Oranje is het nieuwe goud, vijf keer winst voor Jeroen Kampschreur op het WK para alpine ski 2019

pepijnvanschijndel op 31 januari 2019

null

SELLA NEVEA, 31 januari 2019

Oranje is het nieuwe goud, Jeroen Kampschreur verovert vijf gouden medailles op het WK para alpine skiën 2019 bij de super G en de super combi. Niels de Langen zesde in de super G vandaag. Teamgenoten Barbara van Bergen en Floris Meijer vielen beiden reeds uit op de super G.

Jeroen DE wereldkampioen

Na een schitterende winst en gouden medaille nummer vier op de super G vanmorgen, wist technisch specialist Jeroen Kampschreur de slalomrun ook te winnen. Daarmee pakte de meest succesvolle atleet van dit WK zijn 5e gouden medaille bij de super combi. “Ik had zoveel voorsprong en wist dat ik niets geks moest doen en toch vloog ik er bijna uit. Gelukkig bleef ik zitten. Ik durfde niet vooraf niet aan het resultaat te denken, maar toen ik over de finish kwam als snelste was het waanzinnig natuurlijk!”, glunderde de kersverse vijf-voudig wereldkampioen para alpine skiën.

  • Slalom wereldkampioen
  • Reuzenslalom wereldkampioen
  • Afdaling wereldkampioen
  • Super G wereldkampioen
  • Super combi wereldkampioen

Met een zilveren medaille voor Niels de Langen op de reuzenslalom heeft Nederlands TeamNL goed geoogst op het WK para alpine skiën.

Twee WK disciplines in één wedstrijd

Vanwege de slechte weersvoorspelling voor morgen had de organisatie van de WK para alpine ski besloten om twee wk disciplines, de super-combi en super-G, in één wedstrijd af te werken. De WK para alpine ski super-combi skiwedstrijd bestond uit een manche super-G en een slalom manche. Vandaag telde de uitslag van de super G manche ook als uitslag voor het WK para alpine ski super-G. Daarom konden er medailles voor twee WK disciplines in één wedstrijd verdeeld worden.

Zware dag

De super G begin voor Niels de Langen goed met een zesde plek. Een prima uitgangspositie om in de slalom nog het podium van de super combi te kunnen bereiken. Tijdens de slalom run bleef zijn kruk hangen in de opgehoopte sneeuw net buiten de racelijn en kon hij niet meer overeind blijven.

Barbara van Bergen was zeer snel onderweg met goede tussentijden in de super G. Dankzij een fout aan het einde verspeelde ze niet alleen haar kans op het podium die wedstrijd, maar door de samenvoeging van de twee wedstrijden mistte ze ook de super combi. Floris Meijer verging het bijna gelijk. In de veraderlijke bocht vlak voor de finish ging Floris onderuit, crashte door de finishlijn en verloor zo elke aanspraak op een klassering op beide onderdelen.

Kijk voor alle uitslagen op de paralympic website

null

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.