Natte sneeuwlawines staan niet bekend als heel erg gevaarlijk voor skiërs en boarders. Toch is in dit bovenstaande filmpje duidelijk te zien hoe machteloos je bent. Zo’n lawine sleurt je mee en kan je tegen bomen, rotsblokken of over rotsbanden heen gooien. Dus nog eigenlijk wel heel erg gevaarlijk, wees opgepast als het warm is en de sneeuwlaag zwaar begint te worden. het is niet voor niets dat toerskiërs in het voorjaar al voor dag en dauw vertrekken.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Heeft die effe geluk!

Blijft hij mooi ‘boven’ omwille van zo’n airbagrugzak of gewoon geluk?

Go with the snow!

@ Mattz, in dit soort natte lawines, die ook relatief langzaam glijden blijf je makkelijker boven drijven dat in koude sneeuw lawines die vaker dodelijk blijken. Maar geluk heb je wel nodig zeker al zou de lawine groter worden.

Click. Click. Peace

Heb het eergisteren ook nog meegemaakt, was gelukkig niet zo groot als op bovenstaand filmpje.

Life is fun, so enjoy it

Hier nog een filmpje van iemand in een lawine… Vrij heftig filmpje…

http://www.dumpert.nl/mediabase/2065191/f01a3774/offpiste_sk…

Wow wat een video

Filmpje van Alke: "this is the right way"…
Yeah right; zonder backpack en dus zonder sonde en schep en misschien ook wel zonder pieper…?!

Filmpje van dumpert.nl is heftig, wel erg snel uitgegraven alles binnen 5-7 min!, ook geen schep, ze waren met de ski aan het graven!

Blijft gevaarlijk!

Maar het gewicht van een natte lawine is toch groter en daarmee gevaarlijker? Een paar weken geleden was er een krantenbericht over iemand die was omgekomen onder 1 meter natte sneeuw en vrijwel direct bezweken was onder de druk van de sneeuw op zijn borstkas.

Volgzaam type (off-piste mits berggids).
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie