Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

We gingen op verkenning in dit veelzijdige en internationale skigebied. Naast dat er veel pistekilometers zijn is het ook nog eens heel afwisselend en zijn er veel leuke plekken om even te pauzeren voor een drankje of lekkere lunch. De Rettenbach en Tiefenbach gletsjer zorgen voor de sneeuwzekerheid. Bij de Gaislachkogel vind je het meest uitdagende deel van het skigebied. Bij de Gigijoch zijn de lessen voor de kinderen. Bij vlagen kan het wel erg druk zijn bij de lift of in het dorp. In de après-ski of 's avonds in één van de uitgaanspaleizen is dit natuurlijk heel gezellig. Als je je dag handig invult en op het juiste moment op de goede plek bent, kun je ondanks de drukte toch nog heerlijke bochten maken op een rustigere afdaling.

Lieke

Plaats een reactie

GiGi19 september 2017 · 08:31

Een - wat mij betreft - kloppend portret van een populair gebied. Goed filmpje!

Bas-E.19 september 2017 · 10:47

Leuk om te zien dit filmpje! Een paar jaar geleden geweest. Wat ik zelf tegen vond vallen was toch het gemis van een gezellig centrum zoals je in veel andere gebieden in Oostenrijk ziet. Verder een prima gebied. Een aanrader tijdens een verblijf in Solden: pak een dag Obergurgl mee. Zeer de moeite waard vanuit Solden.

ThomJ19 september 2017 · 11:14

Een erg compleet filmpje van een gebied waar ik zelf heel graag kom. Door de vernieuwingen van de laatste jaren is het gebied er echt op vooruit gegaan. De bottleneck op dit moment is vooral nog de giggijoch, maar de nieuwe gondel heeft daar veel goeds gedaan. Op drukke dagen is de rij van een half uur tot drie kwartier bij drukte geslonken naar een aantal minuten. De dalafdaling is daarom daar nu de hele ochtend prima te pakken.

StevenDW19 september 2017 · 11:20

Op 2 december sta ik daar weer om ons skiseizoen op gang te knallen. Altijd topvakantie en ook al goed materiaal aangeschaft daar: vorig jaar ski’s bij Bernie van het Salomon station op de Rettenbach en het jaar voordien gefitte boots bij Sporthutte Fiegl aan de Gaislachkogel.

Voor de rest een op en top beschrijving van een leuk gebied

Nelis19 september 2017 · 11:22

Leuk filmpje!

☝️Nieuw achtergrondmuziekje?

Bergen + Sneeuw = ❤
Rom197319 september 2017 · 13:32

Te gekke video van Sölden, het klopt helemaal. echt super gedaan Wintersporters.nl

hier woon en werk ik al een aantal jaar met heel veel plezier en ik blijf er nog een tijdje plakken denk ik… Ook leuk om de skihut waar ik werk terug te zien, we moeten nog ruim een maand wachten maar dan gaan de deuren eindelijk weer open, ik kan niet wachten. laat die poeder maar lekker dumpen! :-)

*bericht bewerkt door Rom1973 op 19 sep 2017 13:35 (2% bewerkt)

Fotsirk19 september 2017 · 13:59

Ideaal gebied voor een shortski, en zoals @Bas. E al aangeeft ideaal om te combineren met 1 of 2 dagen in het 30min hogerop gelegen Obergürgl/Hochgürgl. Dit minder drukke gebied van 100km ligt tegen de alpenhoofdkam en de grens met Italië en is makkelijk met de gratis skibus te bereiken vanuit Sölden.

Ondertussen al een 6-tal keer geweest, Sölden staat in combinatie met Obergürgl/Hochgürgl in mijn persoonlijke top 5!

Die blauwe carve piste in het filmpje is ook mijn favoriet :-)

NielsVoortman19 september 2017 · 17:37

Sluit mij volledig aan bij de rest: Perfect filmpje wat alle facetten van Sölden laat zien.

En Annemarie’s Hühnersteign? Das ook zeer zeker mijn favoriet (en van mijn reisgenoten ;-) ) !

Jeffvdv19 september 2017 · 19:29

Leuk! In dit gebied mijn eerste meters gemaakt op ski’s. We zijn nu aan het kijken om in december die kant weer eens op te gaan, zal er ongetwijfeld meer van mee krijgen deze keer haha.

Bijkomend voordeel is dat de skipas vanaf komend seizoen geldig is in zowel Sölden als de Gurgls 😎

*bericht bewerkt door Jeffvdv op 19 sep 2017 19:41 (1% bewerkt)

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
Phan20 september 2017 · 13:29

Leuk gebied! Twee keer geweest, toen nauwelijks sprake van echte drukte op de piste. Dat het centrum aan een drukke weg ligt is jammer, maar niet meer dan dat.

Thomas20 september 2017 · 13:57

Een gebied dat inderdaad veel te bieden heeft, maar anderzijds ook simpelweg te druk geworden is. Dit is met recht “ski-industrie”. Ik snap een ieder die dit gebied bezoekt, maar ik zal toch eerder afwijken naar een gebied als Planai. Iets meer afstanden en net wat minder druk, zonder in te boeten aan diversiteit en faciliteiten.

Even a bad day skiing is better then a good day at work
Anon571020 september 2017 · 18:46

Wil je rustiger zitten, rij dan nog even door. Dan ben je in Vent, een klein leuk gebiedje :)

Robbert-01020 september 2017 · 20:26

Leuk filmpje! Geeft een goed beeld van het gebied zoals dat daadwerkelijk is! Afgelopen jaar geweest. Wij waren er buiten de vakanties. Ik vond het niet overdreven druk in het gebied. Ik vond het gebied zeker een aanrader. Ook een primaa gebied voor beginners. Je kan als beginnen het hele gebied door zonder echt lastige passages tegen te komen. Liften goed, snel en modern. Pistes als snelwegen zo breed. Wij verbleven in haus Amaris ook een aanrader wanneer je een betaalbaar en goed verblijf zoekt aldaar. In de ontbijtzaal een koffiemachine met bonen koffie :-) geen slap bakkie 😁 Als ik dan een nadeel moet noemen in dit gebied: De grote groepen straal bezopen Duitse gasten. Het jaar ervoor in Gerlos geweest wat ook bekend staat als een Zuipoord voor Nederlanders, maar daar vond ik het lang niet zo erg. ik zou zelf zo weer is terug gaan naar Sölden 😁

Je weet niet wat je niet weet.
Jeffvdv20 september 2017 · 20:52

We konden ons niet langer inhouden na dit filmpje, net geboekt voor een weekje skiën in de week voor kerst!!! 😃⛷

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Plaats een reactie