Fotoreport: Eindelijk weer sneeuw in Ski Arlberg

Martin op 12 januari 2013· 9 reacties

null
Eindelijk verse sneeuw!

De eerste helft van januari gaat de boeken in als erg warm en nat, in ieder geval in Ski Arlberg. Vooral de lager gelegen piste’s hadden het de afgelopen week heel erg zwaar. Een enkele afdaling werd zelfs gesloten, best wel bijzonder voor januari. Donderdag was het echt drama op de piste’s die op het zuiden liggen. De ‘rotte sneeuw’ was opgevroren met bulten korrelige oude sneeuw. De sneeuw die sinds donderdagavond is gevallen was dan ook meer dan welkom. Van mij mogen komende maand in de sneeuw ‘verdrinken’.

World cup
Op de World Cup piste ligt meer dan genoeg sneeuw, of beter gezegd ijs, voor een spectaculaire race dit weekend. In het dorp hangt een zeer lekkere ‘vibe’. Iedereen lijkt uit te kijken naar een spannende race! Ondanks dat ik blij ben met de verse sneeuw is dit minder voor de race piste, want de racers hebben liever ‘ijs’. Maar de verse sneeuw was voor mij reden om juist lekker het gebied in te trekken.

Verrast
Verrast werden we door de hoeveelheid sneeuw die donderdag op vrijdag hogerop is gevallen. Er lag duidelijk meer sneeuw dan verwacht. Het was dan ook prima skiën. Wat was het contrast groot in vergelijking met donderdag. Gelukkig komt er stabiel winter weer aan. Let it snow, let it snow!

null

null
Eindelijk weer een wit laagje

null

null
Witte bomen, zo hoort het ook

null
En heel veel plezier in de diepe sneeuw!

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Plaats een reactie

Leuk, zo’n sfeerfoto uit het dorp. Nog twee weken en dan mag ik ook :D Ik duim met je mee voor meer sneeuw!

Wat een mooie plaatjes weer! Nog 6 weken en dan ben ik ook eindelijk weer in St. Anton.

Even een luie vraag ;). Laatste keer dat ik in Sankt Anton ben geweest, stond de oude Rendl cabinelift er nog. Hoe is de verbinding nu met het ‘hoofd’-skigebied?

@ 989

De lift komt nu uit in het dorp op +/- 100 meter van de Galzigbaan (op de plaats waat de skibussen aankomen). Dus je bent op 2 minuutjes van de Galzig aan de Rendlbahn.

St. Anton the place to be! Begin december een lang weekend opgewarmd en over 5 weken mogen we weer, kan niet wachten!
De Rendl is toch alweer een paar jaar geleden verbouwd, toch blijft het een apart stuk waar niet zoveel mensen komen. Begreep wel dat een verbinding met Kappl via dit stuk eraan zit te komen, ben benieuwd!

Net terug uit Wald am Arlberg, die sneeuw was zeker nodig. Helaas geen tijd gehad om Lindsey Vonn te zien op de Kandahar

Kaj schreef: De Rendl is toch alweer een paar jaar geleden verbouwd, toch blijft het een apart stuk waar niet zoveel mensen komen. Begreep wel dat een verbinding met Kappl via dit stuk eraan zit te komen, ben benieuwd!

Ik hoor dit gerucht ook al een aantal jaren maar hier nog niets over kunnen vinden, wie heeft hier meer informatie over.

Martin,

Sneeuw was donderdag vooral in het ‘Anton’ gedeelte slecht. Stuben en Rendl vonden wij prima. Wel was het zicht niet al te best. Gisteren al duidelijk beter. Al hadden wij het idee dat de aandacht van de pistedienst vooral uitging naar de WB piste. In Rendl en Stuben vonden wij pistes beter geprepareerd. Nu is Stuben natuurlijk wel een rustiger gebied, maar toch. Vandaag in Zurs een topdag gehad. Helaas de Madloch en Muggenrat grootste gedeelte van de dag gesloten waardoor er geen (ski) verbinding met Lech was. Desondanks was het een geweldige dag. Morgenvroeg de eerste lift vanuit Stuben naar St. Anton en nog even iets van de dames WB wedstrijd meepikken. De dames klaagden vandaag (op televisie) over te zachte piste. Dat is natuurlijk niet gek met die sneeuwval van vrijdag. Morgenmiddag weer terug naar huis.

Wie tot tien kan tellen kan de hele wereld bellen

@Gast139: je leest het op verschillende oostenrijkse en duitse sites. Een van de nieuwste berichten:
http://www.rundschau.at/artikel/100417/Zubringerbahn_ersetze…
De bouw zou over niet al te lang starten…
@ Martin, wat weet jij hiervan als ‘local’?

@Kaj niet veel meer dan jullie ;-)

Viele Wege fuhren zu Gott Einer geht uber Die Berge
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie