Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tomorrowland Winter: verslag van een ongezien feest in de bergen!

Kristof op 20 maart 2019· 7 reacties

De bekende wereldbol reisde ook mee naar de Alpen

Tomorrowland behoeft in feite al lang geen introductie meer. Het grootste en meest succesvolle dancefestival ter wereld besloot een jaar geleden - naast de bekende Tomorrowland editie in Boom - ook een editie op te trekken in Alpe d’Huez. Een huzarenstukje om dit logistiek op poten te zetten gezien de vele obstakels. Het dorp werd volledig afgehuurd voor een week en ontving maar liefst 30.000 feestvierders. Wij waren er bij vanaf de eerste rij en konden maar één woord opbrengen voor dit mountain festival: adembenemend!

Niet goedkoop, maar…

Het festival werd uitgemeerd over een hele week. Je kon als festivalganger kiezen voor 4 of 7 dagen, waarbij je met de 7-dagen package al vanaf zaterdag kon genieten van wat kleinere stages op de berg. Dat deze packages niet goedkoop waren moge duidelijk zijn. Wilde je in het dorp van Alpe d’Huez zelf een beetje confortabel zitten, dan betaalde je al snel 1300 euro pp voor logies + festival. Gelukkig kreeg je daar wel heel veel voor terug, zoals het Tomorrowland (TML) typeert. Met de gekende TML Pearls kon je aan alle stages vlot je drankjes bestellen.

Weergoden en sensatie in de kranten

In België maakten de media al volop sensatie op dag een. 250 mensen zouden in een sneeuwstorm zijn beland en geëvacueerd moeten worden met de pistenbully vanaf de top van de Pic Blanc. In realiteit viel dit allemaal wel mee met enkele mensen die als niet-skier waren afgereisd, en met de pistenbully in barre weersomstandigheden naar beneden zijn gebracht. Alle andere feestvierders op de Pic Blanc skieden gewoon probleemloos naar beneden. Daarna waren de weergoden ons beter gezind, met zachte temperaturen en een zonnetje tussen wat sluierwolken. Ideale omstandigheden voor een stevig feest dus!

Het dorp van Alpe d'Huez in feestlayout

Stages in het dorp

Met een tiental stages verspreid in het dorp was het indrukwekkend om zien wat ze hier neergezet hebben. Terwijl het centrum het decor was van de Main Festival Area, kon je op de Pic Blanc naar de Top of the Mountain stage, waar rustige deuntjes gespeeld werden in de open lucht. Het Amicorum Spectaculum gebeuren van de zomereditie was een stuk mooier ingericht, met vooral rond het middaguur veel volk en ambiance.

Amicorum Spectaculum

Dan toch maar naar het echte feestgedruis met de grotere DJ namen. Die kon je vinden in de schitterende Orangerie, waar de Belgische helden Dimitri Vegas & Like Mike - niet meteen mijn smaak - het volk makkelijk meekreeg met hun typische ambisets. Ook Netsky, Yves De Ruyter en de Bonzai All Stars bouwden hier een heerlijk Belgisch-getint feestje!

Lasers

Mainstage: lasers in de sneeuw

Tja, beelden zeggen zo veel meer dan woorden. Waar we in de zomer eerder de mainstage mijden en de kleinere stages opzoeken, was de mainstage (pas vanaf woensdag open, en dat voor 3 dagen) opnieuw ronduit indrukwekkend. Na een skidag kon je hier van vier tot tien terecht voor de ultieme TML Winter beleving. Na 22.00 uur gingen we wat warmere (lees overdekte) oorden opzoeken in de Orangerie en de Garden of Madness.

Moose Bar: ambiance maar ook overvol

Ik als Belg ken het concept van onze Moose Bars natuurlijk van de grote steden en het Sportpaleis. Op TML Winter deden ze er echter nog een schepje bovenop. Met Belgische DJ’s brachten ze de typisch Oostenrijkse après-ski naar de Franse Alpen, een heel bijzondere ervaring! Nadeel was wel dat de hut steeds bomvol zat en dat het bier er wel heel rijkelijk vloeide. Gelukkig stond de hut beneden in het dorp…

De uittocht

Wat te verwachten viel na het festival, bleek ook onvermijdelijk. De uittocht op zaterdag was gezien de grote mensenmassa een moeilijke bevalling, maar daar kon de organisatie weinig aan doenn. Geduld hebben dus in de auto, op de terugweg van een geweldige week TML in de bergen. Dat het de eerste editie was, kon je wel merken aan wat kleine puntjes, maar al met al was het een festival om U tegen te zeggen. De vele nationaliteiten zorgden voor een uitmuntende sfeer.

Kristof
is verantwoordelijk voor de Belgische website. Tijdens het seizoen houdt hij ons op de hoogte van zijn trips en ervaringen.

Plaats een reactie

Vosjje20 maart 2019 · 13:22

Gaaf!

Het kan altijd korter, mand.
Edwin.20 maart 2019 · 13:32

beste logistieke operatie, volgens mij. Vanwege het hoge edm gehalte en de line-up niet helemaal mijn ding, maar ongetwijfeld wel vet om een keer mee te maken in de bergen.

"Het grootste en meest succesvolle dancefestival ter wereld besloot een jaar geleden ". Dat is natuurlijk wel een mening in jouw verslag, he. Haha

Not all who wander are lost
sneeuwkabouter20 maart 2019 · 14:30

Heerlijk, hoe duidelijk anders dit artikel zou zijn als het door een Nederlander was geschreven

FLS7020 maart 2019 · 15:07

Leuk verslag, niets voor mij.

Fun Lovin' Skier
Jeffvdv20 maart 2019 · 22:48

Dat hebben ze toch keurig georganiseerd, mijn ding is het niet (meer). Echter is er een zeer groot publiek die dit wel ziet zitten en ik denk dat het marketing technisch een prima evenement is om je gebied (grotere) naamsbekendheid te geven.

Chapeau voor de bedenkers, wanneer er een Pinkpop in de sneeuw wordt georganiseerd ben ik er bij 😜

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
dan5820 maart 2019 · 23:14

@Jeffvdv

of 'n Werchter, dan neem ik je mee.🎵🎸🎻🎷🎺

Born to run. B.S.
Jeffvdv21 maart 2019 · 06:32

@dan58 Werchter zou ook gaaf zijn inderdaad! Gezellig 😃

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Plaats een reactie