Basketballegende koopt Frans skigebied Villard-Corrençon

Rogier op 14 mei 2019· 9 reacties

Corrençon

Basketballegende Tony Parker heeft het Franse skigebied van Espace Villard - Corrençon gekocht. De Franse basketballer die jarenlang voor de Spurs gespeeld heeft is zoals hij zelf zegt verliefd geworden op dit gebied, en heeft als investering dit gebied gekocht.

6 - 7 jaar

Gisteren heeft Parker voor het eerst de pers te woord gestaan over deze vrij bijzondere aankoop. Hij vertelde aan de Franse bergkrant Le Dauphine: “Ik kreeg deze mogelijkheid en ik dacht ‘waarom niet’? Wij zijn verliefd geworden op dit stukje Frankrijk en ik zie dit als een goed project. Om het gebied zo krijgen hoe ik het graag zie hebben we zeker 6 tot 7 jaar nodig.”

500 extra bedden

Hij laat een beetje in het midden wat Frankrijks beste basketballer precies met het gebied wil. Het staat volgens de burgemeesters van de skigebieden wel vast dat de gebieden kleinschalige ‘stations-villages’ blijven. Zoals Chantal Carlioz, burgemeester van Villard de Lans, zegt: “Als je goed luistert naar Parker is het duidelijk, we gaan er geen Disneyland van maken.” Thomas Guillet de burgemeester van Corençon laat door de Franse pers optekenen: "Er is zeker bezorgdheid maar deze zal snel verdwijnen; Tony Parker en zijn team willen ons landschap absoluut beschermen, de 500 extra toeristenbedden die eraan komen stonden sowieso al in de planning.”

Villard de Lans

Nieuwe directie

Het spreekt voor zich dat de sporter niet zelf aan het roer gaat staan van het gebied. Maar hij vervangt wel de gehele directie. Zo investeert ook collega basketballer Nicolas Batum in het gebied. Verder zal Ruben Joly, de directeur van het grote vastgoed bedrijf Federaly, de scepter gaan zwaaien over al het vastgoed en nieuwbouw in het gebied. Daarnaast zal Marie-Sophie Obama, die nu de professionele Basketbalclub Lyon ASVEL onder haar hoede heeft, gaan zorgen voor de publiciteit en sponsoring. De lokale restaurantuitbater Sébastien Giraud wordt algemeen directeur personeelszaken van het skigebied, en verder mag de adjunct burgemeester van Corrençon voor alle publieke relaties gaan zorgen.

Best spannend

Het is interessant om te zien dat een skigebied als dit door een (zeer rijke) persoonlijke investeerder wordt gekocht. Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt in Frankrijk, maar het is wel een zeldzaamheid. Ik kan me, zeker met een nieuwe directie die volgens google weinig kaas gegeten heeft van wintersportgebieden, best voorstellen dat de lokale bevolking en professionals het allemaal spannend vinden. Zeker met een vastgoedbaas hoog in de directie. Het is afwachten hoe het gebied er over 6-7 jaar uitziet.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

dan5814 mei 2019 · 10:37

Oei, oei, oei…binnenkort hier dan ook een basketball-topic voor de liefhebbers. 😜

Born to run. B.S.
Jornese14 mei 2019 · 11:51

Ik stel voor een big air met dunk mogelijkheid en extra grote gondels zodat meneer Parker er zelf ook in past!

Quick14 mei 2019 · 12:35

Ik stel voor een big air met dunk mogelijkheid en extra grote gondels zodat meneer Parker er zelf ook in past!

Jornese op 14 mei 2019 11:51

Volgens Wikipedia is hij maar 1,88 dus dat zou ook zonder extra grote gondels goed moeten komen… ;)

*bericht bewerkt door Quick op 14 mei 2019 12:36

Mr. Slow
AFB7914 mei 2019 · 13:41

Apart maar wel interessant, zijn de ontwikkelingen te volgen via social media? Twitter, facebook, link?

Birdheart15 mei 2019 · 07:46

Mooie ontwikkeling,
Ben nieuwsgierig naar hoe hij dit gebied in de markt gaat zetten.
Gaat het gebied iets unieks aanbieden?

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?
Rogierauteur15 mei 2019 · 09:20

@AFB79 Nu is hun social-media nog vrij matig te noemen. Maar ik verwacht dat dit wel wat moderner gaat worden. Ik zal me ook blijven interesseren. Als er belangrijk nieuws te melden is horen jullie het hier.

Click. Click. Peace
Farid15 mei 2019 · 11:53

Ik stel voor een big air met dunk mogelijkheid en extra grote gondels zodat meneer Parker er zelf ook in past!

Jornese op 14 mei 2019 11:51

Haha, de beste man is 1.88m Maar er zit wel een Hollands tintje aan… Aangezien hij een Nederlandse moeder heeft.

Francisco Elson, de enige Nederlander met een NBA ring heeft met hem samengespeeld… zijn volgens mij nog steeds vrienden van elkaar…

Rogierauteur15 mei 2019 · 13:43

@Farid Frans, Nederlandse moeder, geboren in België. Heel Europa mag trots zijn ;-)

Click. Click. Peace
Farid15 mei 2019 · 14:19

@Farid Frans, Nederlandse moeder, geboren in België. Heel Europa mag trots zijn ;-)

Rogier op 15 mei 2019 13:43

Correct… maar zijn ouders hebben elkaar in Amsterdam ontmoet… dus ik vind dat wij het voordeel van de twijfel krijgen ;-)

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.