BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Snowboard JWK debuut Melissa Peperkamp in Klaeppen Zweden

Snowboard JWK debuut Melissa Peperkamp in Klaeppen Zweden

pepijnvanschijndel op 9 april 2019 · 0 reacties

Melissa Peperkamp in actie tijdens de Europacup slopestyle in Landgraaf afgelopen jaar. Foto NSkiV
Melissa Peperkamp in actie tijdens de Europacup slopestyle in Landgraaf afgelopen jaar. Foto NSkiV

KLAEPPEN, 9 april 2019

Melissa Peperkamp debuteert op het JWK snowboard slopestyle in Klaeppen Zweden met een zevende plaats in de finales. Rakim Foy, net hersteld van een blessure, en Casper Wolf, derde op het vorige WK, wisten de finales niet te halen.

Sterke kwalificatie en mooi resultaat voor Melissa

Gisteren werden de kwalificaties voor de slopestyle finales gereden en wist JWK debutante Melissa Peperkamp zich te kwalificeren als tweede van haar heat. Samen met de totaal beste 14 dames werd vandaag gestreden om de medailles en werd de veertien-jarige Peperkamp zevende. Laatst wist ze al podium op een Europacup te behalen en is een opkomend talent.

"Ik ging hierheen om ervaring op te doen, ik heb een heelbruice en wist niet of dat zou gaan werken met grote impacts en dat ging redelijk goed. De kwali ging bijzonder goed, echt geweldig en echt bijzonder om gelijk tweede te worden in mijn heat. De finale is echt een cadeautje. Een zevende plek is supergoed bij mijn eerste JWK, is wel gewoon sick! Hebben nu big air nog, dat wordt smijten voor je leven! Als ik ergens aan begin dan doe ik het ook tot aan het uiterste!", aldus de uitgelaten nieuwkomer Melissa Peperkamp.

Mooi beeld voor de toekomst

Bondscoach van der Putten gaf de volgende samenvatting van haar eerste grote internationale toernooi: "Te gek dat ze zich hardstikke sterk gewalificeerd had voor de finale! Uiteindelijk kwam er in de finale niet uit wat we gehoopt hadden. Ze had best wel wat moeite met de wind, het kwam gewoon net niet samen voor haar vandaag. Zevende is natuurlijk goed op je eerste JWK. We zijn super tevreden met het uiteindelijke resultaat gezien haar jonge leeftijd (14). Dit geeft wel een heel mooi beeld naar de toekomst, namelijk dat we met haar aan wat moois kunnen bouwen!"

Op Instagram kun je Melissa volgen

Nederlandse heren niet naar de finales

Bij de heren wisten Casper Wolf en Rakim Foy de finals niet te halen. Nationaal selectielid Casper wolf had na zijn ijzersterke derde plaats met podium op het vorige JWK in Nieuw-Zeeland op meer gehoopt. Zijn collega Rakim Foy is na een blessureperiode van bijna 9 maanden op de weg terug en heeft een paar weken geleden zijn eerste EC gedaan, het junioren WK was zijn eerste grote toernooi. Coach Frank van der Putten legt uit: " Van elke heat met vijfentwintig man gaan er slechts vijf door naar de finale. Er zijn slechts twee schansen i.p.v. de gewoonlijke drie en dan komt het niveau plotseling veel dichter bij elkaar. Het gaat er dan nog meer om hoe clean je landt en worden kleine foutjes keihard afgestraft in punten aftrek."

Archiefbeeld Rakim Foy in actie voor zijn blessure
Archiefbeeld Rakim Foy in actie voor zijn blessure

Wederom wind

Dit jeugd wereldkampioenschap wordt geplaagd door veel wind. Voor freestylere snowboarders is dit extra lastig om de balans tijdens de vluchtelementen te bewaren. De rondcirculerende wind schakelt tussen wind van opzij en bergop, met dat laatste hebben de boarders tegenwind en is het lastig om aanloopsnelheid naar de schans goed in te schatten om de landing te halen. De voornamelijk jonge en iets minder ervaren junioren hebben het er nog moeilijk mee. De temperatuur in Zweden is nog steeds koud genoeg en de sneeuwkwaliteit was prima tijdens de wedstrijd.

Creatieve course

De JWK 2019 slopestyle course bestond uit een rail, gevolgd door twee schansen, nog een rail, een roller en een laatste rail. Doordat je op verschillende manieren door het parcours heen kon, was het een hele creatieve slopestyle course.

Big Air vrijdag en zaterdag

Aanstaande vrijdag en zaterdag vinden kwalificaties en finales voor het laatste onderdeel Big Air voor zowel Melissa, als Casper en Rakim plaats.

Kijk het junioren WK snowboard freestyle live op de FIS LIVESTREAM, ook de oude uitzendingen kunnen hier bekeken worden. Bekijk alle resultaten op de JWSC uitslagenlijst

Op de hoogte blijven van de laatste artikelen? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!