Column: Sneeuw in de zomer

Ruud op 02 september 2012· 5 reacties

null

Natuurlijk zie ik op het Forum het topic over ons aller verslaving: het hele jaar met wintersport bezig zijn. In je gedachten dan. Want als je geen Rogier heet, zijn zomertripjes naar een winters Zuidelijk Halfrond immers niet aan de orde. En natuurlijk popelde ik om te reageren. Maar ik bedwong me, ik probeer ten slotte af te kicken. Dus zat ik me aan mijn Spaanse zwembad vooral niet met wintersport bezig te houden, te genieten van mijn prachtige Spaanse uitzicht.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ook met een glas Sangria en een schaal tapas voor je neus. Want ik zat tussen het zwemmen, lezen en barbecueën toch te surfen naar de wintersportmogelijkheden in Spanje . Gewoon uit nieuwsgierigheid. Ondanks de hitte en het overduidelijk mediterraan decor, kreeg ik flink inspiratie. Ik heb dus zitten te schrijven voor Wintersporters.nl. Deze winter zal ik namelijk naast blogs ook regelmatig een column schrijven. Over alle grote en kleine dingen die komen kijken bij de wintersport ga ik mijn eigen persoonlijke licht laten schijnen. Omdat ik als blogger weet dat je inspiratie vooral niet moet tegenhouden als die zich aandient, heb ik in de Spaanse hitte een eerste paar columns uit mijn pen laten vloeien.

Omdat je niet de hele dag in het zwembad kunt liggen, hadden we een bezoek aan Granada gepland. Ik verheugde me er om twee redenen op: ik wilde graag het Alhambra zien, maar ik wist natuurlijk heel goed dat Granada aan de voet van de Sierra Nevada ligt. En, dat dat Besneeuwde Bergketen betekent. Dat is niet voor niets, met 23 toppen boven de drieduizend meter is er ondanks de zuidelijke ligging sneeuw te vinden! Aangezien het skidorp Pradollano op maar 36 kilometer van de stad lag was ik van plan er even heen te rijden. Maar zelfs een fanaticus als ik geeft soms op. Na een uitputtende dosis cultuur in een snikhete stad had zelfs ik geen fut de bergen nog in te rijden.

null
Besneeuwde toppen op ansichtkaarten.

Ik moest me tevredenstellen met het uitzicht op de bergen, maar zelfs dat was een afknapper; op iedere ansichtkaart zie je achter het Alhambra majestueus de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada opdoemen, maar op de dag van ons bezoek was het mistig van de hitte. Met pijn en moeite zagen we een veld vuile sneeuw in de verte.

Toch blijft het me intrigeren: skiën in Zuid Spanje. Ik ken niemand die daar al eens geskied heeft en het blijft ook moeilijk het je voor te stellen. Er zit maar één ding op en dat is: er heen gaan.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

haha, bij mij lukt het ook niet zo, dat niet aan de winter denken. Ik ben benieuwd naar je columns Ruud!

Zo zijn er nog wel een aantal onbekende Spaanse skigebieden in de Pyreneeën: La Molina, Benasque, Pla de Beret, Espot, Nuria, Vallter, Formigal,…

Leuk verhaal, ik heb net uitgevonden dat de stelvio 3 uur rijden vanaf mijn vakantie bestemming is… zal ik…?

Seriously snow addicted family!

@ Jeffrey, ik zou niet twijfelen… ;-)

Click. Click. Peace

Ik ben ook weer terug van 2 week Franse alpen. Toch altijd op zoek naar de witte toppen.
En met de aanblik van de stilstaande liften wordt het verslavingsniveau niet echt minder. Het ademt gewoon wintersport!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie