Veelzijdig wintersporten in Gastein

gesponsord op 14 februari 2019

(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl
(c) Gasteinertal Tourismus GmbH Marktl

Wat is beter dan een wintersport in één skigebied? Een wintersport in vier skigebieden! In Gastein kun je je uitleven op meer dan 200 kilometer piste. Elk skigebied heeft zijn eigen charme: van het gemoedelijke skigebied Dorfgastein-Großarl aan het begin van de vallei, Bad Hofgastein en Bad Gastein, die het skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel met elkaar verbinden, tot het sportieve Sportgastein aan het einde van het dal. In het Gasteinertal is er voor ieder wat wils!

(c) Gasteinertal Tourismus GmbH www.felsch-foto.at
(c) Gasteinertal Tourismus GmbH www.felsch-foto.at

Gemoedelijk Dorfgastein

Vanuit Dorfgastein brengt de gondel je naar een hoogte van 2033 meter. De toplift Fulseck brengt de echte enthousiastelingen direct naar het hart van de 70 km geprepareerde pistes. In dit skigebied vind je vooral pistes voor beginnende en lichtgevorderde skiërs en het is dan ook ideaal voor families. In het kinderland Gasti Schneepark bij het dalstation van de Fulseckbahn vinden de kids de ideale faciliteiten om te leren skiën!

Sportief Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel

Wanneer je je weg vervolgt langs de Gasteiner Ache kom je uit in Bad Hofgastein, dat door het skigebied Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel verbonden is met het zuidelijker gelegen Bad Gastein. Nieuw dit seizoen is de Schlossalmbahn die je non-stop naar de top brengt. Hier heb je de keuze uit drie afdalingen: de Schlossalm, Kleine Scharte of Haitzingalm. Dit skigebied is al duidelijk voor wat meer gevorderde skiërs. Op de afdaling Hohen Scharten Nord overbruggen wintersporters maar liefst 1440 hoogtemeters over een afstand van 10,4 kilometer! Het is dan ook een van de langste afdalingen van de oostelijke Alpen.

(c) www.oberschneider.com
(c) www.oberschneider.com

Freeride paradijs Sportgastein

Het hoogst gelegen skigebied in het Gasteinertal ligt aan het einde van het dal. Hier gaan de liften tot een hoogte van maar liefst 2650 meter. Het is tevens het hoogst gelegen skigebied van de Ski amadé. Hoewel het skigebied maar een paar liften telt is het een paradijs voor freeriders. Hier kan je naar hartelust je sporen trekken in de verse sneeuw op de drie skiroutes Golden Powder, Golden Rush en Golden Ride. Uiteraard is ook aan de veiligheid gedacht. Zo is er een freeride informatie station en een oefenveld waar je het zoeken met je lawinepieper kunt verbeteren.

Na het skiën is het tijd om te ontspannen

Ontspanning is er in het Gasteinertal genoeg te vinden. Kers op de taart zijn de thermale baden waarmee je je spieren écht tot rust kunt laten komen. In Bad Hofgastein vind je de Alpentherme en in Bad Gastein liggen de Felsentherme. Dit is pure ontspanning en je bent direct weer helemaal klaar voor een nieuwe skidag!

(c) Gasteiner Bergbahnen AG Wolkersdorfer
(c) Gasteiner Bergbahnen AG Wolkersdorfer

Meer te doen dan skiën alleen

Wat denk je van een winterwandeling op Europa’s hoogste hangbrug op de Stubnerkogel in Bad Gastein? De brug is meer dan 140 meter lang en op een hoogte van 2300 meter geniet je van de uitzichten op de Hohen Tauern. Ook op de Stubnerkogel ligt een mooi observatiedek, waar je uitzicht hebt op de 3797 meter hoge Grossglockner. Adrenaline junkies kunnen ijsklimmen op een bevroren waterval in het centrum van Bad Gastein. Maar je kunt ook rodelen, sneeuwschoenwandelen, langlaufen of skaten met het hele gezin. Of wat dacht je van een sledetocht door Gastein? Een van de vele hoogtepunten is de internationale sledehondenrace eind februari met 300 huskies en 90 mushers uit zeven landen.

Meer informatie over Gastein vind je hier.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.