Met de metro naar de pistes, dat kan in Serfaus

gesponsord op 18 november 2019· 2 reacties

Hyper modern nieuw metro station Kirche
Hyper modern nieuw metro station Kirche

Het populaire en beroemde skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis is een voorloper wat betreft openbaar vervoer. In Serfaus rijdt sinds 1985 de kleinste, hoogst gelegen en op luchtkussens zwevende metro ter wereld. Nu is de metro van Serfaus uitgebreid en gemoderniseerd. Vanaf 5 december 2019 kun je instappen voor het eerste winterseizoen van de nieuwe metro!

Tijd ver vooruit

Het dorpje Serfaus telt ongeveer 1100 inwoners. In de winter komen daar vele duizenden wintersporters bij. Dat zou een enorme verkeerschaos betekenen, ware het niet dat er al in de jaren tachtig over deze problematiek werd nagedacht. Men was niet bang voor wat controversie, er werd besloten om een verkeersluw dorp te maken. Het moest heerlijk rustig zijn, zelfs tijdens het hoogseizoen. Om de wintersporters van hun accommodatie naar de pistes of naar het centrum te brengen werd er een metro gebouwd. Nu, 34 jaar later, was deze metro aan een renovatie toe. Dankzij een investering van 26 miljoen euro is de metro helemaal gemoderniseerd. Nu kunnen er maar liefst 3000 wintersporters per uur vervoerd worden. Compleet geruisloos en ‘onzichtbaar’ onder de grond!

Zijn tijd ver vooruit in 1985
Zijn tijd ver vooruit in 1985

Nuttig voor zowel toeristen als locals
Nuttig voor zowel toeristen als locals

Lichter, ruimer en gratis

“Na 34 jaar gebruik, honderdduizenden passagiers en bijna alleen maar positieve feedback, was het tijd voor ons om de volgende stap te zetten en onze unieke metro verder te ontwikkelen en bij te werken met de nieuwste technologie,” zegt manager van de Seilbahn Komperdell GmbH. De metro is technisch helemaal onder handen genomen. Maar het oog wil ook wat, dus is er ook naar het design gekeken. Het hele project heeft twee jaar in beslag genomen. Ook heeft men de halte Kirche nieuw gebouwd. Verder zijn er nieuwe wagons gekocht die ruimer en lichter zijn. In deze metro reis je geruisloos onder Serfaus door. Hiermee is dit dorp vrij van druk verkeer en een echt winterwonderland. Het spreekt voor zich dat de metro zo is uitgevoerd dat je er bijvoorbeeld ook makkelijk met de kinderwagen in kunt! Dit alles is helemaal gratis, voor bewoners en toeristen!

Het oog wil ook wat!
Het oog wil ook wat!

Wil je meer informatie over deze bijzondere metro, klik dan hier.

Serfaus-Fiss-Ladis

Mag het ook iets meer zijn? Omgeven door de bergtoppen van de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen, biedt Serfaus-Fiss-Ladis wintersporters de perfecte plek om te genieten van de sneeuw. Dankzij de hoogte tussen de 1200 en de 2820 ben je hier de hele winter zeker van goede sneeuw. De drie dorpen Serfaus, Fiss en Ladis liggen op een zonnig hoogplateau; een heerlijke plek midden in een waar winterwonderland. Het skigebied biedt voor ieder wat wils en zelfs meer dan dat! Meer voor het gezin. Meer voor actiehelden. Meer voor fijnproevers. Meer voor nachtbrakers. Meer informatie vind je op serfaus-fiss-ladis.at/nl.

Mijn stukje hemel op aarde al 18 jaar lang…
Ik heb het dorp zien evolueren sinds ik er de eerste keer kwam in 1991.
De ondergrondse metro in een bergdorp op deze hoogte was ongekend en ver zijn tijd voorop.
Steeds worden de nieuwste innovaties naar het gebied gebracht en elk jaar weer investeren ze volop in accommodaties en nieuwigheden.
Een mooi voorbeeld van hoe men allen daar werkt voor hetzelfde doel…

Mooi artikel. Ik verbleef in Fiss een paar jaren geleden en vond het wel een mooi gebied zeker qua metro, en lockers e.d echter was minder enthousiast over:

  • de beperkte aantal verbindingen op de berg om van bijv. van Serfaus naar Fiss te komen of vice versa waardoor je toch veelal helemaal naar het dal moest skiën en daar met een flinke drukte bij de gondel in de rij staat (o.a. Serfaus)
  • het dorp Fiss vond ik wat tegenvallen. Er was weinig te beleven en restaurants liggen erg verspreid over het dorp en de wegen kunnen soms spekglad zijn en met de schuine straten niet ideaal zeker voor ouderen.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie