Nederlandse paraskiers pakken Europa Cup podium in Pitztal

pepijnvanschijndel op 17 december 2019

Jeffrey Stuut behaalt eerste podium Europa Cup na blessure

Onder lastige omstandigheden skiën Barbara van Bergen en Jeffrey Stuut podiumplekken op de reuzenslalom Europa Cup in Pitztal. Floris Meijer in tweede run er uit.

Eerste race na blessure Jeffrey Stuut

Voor Jeffrey Stuut was het zijn eerste reuzenslalom wedstrijd na zijn blessure en behaalde een tweede plaats. In een reactie na de wedstrijd vertelt Jeffrey: “Blij met mijn skiën, vooral de eerste run, ik zat in een enorme flow…”

Wind in Pitztal

De omstandigheden waren lastig voor de zitskieërs in Pitztal door veel wind. Barbara van Bergen over de condities: “Na mist en cancelling eerdere races hadden we eindelijk verbetering. Het zonnetje scheen, maar er stond wel aardige wind vooral op vlakke stuk.” De tweede run ging niet geheel vlekkeloos en ondanks een fout op het vlakke gedeelte werd Barbara van Bergen toch nog tweede.

Barbara van Bergen tweede Europa Cup Pitztal

Imposante Ted Talk Floris Meijer

De tweede reuzenslalom Europa Cup run ging voor Floris Meijer minder fortuinlijk. Meijer wist niet te finishen op de reuzenslalom. Eind november presenteerde Floris Meijer een imposante Ted Talk over zijn ervaringen met mensen in zijn omgeving sinds hij in een rolstoel terecht kwam na een ernstig ski ongeluk.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Uitslagen Nederlanders in Pitztal

Ook Thijn Speksnijder en Tess Boekhoud, beide zitskiers en VI (visueel beperkt) Maaike Bennink met haar gids Geertje Derksen, allen uit de talentontwikkelingsgroep van de Nederlandse Ski Vereniging, hebben deelgenomen aan de Europa Cup in Pitztal Oostenrijk. Bekijk hier de uislagen van de heren en de dames uitslagen uit de Paralympic kalender.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.