We kwakkelen de kerst in. Dat slaat deels op de sneeuwcondities maar vooral op het weer zelf, want precies tijdens de kerstdagen passeren een paar storingen de noordalpen. Daaruit valt enige sneeuw, maar in de dalen helaas ook wat regen. Dinsdag valt er in Oostenrijk weer wat sneeuw maar daarna is het, net als in Frankrijk en Italië voorlopig even gedaan. Een nieuw hogedrukgebied verschijnt op de kaart, waardoor de laatste dagen van 2016 waarschijnlijk zonnig en zacht zullen verlopen. Meer achtergronden in het video weerbericht.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Bedankt Roel!

In mijn beleving lagen er tot op heden hele delen beter bij en hebben ook de sneeuwkanonnen veel meer geproduceerd t.o.v. vorig jaar. Nu komen we alleen in de periode dat we vorig jaar in de tweede week van de kerstvakantie sneeuw kregen en redelijke hoeveelheden. Dat heeft toen veel goeds gedaan na de kerst. Helaas lijkt de droge periode nog een stuk langer te gaan duren. Het is ver vooruit, maar ik verwacht eigenlijk niet meer een goede laag sneeuw voor de tweede week van de kerstvakantie. Dat betekent tot begin januari geen grote hoeveelheden en dat begint toch wel bijzonder te worden Roel, of niet?

Ik laat in dit geheel even de zuidwest Alpen buiten beschouwing, daar is het natuurlijk fan-tas-tisch!

Bedankt Roel!

In mijn beleving lagen er tot op heden hele delen beter bij en hebben ook de sneeuwkanonnen veel meer geproduceerd t.o.v. vorig jaar.

ivarros op 22 dec 2016 11:16

Klopt als een bus!

Nu komen we alleen in de periode dat we vorig jaar in de tweede week van de kerstvakantie sneeuw kregen en redelijke hoeveelheden. Dat heeft toen veel goeds gedaan na de kerst. Helaas lijkt de droge periode nog een stuk langer te gaan duren. Het is ver vooruit, maar ik verwacht eigenlijk niet meer een goede laag sneeuw voor de tweede week van de kerstvakantie. Dat betekent tot begin januari geen grote hoeveelheden en dat begint toch wel bijzonder te worden Roel, of niet?

ivarros op 22 dec 2016 11:16

Klopt pas helemaal in het einde van het ensamble gloort er hoop… (op 4:06 in het filmpje vanaf 1 Jan) maar we weten allemaal hoe standvastig het hoge druk gebied kan zijn en tevens hoe onbetrouwbaar die termijn is.

Seriously snow addicted family!

Nou Roel, niet het weersbericht waar we allemaal op zitten te wachten helaas, jij kan er niks aan doen maar toch telleurstellend. Ik wil je toch bedanken voor alle weerberichten de afgelopen tijd, gelukkig zitten wij in Lech en op de sneeuwverwachting te zien gaat er nog wat vallen, we gaan er het beste van maken. Ook aan alle andere mensen een fijne kerstvakantie gewenst!

@ivarros, vanaf eind volgende week is er weer wat mogelijk, dus niet te snel wanhopen over die tweede kerstvakantieweek. Daar is gewoon nog niks zinnigs over te zeggen.

Maar ik herhaal het nog maar eens, skiën kun je gewoon! De pistes hebben meer kunstsneeuw dan vorig jaar, en met een zonnetje erbij is het zo slecht nog niet.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Ik ben blij dat ik pas in de voorjaarsvakantie ga. In de Jungfrauregion is slechts 34km van de 200km pistes geopend.

Alsof ik naar het Sinterklaas-journaal voor volwassenen zit te kijken… Leuk gedaan dit!

Alsof ik naar het Sinterklaas-journaal voor volwassenen zit te kijken… Leuk gedaan dit!

youridehaas op 22 dec 2016 13:59

Dan denk’k dat er nu véél kijkers zijn die denken dat ze stout zijn geweest en de roe zien hangen …

Ha, zowaar sneeuw in de voorspelling in het nieuwe jaar! Als dat idd zou gebeuren, prima timing!

Gefeliciteerd @Roel, je bent hard op weg een BN’er te worden ;). Al was je natuurlijk al jaren onze held.

http://nos.nl/artikel/2149804-wintersporters-bereid-je-voor-…

*bericht bewerkt door MiyukiJan op 23 dec 2016 09:02

Ik ben vereerd @MiyukiJan ;-), een paar citaat-dingetjes daargelaten een leuk stukje. Ik mocht vanmorgen wat vertellen op Radio 1, daar komt het vandaan.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie