15 sporters naar Jeugd Olympische Spelen

JurreSmits op 20 december 2019

Onder aanvoering van chef de mission Marianne Timmer is donderdag op Papendal het TalentTeamNL gepresenteerd dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de Jeugd Olympische Spelen in het Zitserse Lausanne. Het team bestaat uit vijftien talentvolle sporters waaronder freestyle snowboard selectielid Melissa Peperkamp. Zij zit pas sinds de zomer van dit jaar bij TeamNL. Vorige maand haalde Melissa nog twee keer goud op de Europa Cup Slopestyle in Landgraaf. De Jeugd Spelen vinden plaats van 10 tot en met 22 januari.

Melissa Peperkamp

De presentatie van het TalentTeamNL werd afgesloten met een officieel moment: NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg droeg de talentvolle sporters namens de ijshockeybond, de skivereniging en de schaatsrijdersbond over aan chef de mission Timmer. Het TalentTeamNL dat in Lausanne 2020 uitkomt, bestaat uit zeven ijshockeyers, een snowboardster, drie shorttrackers en vier schaatsers.

Chef de mission Marianne Timmer, die als schaatsster zelf drie keer olympisch goud veroverde, laat weten trots te zijn: ‘Dit is een prachtig team met veel potentie. Voor zowel de Jeugd Olympische Spelen als voor de toekomst. De komende Jeugd Spelen zijn voor de sporters een unieke gelegenheid om de olympische sfeer te proeven en te ervaren hoe het is om aan een internationaal toernooi deel te nemen. Het resultaat is belangrijk, maar niet leidend. Ik kijk uit naar een leerzame week met mooie prestaties van onze sporters én hun coaches. Ik ben trots dat ik als chef de mission hier mijn steentje aan mag bijdragen!’

Talent TeamNL

Deze vijftien sporters staan in de startblokken:

  • Schaatsers Myrthe de Boer, Sebas Diniz, Isabel Grevelt en Remo Slotegraaf
  • Shorttrackers Jenning de Boo, Diede van Oorschot en Michelle Velzeboer
  • Snowboardster Melissa Peperkamp
  • IJshockeyers Sanne Claessens, Kimberly Collard, Iris van Houten, Roos Karst, Ryan Kölgen, Corné van Stuijvenberg en Dylan Wesseling

De langebaanschaatsers staan niet in Lausanne zelf aan de start, maar schaatsen - in de openlucht - in Sankt Moritz. De ijshockeyers komen uit in een bijzondere competitie. Zij spelen een 3x3 competitie met teams die samengesteld zijn uit spelers van verschillende nationaliteiten.

Jeugd Olympische Spelen
De Jeugd Olympische Spelen worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) georganiseerd. In Lausanne komen van 10 tot en met 22 januari bijna 1.900 sporters in de leeftijdscategorie van 14 tot en met 18 jaar in actie.
Meer informatie over het evenement en de Nederlandse deelnemers is te vinden op: nocnsf.nl/lausanne2020.

JurreSmits
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.