Veelzijdig dineren in de Ski amadé

gesponsord op 24 december 2018

null

Ski amadé staat bekend om het bijzondere culinaire aanbod in de skihutten en restaurants in de bergen en in de restaurants en hotels in de dalen. Regionale producten van de plaatselijke boeren en producenten uit de vijf regio’s (Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en het Großarltal) staan daarbij altijd centraal. De culinaire beleving varieert van boerenmarkt en diner in de gondel tot en met wijnproeverij – in Ski amadé smaakt alles fantastisch. En het leuke is: er zijn dit seizoen nieuwe skiroutes voor de echte fijnproevers waar je kunt genieten van de culinaire hoogtepunten van de verschillende regio’s.

Lokaal en regionaal

Eten smaakt het lekkerst op de plaats waar het vandaan komt. Waar ’s winters de skiërs over een dik pak sneeuw naar beneden carven, groeit ’s zomers het lekkerste gras en de lekkerste kruiden voor de koeien. Van hun melk wordt kaas gemaakt, en die wordt dan in de berghutten tot kaasnoedels verwerkt. Nog regionaler en plaatselijker kan een keuken niet zijn. Het is een kringloop die in Ski amadé perfect werkt, ook omdat de mensen hier van lekker, regionaal en traditioneel eten houden. En daarom smaakt alles in de skihutten, hotels en restaurants in de regio’s van Ski amadé zo heerlijk.

null

Nieuwe culinaire skiroutes

Voor iedere regio zijn er nieuwe culinaire skiroutes ontwikkeld. Hier komen skiën, de regionale specialiteiten, de unieke Oostenrijkse skihuttencultuur en gezelligheid samen. Elke regio biedt minstens twee culinaire skiroutes aan, waarbij je langs de hoogtepunten (op culinair gebied dan) van de regio glijdt. Dat gaat ook altijd in combinatie met tips over bijzondere gelegenheden in het dal. Bijvoorbeeld bij sterrenkoks Johanna Maier in Filzmoos en Vitus Winkler in St. Veit, en in veel andere uitstekende restaurants. De nieuwe themaroutes zijn voor iedere skiër in een dag af te leggen en zijn opgenomen in de nieuwe ‘Ski amadé Guide’-app.

null

Diverse aantrekkelijke acties en arrangementen

Tijdens de Ski amadé Special Weeks wordt het nog aantrekkelijker om de Ski amadé te bezoeken. Van 23 - 30 maart 2019 vindt de Ladies Week plaats (waarbij de mannen natuurlijk ook welkom zijn). Iedereen, zowel de mannen als de vrouwen , krijgen deze week bij de aankoop van een skipas, een tweede pas cadeau. Bovendien zijn er in deze actieweek mogelijkheden om ski’s te testen, en veel evenementen, concerten en feesten! Kom je liever met het hele gezin? Uiteraard ben je dan ook van harte welkom. Met de gezinsbonus is de skipas voor het derde, vierde, vijfde en alle volgende kinderen en jongeren van het gezin gratis. De aankoop van een skipas voor ten minste één ouder en de eerste twee kinderen resp. jongeren voor dezelfde geldigheidsperiode zijn wel noodzakelijk!

null

Ouders genieten, kids het park in!

Terwijl de ouders volop genieten van de culinaire specialiteiten van de regio is het voor de jeugd tijd om het park in te duiken. En die zijn er volop in Ski amadé. Er zijn hier negen snowparks, 14 funslopes en funcrosses, maar ook de vele bijzondere freeride routes. Ook worden er vele evenementen georganiseerd rondom de snowparks. Ook leuk: de Cash4Tricks-tour, een pop-up event waarbij met coole jumps en rides geld verdiend kan worden!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.