Toe aan een korte wintersport vroeg in het seizoen?

Jordan-P op 25 oktober 2018· 7 reacties

null

Nu de herfstvakantie bijna voorbij is, kijkt de sneeuwliefhebber alweer uit naar de kerstvakantie. Voor velen is dat de eerste mogelijkheid om op wintersport te gaan. Kijkend naar het weerbericht begrijpen we dat je misschien al eerder van de verse sneeuw wil genieten, dan is de Winteropening in Sölden van 3 t/m 6 november misschien wat voor jou. Tijdens dit evenement van kun je gratis de nieuwste ski’s, snowboards en andere materialen testen. Ook zijn er clinics en adviezen van professionals uit de branche.

De Winteropening

De skitest in Sölden is al jaren een begrip binnen de Nederlandse wintersportbranche en bekend bij leveranciers en winkeliers. Sinds 2016 is deze ook opengesteld voor consumenten en vanaf dit jaar wordt het De Winteropening genoemd. De Winteropening zegt waar het op staat, de start van de winter. Op de Tiefenbachgletsjer in Sölden wordt een testcenter opgebouwd om vier dagen ski’s en snowboards te testen.

Optimaal advies

Alle leveranciers van ski’s en snowboards, maar ook van skihelmen, goggles en protectiemateriaal zijn zelf aanwezig met hun nieuwste producten en voorzien je van advies. In totaal staan er meer dan 1000 paar testski’s, voorzien van de nieuwste innovaties voor je klaar om getest te worden.

Programma:

  • Van zaterdag 3 t/m dinsdag 6 november dagelijks testen van 9.00 - 15.00 uur op de Tiefenbachgletsjer;
  • Diverse clinics verzorgd door de merken, hiervoor kun je je aanmelden bij de merken in de stand;
  • Diverse clinics georganiseerd door Ripstar;
  • Zondag 20.30 uur presentatie door Tom Coronel in De Katapult;
  • Maandag vanaf 15.00 uur borrel op de berg;
  • Maandagavond 20.30 uur feestavond in De Katapult “De Winteropening party”.

Kun je niet naar de Winteropening?

Dan zijn er diverse alternatieven. De overgrote meerderheid van de skigebieden opent haar liften in november of begin december. Wil je naar iets vergelijkbaars als de Winteropening in Sölden, dan kun je van 24 t/m 27 november naar de Winterstarter in Val Thorens. Of ga in datzelfde weekend naar het ‘Top of the Mountain Openings Concert’ in Ischgl.

Jordan-P

Plaats een reactie

Ben present bij de Winterstarter in Val Thorens :)

Uitrusten doen we thuis wel!

Zie je daar Lotte 👍🏼

Ik heb een trip via snowtime gewonnen. Dus ben er ook.

*bericht bewerkt door Yahoo op 26 okt 2018 00:57

From a galaxy far far away.............

Ik had er nog nooit van gehoord, die Winterstarter. Aangezien ik nog aan kijken ben waar ik eens heen zal gaan, interessant. Ben je er vorig jaar ook geweest, @lotte77?

@DrPhil ik ben er zelf nog niet eerder naar de Winterstarter geweest, maar mijn Nederlandse skischool (SnowSportCenter Utrecht) gaat elk jaar.

Uitrusten doen we thuis wel!

Begint te kriebelen. Heb al een afspraak staan voor de Stubaier Gletsjer vanaf wo 07.11, maar overweeg toch een paar dagen eerder te gaan en nog even test-event mee te pakken. Paar leuke clinics van ripstar wellicht :)

Edwin van Riel

Begint te kriebelen. Heb al een afspraak staan voor de Stubaier Gletsjer vanaf wo 07.11, maar overweeg toch een paar dagen eerder te gaan en nog even test-event mee te pakken. Paar leuke clinics van ripstar wellicht :)

evr66 op 26 okt 2018 08:01

ALs je dat doet, geef dan even een gil. Dat skiën we samen een rondje en doen we een kop koffie.

Ik houd je op de hoogte! Moet nog even zien of het allemaal in te plannen is hier :)

Edwin van Riel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie