Winter am Hochkönig, oneindig veel mogelijkheden

gesponsord op 13 januari 2020

null

Het gebied Hochkönig boven Maria Alm biedt met zijn 120 kilometer aan pistes een geweldig skigebied. Om te beginnen is het landschap met het Hochkönigmassief van een ongekende schoonheid. Daarnaast vind je hier de Königstour, een skitocht die elke wintersporter een keer gedaan moet hebben. En in dit gebied geniet je in de vele hutten van echte culinaire hoogstandjes; het is niet voor niets dat dit gebied razend populair is bij Nederlandse wintersporters.

Vanaf winterseizoen 2019/2020: de nieuwe Gabühelbahn: De moderne liftinstallaties in de regio Hochkönig brengen wintersporters comfortabel, snel en veilig naar boven. De skigebieden Maria Alm, Dienten en Mühlbach zijn ideale startpunten voor skitochten door de omgeving. De drie oorden zijn namelijk naadloos met elkaar verbonden. Met ingang van het winterseizoen 2019/2020 wordt dit nog eenvoudiger met de nieuwe en comfortabele Gabühelbahn die dit seizoen opent.

Geweldige pistes voor skiërs, snowboarders en langlaufers

In Hochkönig vind je uitgestrekte, brede en perfect geprepareerde pistes. Hier is het heerlijk carven. Of het nu de eerste bochten zijn op een oefenhelling of op de sportieve Marlies Schild-Trainingsstrecke. Naast de skipistes vindt je een paar meter verderop mooie langlaufloipes waar langlaufers hun tochtjes maken tegen het decor van de majestueuze Hochkönig. Geniet hier van 40 kilometer aan strak geprepareerde langlaufloipes. Bij Maria Alm kun je zelfs 's nachts langlaufen op de verlichte loipe! En Hochkönig heeft wintersporters nog veel meer te bieden zoals rodelen, winterwandelen, skitoeren of fatbiken.

Königstour: de ‘must-do’ skitocht

6 bergtoppen, 35 aaneengesloten pistekilometers en 7500 hoogtemeters. Dit zijn de cijfers van de Königstour, een van de mooiste skirondes van de Alpen. Maar er zit nog veel meer achter deze cijfers, zoals adembenemende uitzichten en perfect geprepareerde pistes. Overal openbaart zich een uniek Alpenpanorama met uitzicht op het Hochkönig-massief en het Steinerne Meer.

null

De regionale keuken in Hochkönig

Geen skidag is compleet zonder een culinaire stop. Fijnproevers zijn op de Hochkönig aan het juiste adres want romantisch en modern ingerichte berghutten langs de afdalingen nodigen uit voor een pauze. Het smullen begint met de populaire Almer Bauernkorb, gevuld met allerlei regionale lekkernijen. Het genieten gaat hoog op de berg verder zoals een onvervalste burgermanspot in een traditionele berghut, haute cuisine in een stijlvol sterrenrestaurant, regionale lekkernijen in een gezellig eethuisje of Austrian fingerfood in een trendy lifestyle-cabin. Het culinaire aanbod op de Hochkönig laat niets te wensen over. Bovendien is de regio al jaren een pionier op het gebied van veganistisch koken. De talrijke gecertificeerde veganistische berghutten bewijzen dat je ook zonder vlees op Koninklijke wijze kunt genieten. Vegetariërs en veganisten kunnen nu al vleesloze specialiteiten bestellen als ontbijt, hapje tussendoor of diner. Bij de geselecteerde “Hütten” staat minstens één vegetarische maaltijd en één veganistisch drankje op het menu, eensgezind naast elkaar met de regionale lekkernijen.

null

Familiewinter in Hochkönig

De kids leren onder toezicht van goede skileraren goed en veilig skiën, zodat de ouders met een gerust gevoel en volle teugen van hun skidag kunnen genieten. Bij de Schneewutzel-Kinderclub in de regionale skischolen staan plezier en veiligheid voorop. De kabelbanen in Hochkönig hebben speciale Schneewutzel-toegangen, zodat kinderen makkelijker kunnen instappen. Dankzij de Schneewutzel-rondwegen op de moeilijkere pistes kunnen de kids veilig en zonder angst genieten van hun avonturen in de sneeuw. De iets oudere kinderen wagen zich op de funslope Schönanger op de Aberg aan kleine sprongen, proberen de heuvelachtige piste uit of verkennen een tunnel in de sneeuw.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.