Zitskier Kampschreur wint Europa Cup in St Moritz

pepijnvanschijndel op 19 december 2019

Niels de Langen en Jeroen Kampschreur samen op het podium

In St Moritz werden afgelopen week twee reuzenslaloms en een slalom Europa Cup afgewerkt. Jeroen Kampschreur bereikte stabiel drie keer podium, waarvan één maal goud. Niels de Langen flankeerde zijn teamgenoot twee maal met een derde plaats op de slalom en reuzenslalom. Barbara van Bergen haalde ook een bronzen plak op dag twee reuzenslalom.

Vijf medailles

Bij de heren was het zitskiër Jeroen Kampschreur met drie podiumplaatsen Europa Cup, twee maal zilver (slalom en reuzenslalom) en één maal goud reuzenslalom. Niels de Langen wist met twee maal podium, een derde plaats op zowel slalom als reuzenslalom. Floris Meijer behaalde twee vijfde plaatsen op de reuzenslalom, de slalom ging mis in run één. Staande skiër Jeffrey Stuut finishte met twee negende en een zevende plaats.

Dames buiten de prijzen

Maaike Bennink skiede samen met guide Geertje Derksen constant naar een vierde plek op alle drie de wedstrijden. Zitskier Barbara van Bergen werd op dag twee derde op de reuzenslalom Europa Cup, beide andere races wist ze niet te finishen.

Officiële uitslagen

Bekijk de officiële uitslagen Europa Cup St Moritz 2019 op de World Para Skiing website.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.