Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Lopen op skischoenen is voor veel wintersporters een terugkerend probleem. De harde zolen en stijve schoenen maken gewoon lopen niet eenvoudig. Ook is het lopen over asfalt niet goed voor het plastic van de schoenen. Speciale zooltjes, de SkiSkootys, beloven daar verandering in te brengen. We hebben ze getest tijdens onze test-week in het Franse Val Thorens.

Wat is het?

De SkiSkootys zijn opvouwbare kunststofzolen die je onder je skischoenen opspant. De zooltjes hebben een bolle vorm, volgens de fabrikant om een natuurlijkere afrol van de voet te garanderen. Ook belooft de fabrikant een betere grip op sneeuw en ijs. En last but not least, als je op een extra zool loopt beschadig je je mooie skischoenen niet. Worden de beloftes waargemaakt?

Eenvoudig aantrekken als de maat eenmaal goed is

Het aantrekken

Het op maat maken van de SkiSkootys is even een dingetje en best wel wat gepriegel. Neem hier thuis even de tijd voor. Met andere woorden, doe dit niet met koude vingers in de sneeuw. Als ze eenmaal goed (en dat mag best strak) zitten dan is het aantrekken in de sneeuw zo gedaan.

Het lopen

Skischoenen worden geen wandelschoenen maar met SkiSkootys loopt het inderdaad stukken beter. Het is makkelijker om je voet goed af te rollen en het plastic zorgt ook voor wat meer demping onder de voet. Op sneeuw en ijs heb je duidelijk meer grip dan met het harde plastic van je skischoenen. De kans op valpartijen is dus kleiner en het loopt een stuk zekerder.

Je voet rolt beter af dan zonder het zooltje

Nog meer grip Ben je echt op zoek naar extreem veel grip op ijzige paden dan kun je ook kijken naar de SkiSkootys Claws. Deze hebben we niet getest, maar de zool werkt met hetzelfde principe. Alleen hebben deze Skootys spikes onder de zooltjes waardoor je op ijs nog meer grip meer heb. Loop met deze zooltjes alleen niet over het parket in je accommodatie heen…

Traplopen

Je kent het wel, zo’n gladde, steile trap naar beneden om naar de WC’s in een pisterestaurant te kunnen. Deze trappen zijn niet voor iedereen even makkelijk. Ook op dit soort trappen zorgen de SkiSkootys voor duidelijk meer grip en maken het lopen een stuk eenvoudiger. Zo hoef je niet meer krampachtig de leuning vast te houden als je naar beneden loopt.

Bescherming skischoenzolen

Voor wedstrijdskiërs en wintersporters die veel skiën is een ander belangrijk verkoopargument de bescherming die deze zooltjes bieden voor je skischoenen. Dit is belangrijk omdat versleten skischoenen niet meer goed/veilig in skibindingen passen. Voor duurdere (race) skischoenen zijn dit soort beschermingszooltjes een must omdat de hiel- en neusstukken van deze schoenen snel slijten en vaak niet te vervangen zijn.

Duidelijk meer grip op ijs

Eenvoudig op te bergen

Omdat je de SkiSkootys dubbel kan vouwen kun je ze eenvoudig in je jaszak kwijt. Ze zijn dus eenvoudig mee te nemen als je eenmaal de ski’s onder klikt en de pistes opgaat. Je hoeft er geen rugzak voor mee te nemen.

Maar…

De fabrikant maakt zijn beloftes waar. De SkiSkootys maken lopen met skischoenen een stuk eenvoudiger. Echter, heb je de extra handeling om die zooltjes om je skischoenen te leggen er elke ochtend voor over? Dat is de vraag. Ga je ze echt elke keer onder je schoenen opspannen als je even snel naar de WC wilt? Als je geen kilometers hoeft te lopen, je niet overdreven zuinig (wedstrijdskiërs met peperdure wedstrijdschoenen) bent op je materiaal en je loopt prima op je skischoenen dan is de kans groot dat je na verloop van tijd weer stopt met het gebruik van deze zooltjes.

  • *Prijs: € 34,95 *
  • *Oordeel: *Ideaal voor iedereen die graag zijn skischoenen in perfecte staat wil houden en wintersporters die langere stukken op skischoenen lopen en veilig een trap willen aflopen.
  • *Website SkiSkootys.com *
Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Gaston11 december 2018 · 07:24

Gratis gekregen bij een paar skischoenen.
Bovenstaande scenario is waarheid voor mij. Je stopt ze in je tas/jas maar neemt vaak niet de moeite ze te pakken want je loopt toch maar ‘een stukje’.
Wel degelijk handige dingen, loopt prima!

Tijd voor een uitpakparty?!
evr6611 december 2018 · 07:29

Hmm, nu die digitale coach zooltjes nog, @rogier, spreekt me meer aan :)

Edwin van Riel
Rogierauteur11 december 2018 · 07:42

Hmm, nu die digitale coach zooltjes nog, @rogier, spreekt me meer aan :)

evr66 op 11 dec 2018 07:29

zijn we mee bezig maar willen ze echt goed testen!

Click. Click. Peace
evr6611 december 2018 · 08:01

Als je iemand zoekt die technisch alles goed verkeerd doet, horen we het wel :)

Edwin van Riel
Gnurider11 december 2018 · 09:55

Snowboardboots+bindingen* (zie Burton step on) beginnen op skiboots+bindingen* te lijken en vice versa. Mooi hoe deze twee werelden mekaar vinden :D
*Lees: de beleving van beide systemen.

bartvwg11 december 2018 · 10:23

Die toiletten 1 (en liefst 2 of nog meer) verdiepingen beneden leggen, doen ze dat eigenlijk met opzet om skiërs te pesten?
Gewoon lopen of omhoog is geen probleem maar een trap naar beneden blijft sukkelen.

Waah11 december 2018 · 10:45

Duurdere, maar leukere oplossing: Ga gewoon lekker snowboarden :-P

Maar on a more serious note: voor oudere skiërs zie ik dit nog best handig zijn. En voor mensen die schaatsen gewend zijn (waarbij je hetzelfde principe gebruikt om je schaatsen te beschermen bij het kluunen) is het niet eens zo heel vreemd.

Rogierauteur11 december 2018 · 13:41

@bartvwg En het liefst een trap van gladde tegels ;-) Als je daar een dag een camera opzet kun je een heel youtube-fail kanaal beginnen…

Click. Click. Peace
DrPhil11 december 2018 · 13:46

Wat wegen ze? Ik vind ze wel interessant omdat ik ze toch in de rugzak kan stoppen. Maar dan alleen van en naar de lift. De trap kom ik ook nog steeds zonder stok af.

Rogierauteur11 december 2018 · 13:52

260 gram volgens het internet…

Click. Click. Peace
ruiten711 december 2018 · 14:07
Gerwin.11 december 2018 · 14:18

Mooie uitvinding, maar die extra handeling is een beetje een uitdaging. Mijn schoenen zijn inmiddels zo afgesleten dat de bindingen niet meer zo soepeltjes dichtklikken, dus wat dat betreft toch wel nuttig (te laat).

Wellicht wel heel relaxt als je in de Paznauner Taja, Mooserwirt staat te hossen met je skischoenen aan.

Let it snow!
DrPhil11 december 2018 · 14:24

260 gram volgens het internet…

Rogier op 11 dec 2018 13:52

Waar zie je dat? Ik kom ook 286 en 290 tegen. Scheelt niet heel veel, maar toch. Helaas staat het internet vol onjuistheden en op de site van de fabrikant vind ik het niet.

Gaston11 december 2018 · 14:42

@DrPhil ik kan ze wel even wegen voor je, jij grammenteller😉

Tijd voor een uitpakparty?!
Gaston11 december 2018 · 14:43

Mooie uitvinding, maar die extra handeling is een beetje een uitdaging. Mijn schoenen zijn inmiddels zo afgesleten dat de bindingen niet meer zo soepeltjes dichtklikken, dus wat dat betreft toch wel nuttig (te laat).

Gerwin. op 11 dec 2018 14:18

Is dat niet afgekeurd/lijp?

*bericht bewerkt door Gaston op 11 dec 2018 14:44

Tijd voor een uitpakparty?!
DrPhil11 december 2018 · 14:47

Graag @gaston. De powerbank moet ook al mee, hè 😊

Tiny-M11 december 2018 · 15:04

Ken ook iemand die die dingen had, maar dan van een ander merk. Is erg zuinig op dr spullen en deed ze ook altijd om wanneer er op het asfalt werd gelopen. Neemt niet eens zoveel ruimte in.

Gerwin.11 december 2018 · 15:08

@Gaston Probleem is dat ze nog zo lekker zitten ;). Qua veiligheid denk ik dat er weinig tot geen impact is, het uitklikken gaat prima (bij vallen, wat natuurlijk zeldzaam is ;)). Maar moet inderdaad op zoek naar iets anders, aangezien reserveonderdelen niet verkrijgbaar zijn.

Let it snow!
Rogierauteur11 december 2018 · 18:55

@Gerwin. Omdat de zool niet meer goede dikte heeft is de veerspanning niet meer goed. Dit is wel degelijk een risico, gevaarlijk wel of niet uitklikken. Alhoewel niet elke binding hier even gevoelig voor is.

Click. Click. Peace
dan5811 december 2018 · 19:30

@DrPhil

net gewogen en …268 gr.

Kan er nog niets over vertellen want ik heb ze pas verleden week gratis gekregen van mijn bootfitter nadat ik hem vertelde dat mijn pas aangekochte skiboots elders 30€ goedkoper waren.👍

Born to run. B.S.
DrPhil11 december 2018 · 19:30

Thx!

ThomasDG13 december 2018 · 09:32

Hmm, nu die digitale coach zooltjes nog, @rogier, spreekt me meer aan :)

evr66 op 11 dec 2018 07:29

Ik heb vorig jaar een weekje de carv zooltjes gebruikt en ze zijn leuk als gadget en spel maar vraag me af of je er echt veel beter door skiet. Ze zitten nu in mijn schoenen dus dit jaar gaan ze weer mee. Veel van de oefeningen vragen rustige en lange pistes, wat we vorig jaar in Zinal niet hadden; misschien gaat dat beter in Val Thorens volgende keer :)
Enkele keren een crash van de software net op de leukste afdalingen, zodat je achteraf geen gegevens had - wel jammer.
Jammer genoeg werken die zooltjes niet binnen, want GPS ontvangst nodig. Ik had dat als feedback gegeven en ze gingen misschien kijken om een nieuwe app uit te brengen in de zomer, maar heb niets gezien.

evr6613 december 2018 · 09:35

OK, ik wacht sowieso nog even, zag dat de Android app nog niet beschikbaar is. Maar voor training binnen dus niet geschikt als ze GPS nodig hebben.

Edwin van Riel

Plaats een reactie