Hoe oud stonden jullie voor het eerst op de ski’s of snowboard? Jullie waren vast ouder dan 17 maanden. Ik ben geen voorstander van het te hard pushen van te jonge kinderen op snowboards of ski’s. Maar als je ziet hoe blij deze meid is terwijl ze een klein hobbeltje afglijdt: briljant. Enne, wij voelen ons toch minimaal even blij na een mooie afdaling?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Gast9407 maart 2014 · 08:36

arm kind… snowboarden werd altijd afgeraden op jonge leeftijd ivm onnatuurlijke heupstand.

RFKANGOO7 maart 2014 · 08:47

@Gast940 Volgens mij zie jij een ander fimpje dan ik.
Hier zie ik een kind dat plezier heeft door op een snowboard te staan.
Het is trouwens voor het eerst dat ik hoor over een onnatuurlijke heupstand.
Als je het nou hebt over een filmpje waar chineese kinderen in de spagaat worden getrokken dan zou ik je gelijk geven maar zie hier echt het probleem niet in.

Übung macht den meister!!!
Svennoo7 maart 2014 · 09:12

Sorry @RFKANGOO, maar ik sluit mij aan bij @Gast940. Ik heb ook over dat gedoe met die heupstand gehoord en mij werd aangeraden om pas vanaf mijn 10e te gaan snowboarden, met ski’s leer je namelijk beter je technieken en kan je dus makkelijker uit de voeten met een snowboard. En dit kin zou ook vast plezier hebben met een paar ski’s.

Carnas on Tour
RoteHersentote7 maart 2014 · 09:20

Amerikanen zijn een beetje eng soms…

Fenneke7 maart 2014 · 09:26

ik zie vooral heel veel plezier! leuk filmpje!

Jürgen7 maart 2014 · 10:46

Kind heeft inderdaad veel plezier daar gaat het niet om. Maar het jonge lichaam is nog veel te broos om met twee voeten vast op een bord te worden gezet. De knieën krijgen op deze manier te veel krachten te verwerken. Maar goed, dit is een afweging van de ouders.

Gast9407 maart 2014 · 10:56

Mijn dochter was 22 maand toen ze voor het eerst op skieetjes stond van die plastieke dingen waarop de sneeuwlaarsjes pasten… geweldig vond ze het en toen we die ski’s weer moesten inleveren…een groot drama ze wilde ze houden… het jaar daarop gelukkig voetjes groot genoeg voor echte skischoentjes…en dus ook echt ski’s. Moet ik wel bij zeggen dat wij het spelender wijs hebben gedaan maar daar lijkt dit ook op en als je dat zo’n 10 tot 15 min per keer doet zal het vooral erg leuk zijn… Mijn dochter was niet van de ski’s te krijgen… Volgens mij heeft dit kindje een heleboel lol.

Birdheart7 maart 2014 · 11:17

het gaat om het KIND niet om wat oudere verstokte mensen vinden van wat wijs is en wat niet.
het meisje heeft de tijd van haar leven wie gunt haar dat nou niet, ik in ieder geval wel.
+100 voor de reactie van het meisje iedere keer als ze een afdaling doet

en even voor de azijn zeikers onder de skiers die dit niet vinden kunnen, wanneer je een kind op skies zet leren ze vaak als eerste de pizza punt, ik heb er geen bewijs voor maar je benen niet recht onder je hebben maar schuin en licht gedraaid en dan al glijdend tegendruk krijgen van je skies omdat je een soort van remt lijkt me ook niet bevorderlijk voor een kind en toch vinden jullie dat wel normaal en dit niet,

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
bram827 maart 2014 · 13:02

Jij vind mensen azijnzeikers als ze hier hun mening over geven? Wat zou je ervan vinden als dit kind op latere leeftijd continu bij de fysiotherapeut loopt omdat het heupen of knieën beschadigd zijn?

Martin97 maart 2014 · 14:01

@Birdheart +1

zoals we allemaal kunnen zien heeft het kind lol, staan de benen in een natuurlijke positie en doet ze niets anders dan rechtuit gaan op snelheid van een slak. Geen bochten, geen onnatuurlijk gebogen benen gewoon een klein kind die plezier heeft. Bij kleine kinderen die skiën moeten kinderen inderdaad in een pizzapunt staan de hele berg naar beneden en dat is ook niet goed.

Als dit kindje niet dagelijks uren achtereen op dat board staat is er helemaal niets aan de hand. Anders is het wellicht onverantwoord.

Als je je mening geeft is dat altijd goed maar we moeten niet gaan overdrijven!

I like snow!
Rogierauteur7 maart 2014 · 14:03

Prima dat deze discussie er is. En ik begrijp de voor en tegenstanders. Maar laten we vriendelijk naar elkaar blijven en niet op de man spelen.

Ik ben het wel met @Birdheard eens dat de pizzapunt ook niet hel goed voor je knieën is. Op volwassen leeftijd is snowboarden denk ik zelfs beter voor het lichaam dan skiën…

Click. Click. Peace
Jesper7 maart 2014 · 14:40

Haha geweldig!
Ik was 9 toen ik voor het eerst op de plank stond :D

Skileraar bruin Jelmer
Bien7 maart 2014 · 14:45

wat dit humpje doet is meer staan sleeen dan snowboarden, wat ik overigens al een hele prestatie vind voor iemand van 17 maanden. Ze heeft er lol in dat is duidelijk en lijkt me het belangrijkste. Of het wat uitmaakt of kleintjes van die leeftijd dat op 1 plank of 1 latjes doen weet ik niet.

Let it snow, let snow, let it snow!
quickening7 maart 2014 · 20:50

Over het algemeen is skiën bij kinderen minder belastend voor de benen dan het snowboarden. Als je goed kijkt naar kleine kinderen zie je al snel dat ze niet hetzelfde skiën als volwassenen. De pizzapunt maken ze niet vanuit de knieën, maar door de voetjes naar elkaar te duwen en daarbij hangen ze bijna altijd achterover. Pas vanaf een jaar of 7 à 8 gaan ze meer in de volwassen houding skiën (dus met het gewicht naar voren en meer gebogen knieën). Vanaf die leeftijd is het voor kinderen ook makkelijker om te leren snowboarden, aangezien de beenspieren dan meer ontwikkeld zijn (dus sterker).

Patrick0768 maart 2014 · 19:28

Die van mij waren ook 2 toen ze op een snowboard stonden. Oudste is nu 5 en kan bochten maken. Jongste is 3 en kan vooral rechtdoor. Vollop plezier, en als ze geen zin meer hebben gaan wel lekker op de slee. Afgelopen vakantie voor het eerst op skiles gedaan. ( is toch best makkelijk, even tijd voor jezelf, haha) Na 1ste dag mocht hij gelijk door naar volgende klasje. Andersom werkt het dus ook bij kinderen. Als je board leer je sneller skien.

Benen heupen en al die dokterspraat. Dat ene uurtje per week( in het seizoen) zal echt geen drama zijn.

ThijsMeeusen10 maart 2014 · 22:09

Ik was net 5 toen ik voor het eerst op de ski’s stond :)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs
Togi11 maart 2014 · 16:48

Mijn oudste was 2 jaar geleden 3 maanden toen we hem voor de gein op (plastic) skies hadden staan.
Vorig jaar toen ie kon lopen had hij ook de tijd van zijn leven skiend tussen mijn benen van een klein heuveltje. Los vond ie het toen wat minder.
Dit jaar gleed ie los en vond hij het geweldig en was hij idd ook niet van de skies te slaan.
De jongste (nu 9 maanden) vond het dit jaar nog niet gewedig dus die hield het bij sleen.
Maar gewoon lekker spelende wijs het virus overdragen dan komt het met hun in de toekomst wel goed :-)

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.