Fotoreport: Hartje winter op de Stubaier Gletscher

Rogier op 29 oktober 2012· 6 reacties

null
Hevige sneeuwval bij het dalstation

Op 28 oktober deed de winter zijn intrede in Tirol. Een dag waarop zelfs het Tiroler Unterland bedekt was met een laagje sneeuw. Statistisch gezien komt dit maar één keer in de tien jaar voor. Wellicht een goed voorteken voor deze winter. Maar, wat doe je op een dag als het Tiroler Unterland bedekt wordt door een kleine laag sneeuw met daarboven een dikke laag bewolking? Het antwoord is simpel: boven de wolken proberen te komen, want daar schijnt de zon!

Voor iedereen
De Stubaier Gletscher biedt vanaf oktober tot en met juni voor iedere wintersporter ski- of boardplezier. De gletsjer is met zijn vele blauwe en rode pistes zeer geschikt voor beginners en gevorderden. De vergevorderde skiërs kunnen hun hart ophalen met twee zwarte pistes en een skiroute. Vanaf het dalstation brengen twee cabineliften je snel midden in het skigebied. Een high light op de gletsjer is het platform ‘Top of Tirol’ op een hoogte van 3.210 meter. Vanaf hier kun je bij mooi weer genieten van een panorama over de gletsjers en bergtoppen van Tirol.

null
Toegang naar het platform

null
Bergstation Schaufeljoch en Gaisskarferner piste

null
Verse sneeuw, wat een genot!

Veel vers maar nog niet top
Door de sneeuwval van het afgelopen weekend was het goed mogelijk om tot het bergstation Gamsgarten op 2.620 meter te skiën. De gletsjer profiteert zeker van deze sneeuwval maar de condities mogen naar onze mening nog niet uitmuntend genoemd worden. Vooral op de lager gelegen pistes bevinden ijs en stenen zich nog regelmatig aan de oppervlakte.

Wij hebben in ieder geval een fijne dag op de gletsjer gehad in winterse omstandigheden!

null
Genieten van verse sneeuw

null
De pistes veranderen in buckelpistes!

null
Boven de wolken schijnt de zon

null
Magische poedersneeuw onder de Stubaier Wildspitze

null
We waren niet de enige!

null
Dresdner Hütte op 2.300 meter bij hevige sneeuwval

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Zou dat niet beteren als de sneeuw zich meer zet? :) (die steentjes etc.)

Go with the snow!

Leuk fotoreport! Is het de verwachting dat binnenkort nog meer pistes open gaan? Ik ga namelijk volgend weekend richting de Stubaier.

Verheug me al op 13 dec, dan naar deze mooie plek voor 10 dagen

Mattz,
Dat klopt zeker. Wanneer er meer sneeuw gaat vallen dan verdwijnen de stenen zeker. Afgelopen weekend stonden ook de sneeuwkanonnen aan, dus ze zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat de pistes op lager gelegen delen ook in topconditie (komen) zijn. We zijn nog vroeg in het seizoen. (Gast 441) De weersvoorspelling geeft vanaf donderdag weer koude lucht aan met op hoogte weer sneeuwval. Of alles open is durf ik niet te zeggen, maar ze doen er wel alles aan om te zorgen dat er zoveel mogelijk open kan. En ga niet van de pistes af, in spleten rijk gebied skiën. Afgelopen weekend is er een vrouw in een gletsjerspleet terecht gekomen. 4m de diepte in gelukkig alles oke. Maar hoe magisch het er ook mag uitzien, het is op veel plekken niet betrouwbaar. Heel veel plezier, ik duim voor nog meer sneeuw.

Antoinette

leuke blog en leuke foto’s

nog 5 dagen dan ben ik er ookkkkkkkkkkkkkkkkkkk heerlijk 11 dagen ,
Ik zag dat er wat meer open is dus gaat helemaal goed komen

he-ho lets go

Wij gaan hier al 7 jaar naar toe! Begin dit jaar voor het eerst geweest met ons dochtertje van toen 8 maanden…zo goed meegevallen dus in January weer! Jammer dat ze de skieetjes nog niet op kan haha…maar wij hebben er allemaal al zin in! Zeker naar het zien van deze beelden! Groetjes

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie