BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Jeroen Kampschreur opnieuw wereldkampioen op reuzenslalom en slalom

Jeroen Kampschreur opnieuw wereldkampioen op reuzenslalom en slalom

Jordan-P op 24 januari 2019 · 0 reacties

Afgelopen weekend is het WK Para-alpineskiën in het Sloveense Kranjska Gora begonnen. De Nederlandse equipe is hier goed vertegenwoordigd en heeft al een aantal medailles binnengehaald.

Wereldtitel verdedigd

Jeroen heeft eerder deze week zijn wereldtitel op de reuzenslalom met succes verdedigd. De 19-jarige atleet legde de twee runs als snelste af (2.10,50) gevold door zijn teamgenoot Niels de Langen (2.12,32).

Tweede gouden medaille

Gisteren kwamen onze atleten weer in actie op de slalom. Na Jeroen zijn zege op de reuzenslalom, greep de zitskiër ook zijn kans om de titel op de slalom met succes te prolongeren. Kampschreur was op de afdaling sneller dan de Noor Jesper Pedersen en de Pool Igor Sigorski. Floris Meijer behaalde een knappe 8e plaats en Niels de Langen werd helaas gediskwalificeerd.

Komende wedstrijden

Op het WK in 2017 won Kampschreur naast de slalom en reuzenslalom ook de Super Combi. Het onderdeel, waarop Kampschreur ook goud veroverde op de Paralympische Spelen in Pyeongchang, staat volgende week donderdag op de planning. Vandaag komt Barbara van Bergen bij de dames op de slalom in actie.

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!