Voorjaar aan de Arlberg

Kristof op 27 maart 2012· 14 reacties

null
Nog een laatste bezoekje brengen aan onze Blogger Martin aan de Arlberg

Het is lente. Dat laat zich niet alleen voelen bij ons in België en Nederland, maar ook tot hoog in de Alpen. Afgelopen weekend vertoefde ik aan de Arlberg, meer bepaald in een huisje in Wald am Arlberg. De warme temperaturen van de afgelopen 2 weken boezemden me weinig angst in. De Arlberg is namelijk erg sneeuwzeker en heeft bovenop de berg nog een ruime sneeuwlaag van drie meter liggen.

Dorpen en gebieden
De streek van de Arlberg is erg speciaal te noemen in het voorjaar. Rijd je aan via Bregenz, dan merk je pas de eerste tekenen van sneeuw op rond Braz - Dalaas. Rijd je wat verder door langs Wald, Klosterle en Stuben, dan bouwt het sneeuwdek zich gestaag op. In de dorpen van Zurs, Lech en Sankt Anton kun je nog altijd een dik pak sneeuw bewonderen.

null
De pistes op de Sonnenkopf bleven verrassend lang gespaard van de warme voorjaarszon.

Typische voorjaarscondities
Tijdens onze trip deden we 3 delen van het gebied aan: Zurs / Lech, Stuben / Sankt Anton en tot slot de Sonnenkopf. Zoals altijd is vroeg vertrekken de boodschap. Vooral Zurs / Lech en Sankt Anton lijden enorm onder de warme temperaturen en hebben vanaf half elf erg papperige sneeuw. Zoek je nog goeie afdalingen die het wat langer trekken, dan bieden de pistes boven Stuben (Albona 1 en 2), de pistes aan de Rendl zijde van Sankt Anton en de rode pistes op de Sonnenkopf wellicht de beste condities. Onze beste afdalingen deden we 's ochtends vroeg op harde, maar goed geprepareerde pistes die naar het noorden georienteerd zijn. De skitocht ‘Der Weisse Ring’ rond Zurs, Zug, Oberlech en Lech had bij onze doortocht jammer genoeg al te fel geleden onder de voorjaarszon. 15 graden in het dal en ook positieve temperaturen hoog op de berg: het einde van het seizoen valt niet te ontkennen.

null
Der Weisse Ring, een prachtige skitocht rond Lech en Zurs.

Après-ski
Aan de Arlberg heb je voor ieder wat wils. Zoek je rust op, dan zijn de iets lager gelegen dorpen een goede uitkomst. Wald, Klosterle en Stuben zijn nog niet ingenomen door het massatoerisme. Lech / Zurs is eerder mondain en herbergt een gezellige drukte. Sankt Anton bruist dan weer.

Veel jongeren en bedrijven organiseren hier in het voorjaar nog een stevige shortski en dat merk je. Plaatsen als Mooserwirt en Krazy Kanguruh barsten iedere dag weer uit hun voegen. Aangezien deze bars zich op de piste bevinden, wordt de dalafdaling bij zonsondergang omgetoverd in een behoorlijk gevaarlijk slagveld waar velen zich na de nodige biertjes alsnog aan wagen. Speel daarom liever op veilig en neem de gratis skibus naar beneden.

null
De drukte ontwijken kan je in de Sonnenkopf, een kleiner gebied met zelfs in de weekends vrijwel lege pistes. Daardoor blijven de pistes langer hard en heb je hier weinig last van papsneeuw.

Het seizoen zit er op…
Jammer maar helaas, mijn seizoen zit er inmiddels op. De Arlberg is een uitstekende keuze voor een vakantie in maart of april. Houd enkel rekening met papperige pistes en wees er 's ochtends vroeg genoeg bij. Zij die nog gaan met Pasen, wens ik een prettige reis en fantastische condities toe. Aan de sneeuw zal het deze winter zeker niet gelegen hebben…

null
Het seizoen zit er op voor mij. Tot volgend jaar voor verse verslaggeving vanuit de sneeuw!

Kristof

Plaats een reactie

Wir wollen die Eisbären sehen!
Toptrip, bedankt aan Kristof voor de organisatie en Martin voor de leuke rondleiding!

I've got my snowboard under my feet

Mooi verslag & foto’s!

Go with the snow!

Leuk stuk, maar met een nuance:
Het beeld ontstaat dat het normaal is dat er vanaf half maart altijd papperige pistes zijn am Arlberg. Dat is niet zo, de huidige weersomstandigheden (zo’n lange periode warm zonnig weer) zijn uitzonderlijk. Normaal is een sterkere afwisseling van warme zonnige dagen en koude/sneeuw dagen.

Leuke trui :D

Tof stukje tekst met inderdaad prachtige foto’s ! Dit keer geen filmpje ?

Bedankt voor je bijdrages dit seizoen (vanuit de sneeuw)!

Let it snow!

@Dre, beetje afwisseling kan geen kwaad he :)
@Gerwin, graag gedaan!

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Vette trui!!
Wanneer komt er een webshop?

Houd rekening met papperige pistes? er kan net zo goed een meter vers liggen tot in het dal, ik ga al 5 jaar met de pasen of iets daarna en al 2 keer meegemaakt.

gaan we dus geen voorpret en zomer verhalen lezen Kristof?! zou jammer zijn. Leest lekker weg. Ga volgend jaar dus ook maar eens voor Arlberg op zoek (ben nu zeker overtuigd)

euh... doen!?

@Antoine, jawel hoor, maar dit was het laatste blogje vanuit de sneeuw. Er komt zeker nog wat aan. Arlberg was ook mijn eerste keer en het is me reuze bevallen.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Nou Kristof, bedankt voor je verhalen. Ik denk dat ik jouw beelden uit de Arlberg met de immense sneeuwhoogtes toch nog het leukste vond om te zien dit het seizoen. Zeker iets waar ik genoten van heb! Jammer dat aan alles een einde komt…

Leuk stuk. Bedankt. :)

Die trui is echt leuk, laat zoals eerder gezegd de webshop maar komen ;)

Alvast bedankt voor de goede en eerlijke info
vele groetjes met een lekkere Caipirinha in de hand
dat het maar snel december is om te genieten van St-anton

leuke tips Kristof, we zullen het zeker uitproberen tijdens de paasvakantie!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie