‘Extreem skiën wat je amper extreem kan noemen omdat de sneeuw zo goed is’. Dan weet je wel wat voor beelden je kunt verwachten. Kijk hier voor de drie delen van ‘Lyngen Descents’. Drie filmpjes over het skiën in de Noordse Lyngen Alpen. Mooie beelden, en wat een afdalingen hebben die jongens gedaan. Ken je de Lyngen Alpen niet? Dat is vrij logisch wat dit is een onherbergzaam berggebied op 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel op een schiereiland tussen de fjorden Ullsfjorden en Lyngenfjorden. Het allerleukste van de filmpjes het is gewoon zo duidelijk dat Andreas Fransson en Morgan Salén zo ontzettend veel lol hebben, en dat is waar skiën, snowboarden en wintersporten in het algemeen toch om draait?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

haha @Rogier, je hebt volgens mij een verkeerd filmpje in het artikel gezet op de hoofd pagina;-)

Mooi avontuur!! “we did some caving” haha!

@ Bart, huh? bedoel je deze foto? Nee hoor kijk maar eens naar het laatste filmpje ;-)

null

Click. Click. Peace

@Rogier, o nu staat het er wel goed? Kreeg toen straks telkens dat filmpje van night skiing van Salomon ;)

@ Bart, dat is bijzonder. Als ie het nu maar goed doet!

Click. Click. Peace

Er zijn reis organisaties waar men op de boot slaapt en eet en dan je aan de voet van de fjord afzet en je met een gids de bergen in kunt.
http://www.farout.no
http://www.arcticmountain.no

Op 2.05 in het eerste filmpje beklimmen ze de noordelijke top Jægervasstinden. Gisteren zijn op de helling tussen de zuidelijke top en Trolltinden drie skiërs door een lawine (honderd meter breed, honderden meters lang) gegrepen. Gelukkig kwamen ze er ongeschonden uit.

http://www.nordlys.no/nyheter/article6312973.ece

Ik heb zelf zondag nog geskied, maar heb gekozen voor een eenvoudige berg. In de afgelopen week heeft het gestormd, gesneeuwd, geregend, gestormd en weer gesneeuwd. De laatste twee dagen kwam er zo’n 60 centimeter naar beneden.

Lyngen is een prachtig gebied, maar lawinetechnisch ook een riskant gebied. Lokale bewoners zien het skitoerisme groeien en zijn er bang voor dat er meer (fatale) ongelukken zullen gebeuren. Een beetje zoals vorig jaar aan de andere kant van Lyngenfjord gebeurde, toen vier Zwitsers en hun Franse gids onder een lawine kwamen op Sorbmegaisa.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie