Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Voortrekkersrol voor Nederland met Adaptive Board Chicks camp Snowworld

Groepsfoto Adaptive Board Chicks Camp met atleten en coaches uit de hele wereld

SNOWWORLD LANDGRAAF, 29 september 2019

De Nederlandse Ski Vereniging heeft samen met de Agitos Foundation een serie camps opgezet voor het ondersteunen van nog niet actieve wedstrijd adaptive snowboarders. Het eerste ABC Camp was speciaal voor- en door dames georganiseerd. Coach Bell Berghuis, Paralympisch atleten Lisa Bunschoten en Renske van Beek begeleidden in Snowworld Landgraaf atleten uit 6 verschillende landen onder andere op het gebied van snowboardtechniek, fysieke training, lifestyle en materiaalonderhoud en te laten zien wat topsport is. Nederland beschikt momenteel over een van de beste Paralympische topsport snowboardprogramma’s.

Coaches en rijders werken samen aan verbetering snowboardtechniek in de slalom

Vervolg ABC camp

Na een succesvolle eerste editie staat het volgende ABC Camp gepland deze maand in Dubai waar ook heren bij aanwezig mogen zijn.

Renske van Beek zelf in actie

Interview met Lisa Bunschoten en Renske van Beek

Onderstaand interview is gehouden met Lisa Bunschoten en Renske van Beek, selectieleden van de NSkiV:

Wat houdt het Agitos camp precies in?
Het ABC Agitos Camp voor adaptive snowboarders en deze keer was het alleen voor meiden. Het ging om meiden die nog niet actief zijn in het wedstrijdcircuit. Het doel van het Camp was om deze meiden te inspireren en motiveren om door te gaan met snowboarden en om ze te laten zien wat het leven van een topsporter inhoud. Het motto van het ABC Camp was: Ride & Connect.

Hoeveel dagen duurde het camp?
Het camp duurde van zondag t/m zaterdag, dus 7 dagen. Hiervan hebben we 5 dagen op de sneeuw gestaan met de meiden en was er een aankomst en een vertrekdag.

Hoeveel deelnemers deden er mee?
Er deden 14 meiden mee uit 6 verschillende landen

Uit welke landen kwamen de deelnemers?
De deelnemers kwamen uit Canada, Spanje, Italië, Zwitserland, Hongarije en Polen

Hoe hebben de deelnemers het ervaren?
Van alle 14 deelnemers hebben we hele enthousiaste reacties gehad. Alle meiden waren erg blij en dankbaar voor deze kans en ze waren allemaal super blij met de progressie die ze geboekt hadden in de week.

Wat was de planning van het camp?
Het programma van het camp heb ik toegevoegd als bijlage

Wat is het doel van het Agitos camp?
Het doel van het Camp was om deze meiden te inspireren en motiveren om door te gaan met snowboarden en om ze te laten zien wat het leven van een topsporter inhoud. Het motto van het ABC Camp was: Ride & Connect.

Hoeveel trainers waren er aanwezig?
Alle landen, behalve Canada, hadden een coach meegestuurd en daarnaast gaven wij zelf ook training.

**Hoeveel Agitos camps worden er georganiseerd? **
In oktober is er nog een Agitos camp in Dubai en er wordt gewerkt om een vervolg aan dit camp te geven in Januari (dit zal voor mannen en vrouwen zijn)

Werden er nog veel andere activiteiten georganiseerd naast boarden?
Naast het snowboarden hebben we best veel gedaan, zo hebben we een avond gepakt om te vertellen over het leven als een atleet, we hebben een training in de gym gedaan en we hebben een skate clinic gedaan. Ook zijn we elke ochtend gestart met yoga zodat iedereen klaar was om de sneeuw weer op te gaan. Daarnaast liep er parallel aan het programma voor de meiden ook een programma voor hun coaches waardoor ook zij een hoop nieuwe dingen geleerd hebben deze week.

Is er veel progressie gemaakt tijdens het camp?
De progressie die gemaakt is bij alle meiden is groot, het was heel gaaf om te zien dat er aan het eind van de week eigenlijk totaal andere meiden op de sneeuw stonden dan aan het begin van de week. Het was super leuk om de ontwikkeling te zien door de week heen. De laatste dag hadden we een fun wedstrijdje georganiseerd in de slalom en iedereen kon hier goed aan deelnemen dus dat was een mooie afsluiting van de week.

Hoe hebben jullie het zelf ervaren?
Wij vonden een hele leuke week! Het was heel tof om alle meiden te zien snowboarden met een big smile op hun gezicht en om te zien hoe gemotiveerd ze waren om progressie te boeken. Wat voor ons ook heel leuk en leerzaam geweest is, is dat wij een keer aan de coach kant stonden ipv de atleten kant. Het was voor ons een mooie uitdaging om de meiden te helpen met snowboarden, maar het ging erg goed en we zijn heel blij dat het camp zo’n groot succes was!

Meer informatie over Adaptive Board Chicks

Op de NSkiV Smugmug staan de foto’s van het evenement en vergeet niet de meiden te volgen op de ABC Instagram

pepijnvanschijndel

Plaats een reactie