Zware omstandigheden op het NK Klassiek in Rennsteig

Jordan-P op 11 februari 2019· geen reacties

RENNSTEIG,11 februari 2019

Machiel Ittman wint NK klassiek

Afgelopen zondag vond het NK Klassieke in Rennsteig plaats. Dit jaar geen sneeuw en storm maar regen en storm, kortom weer een hele zware wedstrijd.

Spannende strijd bij de heren

Direct na de start lag Nils Boomsma aan kop gevolgd door Machiel Ittmann. Daarachter zaten Stephan van Eijk en Jos Verest. Jos moest ook dit jaar aan een inhaalrace beginnen als gevolg van een val direct naar de start. Na de eerste ronde van 15km kwam Machiel als 1e door gevolgd door Nils. Jos en Stephan werkte mooi samen op de 3de en 4de plaats. In de 2de ronde kon Machiel zijn positie goed vasthouden en had hij een mooi gaatje richting Nils. Jos en Stephan gingen gebroederlijk de 2de ronde in. Tijdens deze ronde heeft Jos zijn slag geslagen en een paar seconden voorsprong weten te pakken op Stephan. Machiel heeft net als in 2018 de NK-titel weten te behalen, gevolgd door Nils, Jos en Stephan.

Nils Boomsma over de finish

Jos Verest pakt derde plaats bij de heren

Tweede NK-titel 30 km klassiek voor Nicole de Wit

Bij de dames waren de 3 titelkandidaten alle 3 goed weg bij de start. Na de 1e ronde kwam Nicole door als 1e gevolgd door Anna en Tosca. Tijdens de 2de ronde is hier geen verandering in gekomen. Nicole heeft hiermee haar 2de titel NK-titel behaald op de 30km klassiek en de titel overgenomen van Anna, die dit jaar 2de is geworden. Tosca heeft achter beide dames een mooie 3de plaats weten te behalen.

Nicole de Wit over de finish

Rennsteig Ski lauf

Deze NK-wedstrijd is onderdeel van de Rennsteig Ski lauf. Vooral bij de dames waren de Nederlanders goed vertegenwoordigd in het Klassement. Nicole heeft een mooi 3de plaats behaald, Anna een 4de en Tosca is 7de geworden. Bij de heren vinden we onze podium kandidaten terug op de 11de, 19de, 30ste en de 31ste plaats. Ook dit zijn zeer goede prestatie voor de Nederlanders.

Anna Chernilovskaya

Volledige uitslagen

Jordan-P

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.