Volop sneeuwplezier in Pfronten

gesponsord op 13 januari 2020

Heerlijke pistes boven Pfronten Beeld: Pfronten Tourismus
Heerlijke pistes boven Pfronten Beeld: Pfronten Tourismus

Nog net in Duitsland, op de grens met Oostenrijk, midden in de Allgäu en vlakbij het beroemde droomkasteel van Ludwig II ligt het wintersportgebied Pfronten. Dit gebied is misschien niet heel groot, met zo’n 20 kilometer aan pistes en wat kinderweides, maar juist dat maakt dit een droomplek voor families met kinderen.

Pfronten: de perfecte plek voor de kleintjes

De pistes van Pfronten liggen vlakbij de appartementen van het dorp. Deze eenvoudige afdalingen liggen op Alpenweides waar in de zomer de koeien grazen. Alles gaat hier gemoedelijk en dat maakt deze hellingen ideaal voor kinderen. Het gehele gebied is daar perfect op ingericht. De skischool, die een vrolijk nijlpaard als mascotte heeft, is helemaal gespecialiseerd in het opleiden van kleine skiërtjes. Voor veel Duitsers is Pfronten de absolute familie Geheimtipp. Hier vind je geen Nederlandse skijuffen, maar een glimlach en lief zijn is niet taalgebonden!

Een waar winterwonderland Beeld: Pfronten Tourismus
Een waar winterwonderland Beeld: Pfronten Tourismus

Vitales Land: Wil je een dag wat meer dan alleen Pfronten? Dat kan met de Vitales Land skipas. Dan kun je kennismaken met o.a. Breitenberg, Tannheim, Grän, Nesselwänge en Oberjoch.

Afwisselende wintervakantie is hier gegarandeerd

Nabij Pfronten vind je 3 skigebieden voor beginners en gevorderden. Hierdoor zijn gezinnen en groepen er op het juiste adres. Voor iedereen zijn mooie pistes te vinden in het skicentrum Pfronten-Steinach, op de Hochalpe op de Breitenberg en bij de zonnelift in Pfronten-Röfleuten. In totaal vind je hier 13 kabelbanen en liften met meer dan 20 kilometer aan pistes! Een groot funpark houdt de jongeren bezig, en als je na een dag in de sneeuw nog niet uitgeskied bent, ga dan 's nachts skiën op een van de langste verlichte pistes in de Allgäu. Je kunt natuurlijk ook lekker wat gaan drinken in een van de gezellige hutten. Pfronten ligt in de Skiregion Allgäu waar je in totaal 500 kilometer aan pistes vindt.

Meer dan alleen skiën Beeld: Pfronten Tourismus
Meer dan alleen skiën Beeld: Pfronten Tourismus

Winterwonderland

Naast het plezier op de skipistes kun je Pfronten heerlijk wandelen, sleeën en langlaufen. Het heuvelachtige landschap leent zich perfect voor al deze sporten. In dit authentieke deel van Duitsland kun je helemaal tot rust komen en ben je ver weg van alle drukte. Hier geniet je van een waar winterwonderland, welke activiteit je ook beoefent.

Pfrontener SchneeSpaßWoche in Pfronten-Steinach

Van 5 tot 9 februari wordt voor de vierde keer de Pfrontener SchneeSpaßWoche georganiseerd. Dat is een week vol winterpret. Het skigebied verandert in een waar Winter-Outdoor-Basecamp waar je veel verschillende wintersporten kunt proberen. Denk aan een week lang skitesten, een speciale huisvrouwen-skicursus, skitoer-workshops, speciale ski-techniek trainingen en een waar ‘zipfelbob’ kampioenschap! Meer informatie over deze wintersportweek vind je hier.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.