit gaan. Maarreh, sinds ik die natte-sneeuw lawine in Frankrijk heb gezien (twee weken terug?) die een stoeltjes lift meenam, heb ik wel wat meer respect voor pap sneeuw. Wat een kracht…

Mijn voorkeur, liften eerder open 07:30 uur of zo en dan skieen tot 13:00 uur. Eten en dan uitbuiken op een terras in de zon uit de wind.
Lekker hoor!

Voor een keertje is het wel lachen maar elke middag wordt ik niet vrolijk van. Ik ski het meer als tiefschnee btw. minder outside dominant en met geleidelijke bewegingen. Dit jaar bij in een veld met ‘coral reef’ terechtgekomen. Afwisselend korstsneeuw met stukken kristalharde ijspegels die min of meer schuin omhoog staan: niet te skieën.

Liever papsneeuw dan geen sneeuw. Zo denk ik er ook over.
Het is wel wat zwaarder skiën als de piste steil, smal en kapot geragd is. Verder vind ik het wel meevallen.

Ook ik liever wat koudere temperaturen maar we hebben het neit altijd voor 't kiezen en dan kan ik toch ook in zo wat pap genieten hoor.

RoCo

In de namiddag kan ik er wel mee leven zolang het niet op alle hoogtes pap is. Hetgeen ik vooral haat zijn de doorsteekstukken. Pap glijdt een pak minder en hierdoor heb je soms dat je latten willen blijven staan maar je lichaam wilt vooruit, gevolg belachelijke valpartijen (kan natuurlijk ook aan de wax op mijn latten liggen ;-)

better to be off piste, then to be pisted off

Met een snowboard is pap prima te doen hoor, dan gaat vooral meetellen dat je snelheid zo enorm wordt afgeremd dat het niet leuk meer is. Pap op rode pistes is dus prima, op blauwe pistes irritant.

Ik ski nu zo’n 20 jaar (gemiddeld 2x per jaar) en ga bijna elk jaar in maart. Heb dus volop ervaring met papsneeuw. De kunst is om technisch netjes te blijven skien en een goede conditie wil ook wel helpen. Ik loop drie keer in de week hard, dus met mijn conditie zit het wel goed. Heb jarenlang met slalomskies geskied en sinds vorig jaar met allmountains. Met papsneeuw zijn de allmountains een openbaring. Voor het verder ontwikkelen van je techniek, is het een pre om uitersten op te zoeken: papsneeuw, ijzige pistes, off piste sporen trekken en tussen boompjes door skien.

Je kan ook s’middags de noordhellingen nemen. Deze zijn vaak nog goed en rustiger, omdat iedereen toch in de zon wil. En ter afwisseling even lekker door de pap raggen in de zon.

Gewoon je ski’s ruilen voor een boardje en lekker surfen over die slush! :D Ik kan er wel van genieten, misschien zelfs wel meer dan van een ijzige piste! (Alhoewel die weer lekker is met slalomski’s…)

Iedereen kent toch het gezegde: Beter een slechte dag op ski’s dan een goeie dag op je werk!

Altijd beter als ijs!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie