Michelle Dekker eindigt tijdens sneeuw en hagelbuien als 12e in WK finale parallel reuzenslalom

pepijnvanschijndel op 04 februari 2019

null

PARK CITY, 4 februari 2019

De zoetermeerse Michelle Dekker behaalde met een elfde kwalificatietijd de parallel reuzenslalom finale en blijft steken in de eerste knock-out ronde. De slalomspacialiste vliegt buiten de course slechts vijf poorten voor de finish en eindigt uiteindelijk met een 12e plaats. Sneeuwbuien met hagel zorgden voor uitdagende WK wedstrijd.

Oude bekende

In november heeft Michelle een trainingscamp gedaan in Colorado om goed voorbreid naar de overzeese WK te gaan. Dit seizoen maakt ze daarom ook gedeeltelijk gebruik van een oude bekende, Thedo Remmelink, die reeds lange tijd woon- en werkzaam is in de Verenigde Staten. Thedo kwam voor Nederland uit op de Olympische Spelen in Nagano.

" De omstandigheden waren eigenlijk heel moeilijk met best wel wat poedersneeuw buiten de ideale lijn. In de finale was de racelijn mooi duidelijk vochtige sneeuw tussen hagel en regen in soms, druilerig, maar desondanks een mooie course. Michelle en ik hadden een hoop vertrouwen en ze verraste me eigenlijk met dat foutje, want ze was prima aan het boarden vandaag. Morgen is een nieuwe dag, het sneeuwt hier enorm en er verandert heel veel. De marges zijn klein en foutjes zijn snel gemaakt op deze piste.", aldus Thedo.

Voorrondes soms met hagel

Hevige sneeuwval afgewisseld met hagel zorgen voor bijzondere omstandigheden in Park City tijdens de parallel reuzenslalom. Met twee solide runs behaalde de Zoetermeerse eenvoudig de finales, terwijl enkele grote namen sneuvelden op de zachte condities.

Alle ogen op de slalom

Morgen zijn alle ogen op Michelle Dekker gericht tijdens de parallel slalom, het favoriete onderdeel van de Olympische atleet. Met nog meer sneeuw voorspeld ten opzichte van vandaag, belooft de PSL een uitdagende race te worden.

null

Lees de uitslagen hier en vergeet niet morgen vanaf 17.00 uur onze tijd de livestream FIS site te volgen op het beste onderdeel van Michelle Dekker, de PSL.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.