Recordinvesteringen in de Ski amadé

gesponsord op 02 oktober 2018

null

Ook komende winter wordt er veel geïnvesteerd om de Ski amadé nóg beter te maken. De Ski amadé bestaat uit vijf regio’s, 760 pistekilometers, 270 liften en 260 skihutten en bergrestaurants. Uiteraard zijn deze duizelingwekkende getallen verdeelt over een aantal skigebieden, namelijk de Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en het Großarltal. Na een winter met geweldige condities neemt de regio de volgende stap. Er wordt maar liefst 108 miljoen euro geïnvesteerd, een absoluut record. Er worden drie nieuwe liften gebouwd, er komt een nieuwe mobiele app, er zijn vele nieuwe ‘Ski amadé – made my day’ arrangementen, culinaire ski-themaroutes en veel top-evenementen.

Nieuwe liften in Gastein, Maria Alm en Snow Space Salzburg

Christoph Eisinger, Managing Director van Ski amadé legt uit waarom deze investeringen gedaan worden: „Als grootste ski-samenwerkingsverband van Oostenrijk hebben we in het verleden vooral geprofiteerd van de enorme investeringen in sneeuwzekerheid en allerlei innovaties. Wij zijn al heel lang een van de modernste skibestemmingen en breiden deze voorsprong nu verder uit”. Zo wordt er in Gastein een 10-persoons gondelbaan (Generationenprojekt Schlossalm NEU genaamd) gerealiseerd. In de regio Hochkönig worden er zelfs twee nieuwe gondelbanen gebouwd. De Natrun- en Sonnbergbahn zullen zorgen voor een rechtstreekse aansluiting op Maria Alm. In Snow Space Salzburg wordt de nieuwe stoeltjeslift Sonntagskogel 2 gebouwd.

null

Nóg meer sneeuwzeker

Maar het houdt niet op bij de investeringen in de liften. Er worden pistebully’s aangeschaft, de sneeuwzekerheid wordt nog verder verbeterd en de service en kwaliteit worden naar een hoger plan getild. Van de in totaal 760 pistekilometers in Ski is intussen meer dan 90 procent technisch besneeuwbaar. Alleen al in de afgelopen vijf winterseizoenen heeft Ski amadé ruim 129 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de technische besneeuwing. Voor 2018/19 wordt er weer meer dan 21 miljoen euro in besneeuwing geïnvesteerd.

Vernieuwde app: Ski amadé Guide

Dit seizoen wordt er ook een nieuwe app geïntroduceerd. Met veel specifieke, regionale informatie, een zeer nauwkeurige trackingtool, routemogelijkheden en vooral fotorealistisch kaartmateriaal ervaar je de Ski amadé digitaal bijna zoals in het echt. Het zal je helpen deze gigantische regio nog beter te ervaren!

null

Diverse aantrekkelijke acties en arrangementen

De Ski amadé Special Weeks bieden aantrekkelijke arrangementen voor peuters/kleuters, senioren, jongeren, gezinnen, stellen en groepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het 4=3 arrangement? Dat betekent vier dagen skiën en maar drie dagen betalen bij geselecteerde accommodaties in de speciale actieperiodes. Voor de wat oudere wintersporters is er het ‘Sixty Plus’ arrangement aan het begin en het einde van het seizoen. De aanbieding omvat een bijzonder 7-daags programma voor een aantrekkelijke prijs en de deelnemende hotels doen er gratis een skipas bij.

Meer informatie over de aantrekkelijke Ski amadé Special Weeks vind je hier.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.