Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: prachtige opening Les Trois Vallées

MonicaE op 08 december 2019· 4 reacties


Zaterdag 7 december was de dag van de grote opening van Les Trois Vallées. Les Menuires , Méribel en Courchevel openden hun skigebieden. Er lag op de pistes genoeg sneeuw om een mooie route door alle drie de valleien te kunnen skiën. In de dorpen werden allerlei activiteiten georganiseerd om te vieren dat het seizoen vanaf vandaag echt begonnen is.

We beginnen in Les Menuires

Wij begonnen onze dag in Les Menuires, waar we met de Doron en Mont de la Chambre lift naar boven gingen. Via de Venturon piste kwamen we bij Plan des Mains aan, waar we richting Méribel gingen. De Sitelle piste lag er mooi bij, er lag nog steeds poedersneeuw van de dump van een week geleden.

Door naar Méribel en Courchevel

In Méribel Mottaret stond net als in Les Menuires een podium klaar voor de band die in de avond ging spelen. Via piste Truite skieden we naar Méribel Centre. Die piste lag er prachtig bij, nog niet over de volledige breedte, maar wel hele goede sneeuw.

Om in Courchevel te komen namen we de Saulire Express omhoog. De Creux piste lag er goed bij, later in het seizoen heb je vaak last van bulten, maar dat was nu gelukkig niet zo. De vallei van Courchevel is echt prachtig om in te skiën, je hebt er hoogte, bomen en heerlijke brede pistes. Via de Aigulle de Fruit lift, Altiport piste, Pralong lift en Saulire lift kwamen we weer terug in Méribel.


Terug naar Les Menuires

In Méribel skieden we relaxed naar beneden, daar namen we de Tougnette 1 en 2 terug naar de top. Met een tussenstop in de Granges lift gingen we terug naar Les Menuires. In het dorp lag een grote airbag waar veel gebruik van werd gemaakt, we zagen de hoogste sprongen voorbijkomen!


Les Menuires

Airbag in les Menuires

Bekijk een korte video

In Les Menuires kon er 's avonds nog geskied worden op de verlichte piste onder de Menuires lift. Ook was er 's avonds een fakkeltocht door de ESF instructeurs, daarna prachtig vuurwerk en op het plein speelde een band. Er waren veel mensen op de been. De opening leeft hier echt, iedereen heeft zin in het nieuwe skiseizoen!


MonicaE
Blogger vanuit Les Trois Vallées
Hulst8 december 2019 · 12:23

Leuk, ik heb de hele tocht in gedachten al meegeskied.

Hen48
MonicaEauteur8 december 2019 · 13:00

Dat is leuk om te lezen! Denk daarbij prachtig weer en goede temperaturen, dan weet je dat t een topdag was!

zenith8 december 2019 · 17:00

" iedereen heeft zin in het nieuwe skiseizoen! "

Nou ik ook. Fijn om te zien dat de piste zo vroeg in het seizoen er al goed bijliggen.

King_TuuR8 december 2019 · 17:11

genieten!!! ik tel af

Plaats een reactie