Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Kästle viert Wereldbekerdebuut in Sölden

Jordan-P op 14 oktober 2019

*Met Adriana Jelinkova presenteert het skimerk Kästle een Nederlandse racer, die bij de start van de Reuzenslalom in Sölden zal zijn. De 24-jarige Adriana woont in Oostenrijk en vierde haar debuut op het WK in 2012. *

Terugkeer naar Alpine racen na 22 jaar een feit

Racen is diep geworteld in de geschiedenis van het traditionele Oostenrijkse merk. In het begin van de jaren vijftig hadden atleten als Trude Jochum-Beiser en Toni Sailer hun eerste successen bij grote evenementen op Kästle Ski. In de jaren tachtig beleefde het skibedrijf uit Hohenems zijn hoogtijdagen in de racewereld en won het voor het eerst de algehele wereldbekerwedstrijd met Andreas Wenzel en Pirmin Zurbriggen. De laatste racesuccessen met Kästle-ski’s werden behaald in 1997 op de wereldkampioenschappen alpineskiën in Sestriere, toen Kjetil André Aamodt en Tom Stiansen twee gouden medailles wonnen.

Directeur Clemens Tinzl is verheugd over de comeback: "In slechts enkele maanden heeft Kästle alles voorbereid voor een succesvolle comeback in het Alpine racen. Tests hebben aangetoond dat onze ski’s niet alleen raceklaar zijn, maar ook erg snel”. In de planning van de teams legt Kästle momenteel de nadruk op een klein goed team van atleten met een hoge individuele zorg en focus op de technische disciplines.

De ontwikkeling en productie van de World Cup-ski’s vindt plaats in het traditionele hoofdkantoor in Hohenems. Een duidelijk signaal van het merk uit Vorarlberg voor de locatie, waarin ook de hele administratie is ondergebracht.

Adriana Jelinkova kiest voor Kästle

Naast de Nederlandse koninklijke familie, die al jaren skiet op Kästle tijdens de ski vakantie in Vorlarlberg, reist de volgende Nederlandse vrouw met het traditionele merk. “Adriana Jelinkova is een jonge, gemotiveerde atleet die onmiddellijk voor Kästle koos en in staat is om in de top 30 van slalom en reuzenslalom te eindigen”, meldt Tinzl.

“Het is een grote eer voor mij om in de voetsporen te treden van voormalige skilegenden”, Adriana “Adri” Jelinkova is blij met de succesvolle verandering van skimerk. Bepalend hiervoor was de uitgebreide ondersteuning en het directe contact met de ontwikkelingsafdeling van Hohenems, die hen voorziet van snelle, individueel op maat gemaakte ski’s. Ze woont sinds de leeftijd van 11 in Oostenrijk en heeft haar skischool in Saalfelden voltooid. Ook Tereza Kmochova kiest voor het merk Kästle. De momenteel meest succesvolle dove atleet wil proberen het volgende Olympische goud te pakken.

Naast alpine racen heeft Kästle ook een professioneel team van atleten opgebouwd voor de Wereldbeker in langlaufen en dit in zeer korte tijd. Dit werd geïmplementeerd in aanvulling op de bestaande inzet van het merk op het gebied van freeride en ski-alpinisme. “Het is ons doel om het merk Kästle op grotere schaal te profileren in de wintersport en om ontwikkelingen over te nemen van racen naar serieproductie”, concludeert Tinzl.