BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Goud voor Max van Rossum en Roxy van der Haas op het NK Slalom 2019

Goud voor Max van Rossum en Roxy van der Haas op het NK Slalom 2019

Jordan-P op 22 februari 2019 · 0 reacties

Max van Rossum Nederlands Kampioen
Max van Rossum Nederlands Kampioen
ALPENDORF, 22 februari 2019

Max van Rossum en Roxy van der Haas hebben op dag 2 van het N(J)K alpineskiën de Nederlandse titels voor de Slalom veroverd. Op de regenachtige wedstrijddag pakten Kiara Derks het zilver en Roosmieke Heijdemann het brons bij de vrouwen. Bij de mannen was het een waar slagveld, Sergey Mol en Martijn Smak finishten als tweede en derde.

Roxy van der Haas tijdens haar tweede run
Roxy van der Haas tijdens haar tweede run

Verassende dames uitslagen

Na de eerste run stond Jelinkova als best gekwalificeerde Nederlandse aan de start van de tweede slalom omloop. De succesvolle WK atlete ging hard van start, ging echter in het midden uit de course door een fout en zag het podium en de NK-titel aan zich voorbijgaan.

Met een sterke tweede run wist Roxy van der Haas uiteindelijk de slalom NK te winnen. De kersverse kampioene verhaalt: “Eerste run wat foutjes gemaakt. Maar daarmee had ik wel hoop voor de tweede run. Toen ben ik er ook volle bak voor gegaan. Ik heb een goede voorbereiding gehad. Ik heb samen met mijn team Ski Racing NL al een hoop weken in de sneeuw getraind. Ondanks de regen en natte sneeuw zat ik er goed in. Ik dacht gewoon we gaan ervoor iedereen heeft er last van. Bij m’n eerste ronde zaten er al wel wat sporen in waardoor het moeite koste om ze goed te raken. Bij de tweede run had ik meer voordeel omdat ik eerder mocht starten. We zitten vaak bij elkaar en dat maakt het altijd leuk, spannend en uitdagend om verder te komen met skiën.”

De tweede plek was wederom voor Kiara Derks, zij wist gisteren ook al zilver op de reuzenslalom te bemachtigen. Dat de slalom niet makkelijk was, beaamde Kiara: “Moeilijke omstandigheden. Blij dat ik hem heb uit geskied. Dat lukt niet altijd. Er zijn echt veel uitgevlogen.” Roosmieke Heijdemann finiste als derde en kreeg brons.

Damespodium
Damespodium

Zware herenwedstrijd

Door de zachtere sneeuwomstandigheden was de slalom niet al te draaiend gestoken en bereikten de heren hoge snelheden. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel uitvallers, uiteindelijk wisten slechts 19 van de 66 deelnemers twee slaloms uit te skiën. Nederlands kampioen werd Max van Rossum, gevolgd door Sergey Mol met zilver en Martijn Smak met brons.

Herenpodium
Herenpodium

Na de race zegt Max: “Ik ben 2 dagen ziek geweest waardoor ik gisteren ook niet aan de Reuzenslalom mee kon doen. Voel me nu eigenlijk toch minder dan dat ik had verwacht. Bij m’n tweede run maakte ik bovenin een fout waardoor ik boos werd. Die boosheid heb ik gebruikt in het laatste stuk beneden, dat ging wel goed.” Over twee dagen start Max voor Nederland op het Junioren WK in Val di Fassa.

Kiara Derks in actie
Kiara Derks in actie

Regenachtige dag tijdens slalom

Waar de reuzenslalom van gisteren nog rode wangen van de zon heeft achtergelaten bij de deelnemers, was het vandaag vooral de regen die de boventoon voerde. Na een warme nacht met lage bewolking werd de piste met het strooien van zout harder gemaakt. Één van vrijwilligers van de Nederlandse Ski Verenging, Jahna, zegt: “De slalom staat op niveau gestoken. Door de warmte hebben we veel zout moeten strooien, nu is die goed hard. De echte skiërs worden er nu uitgepikt.” Een van de voorskiërs, jeugdracer Christopher Dijksman, beaamt dat de piste prima, maar wel een beetje onrustig is.

Champagnegevecht tijdens de prijsuitreiking
Champagnegevecht tijdens de prijsuitreiking

N(J)K alpineskiën

In het gebied Sankt Johann – Alpendorf wordt van 21 t/m 27 februari om de Nederlandse titels alpineskiën gestreden. Naast de junioren en senioren nemen tijdens deze week ook de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen. Voor de allerjongsten is er de SnowStar Race; een combirace die de jeugdige skiërtjes de kans geeft om hun veelzijdigheid te testen en hun plezier te vergroten in een wedstrijdvorm.

Programma N(J)K alpineskiën:

• Zondag 24 februari: Kids Cup profi run • Maandag 25 februari: SnowStar Race • Dinsdag 26 februari: NJK Reuzenslalom • Woensdag 27 februari: N(J)K alpineskiën Slalom

Meer informatie over het N(J)K alpineskiën in Sankt Johann – Alpendorf

**Podium Dames:

  1. Roxy van der Haas
  2. Kiara Derks
  3. Roosmieke Heijdemann

**Podium Heren:

  1. Max van Rossum
  2. Sergey Mol
  3. Martijn Smak
Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!