Alpe di Siusi/Seiser Alm: de grootste bergweide van Europa

gesponsord op 03 oktober 2018

null

Op zoek naar het best bewaarde geheim van Italië? Wij verklappen het voor je. Want in het noordelijkste puntje van het land ligt Zuid-Tirol/Südtirol: een provincie met 300 dagen zon per jaar. Naast het aantrekkelijke weer weet de streek – waar men zowel Italiaans als Duits spreekt en schrijft – je ook op andere manieren te raken. Dit komt door het originele karakter: een mediterraanse Alpenmix van eten en wijnen en een gastronomie om je vingers bij af te likken. Je vindt hier maar hier veel hutten die al decennia in de familie zijn en waar je kunt genieten van gerechten bereid met lokale ingrediënten. Tel daar moderne skifaciliteiten verspreid over een UNESCO werelderfgoed – de Dolomieten – bij op en je hebt een ware schat voor wintersporters die op zoek zijn naar iets nieuws. Van vrijgezel tot gezin; iedereen valt als een blok voor het Italiaanse Dolce Vita op de pistes.

null

Genieten op de Alpe di Siusi

Slopestyle World Cup

Tussen 23 en 26 januari strijdt de internationale ski- en snowboard freestyletop in het Alpe di Siusi Snowpark om een podiumplek.

De Alpe di Siusi/Seiseralm is de grootste bergweide van Europa en wordt omringd door de dorpen Castelrotto/Kastelruth, Siusi allo Sciliar/Seis am Schlern en Fiè allo Sciliar/Völs am Schlern en Tires al Catinaccio/Tiers am Rosengarten. Liefhebbers van zonsopkomst en -ondergangen boeken een verblijf bovenop de alm. Het ruime plateau ligt vol brede glooiende pistes waarvan het merendeel vooral de beginnende tot gevorderde
wintersporter zal aanspreken. Ook de echte daredevils vinden hun plek in het imposante Alpe di Siusi Snowpark, met heel veel imposante kickers. Je hoeft je over sneeuwzekerheid geen zorgen te maken, want alle pistes kunnen volledig kunstmatig worden besneeuwd.

null

Groot skigebied

Samen met het nabijgelegen Val Gardena is dit het grootste skigebied binnen Dolomiti Superski. Vervelen is er dus niet bij. Zo is er een heuse heksenskitocht langs zeven themastations vol plezier en actie. En je bent per skibus zo bij een van de startpunten van de beroemde Sellaronda-skitocht langs vier Ladinische valleien. Of je blijft dichter bij huis met de Alpe di Siusi-Val Gardena Ronda: een tocht van 25 kilometer tussen beide gebieden met een blik op markante Dolomietenpieken als de Sasso Lungo/Langkofel, Sasso Piatto/Plattkofel en de Sciliar/Schlern.

null

Op pad met een door paarden getrokken slee

Een geweldige activiteit om met de hele familie te ondernemen is een sledetocht door de diepe sneeuw. De slee wordt getrokken door de Haflingers die op het ritme van hun hoeven en de belletjes je laten genieten van het schitterende landschap van de Alpe di Siusi/Seiser Alm. De tocht start bij het bergstation en is een zeer romantische manier om het grootste bergplateau van Europa te ontdekken. Ontspanning op de best mogelijke wijze!

Zeer populair bij langlaufers

Swing on Snow

De 14de editie van dit milieuvriendelijke muziekfestijn vol folk jazz, soul en pop vindt plaats van 17 tot 24 maart en verplaatst zich gedurende de dag van de pistes naar het dal.

Ook langlaufen is een populaire activiteit in deze regio. Logisch, want het semi-vlakke plateau leent zich hier perfect voor. Je vindt er 80 kilometer loipes, die allemaal onderdeel zijn van het overkoepelende Dolomiti Nordicski. Door de hoge ligging (1.800-2.200 m) is het tevens een geliefde trainingslocatie voor internationale teams. Wil je je wat minder inspannen, dan pak je de slee en ga je los op een van de elf rodelbanen. Maak het nog spannender door een nachtelijk ritje tijdens volle maan. Zoek je juist meer rust en natuur dan maak je een hike over de 50 kilometer gemarkeerde sneeuwschoenpaden of 60 kilometer winterwandelwegen.

Meer informatie over de Alpe di Siusi vind je hier.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.