Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bijzondere claims #1

Jordan-P op 02 oktober 2019

Backpackend door Nicaragua liep onze verzekerde aan het einde van haar reis bedwantsen, ook wel bedbugs genoemd, op in een hostel. Ze zitten vrijwel altijd op of rondom een bed en leven van menselijk bloed. De beet van deze kleine, roodbruine insectjes zorgt voor vervelende jeuk en zwellingen. Dus, wat te doen, als je er achter komt dat deze bedbugs zich in je backpack genesteld hebben?

De complete inhoud van de rugzak - kleding, schoenen, reisartikelen, camera’s, e-reader, tablet, smartphone, etc. – weggooien, was de eerste gedachte van verzekerde. Geschatte schade ruim € 1700. Gelukkig heeft verzekerde iets beter nagedacht en eerst contact met ons opgenomen.

Bedbugs blijken helaas moeilijk uit te roeien. Om er zeker van te zijn dat bedbugs en de eitjes niet meer aanwezig zijn in je kleding, schoeisel, tassen, etc. moeten deze artikelen ofwel gewassen worden boven de 60graden, ofwel voor langere tijd in de vriezer gelegd worden. Lastig voor tere kleding, maar ook zeker voor elektrische apparatuur.

Na afstemming met de verzekeraar en overleg met een bestrijdingsdienst is geadviseerd om alle wasbare artikelen goed heet te wassen en niet-wasbare artikelen in de sauna te zetten.

Zo gezegd, zo gedaan. Verzekerde heeft op deze manier nog veel kledingstukken en vooral bijna al haar aangetaste elektrische apparaten kunnen redden.
Voor de kledingstukken en de backpack die door het hete wassen onbruikbaar zijn geworden en haar camera die onherstelbaar beschadigd is geraakt, heeft verzekerde een schadevergoeding van ruim € 400 ontvangen.

Nog een laatste tip om te voorkomen dat je bedbugs mee naar huis neemt. Zorg er voor dat je in schone, nette hotels verblijft. Controleer altijd het bed waar je op slaapt en leg je koffer/tas/backpack niet op het bed, maar op een losstaande stoel.