Ga je op vakantie naar Finland dan mag een huskysafari eigenlijk niet ontbreken. Natuurlijk kun je er ook skiën maar om Fins Lapland helemaal te beleven moet je een keer met de husky’s zijn meegeweest. Waar het met langlaufen even duurt voordat je ergens bent trekken deze viervoeters je in rap tempo door het winterse landschap. De natuur is overweldigend en de routes zijn oneindig. In Levi, waar deze video is opgenomen, maar ook in andere wintersportplaatsen als Ylläs, Ruka of Saariselkä zijn husky kennels te vinden. Hier vandaan zijn allerlei tochten te boeken. Het is een belevenis om nooit te vergeten!

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.
Ronaldski2 oktober 2018 · 09:43

Je vergeet de grootste husky farm van Fins Lapland te noemen, nl. in Muonio. Met ruim 450 honden! Daar kan je meerdaagse tochten maken, van blokhut naar blokhut. 6 Dagen in de ongerepte natuur met alleen een paar deelnemers, een gids en heleboel honden. Een fantastische belevenis, nauwelijks te vergelijken met een tochtje van een paar uur. Hoewel ook dat een bijzondere ervaring is.

Kristyauteur2 oktober 2018 · 14:43

Bedankt voor je aanvulling @Ronaldski . Ik was al erg onder de indruk van dit avontuur, laat staan dat je meerdere dagen met de honden op pad gaat, fantastisch!

dennismaus2 oktober 2018 · 15:07

Ik ga in Februari weer een week op wintersport vakantie in Pyha, ook een erg mooi kleinschalig gebiedje. En die Husky tochten zijn zo indrukwekkend. Wij gaan met scandinavianwintersport.nl leuke klein schalige reis oraginastie met veel persoonlijk contact.

DaanR3 oktober 2018 · 13:04

Mooi dat jullie Lapland/Finland hebben toegevoegd aan de bestemmingenlijst. Ik zie echter Pyhä er niet tussen staan, terwijl dit toch ook een geweldige wintersportplek is!
Kijk op https://pyha.fi/en/skiresort voor meer info en een prachtige video.
Of deze van http://www.ScandinavianWintersports.nl in zelfde gebied: https://youtu.be/FCxWon9QSlE.


Wij zaten in deze houthakkers lodge in januari 2016. Geen noorderlicht gezien helaas maar al het verdere was geweldig.

*bericht bewerkt door DaanR op 03 okt 2018 13:13

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.