BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Perfecte onderkleding voor de wintersport

Perfecte onderkleding voor de wintersport

gesponsord
Geplaatst op 22 januari 2020

Met meer dan een eeuw ervaring maakt Falke perfecte onderkleding voor wintersporters. Met een ruime keuze uit kleding voor koud en warm weer kan iedereen de perfecte technische onderkleding vinden bij dit Duitse merk.

Waarom technische onderkleding

Tijdens de wintersport is het van groot belang om technische onderkleding te dragen. Deze onderkleding zorgt er namelijk voor dat je niet oververhit raakt en als je juist even niet beweegt (in de skilift) het niet te koud krijgt. Deze technische kleding zorgt er namelijk voor dat je transpiratievocht naar de volgende kledinglaag wordt afgevoerd, zo blijft je huid droog en je lichaamstemperatuur op peil. Hierdoor kun je dagenlang genieten op wintersport, ongeacht de temperatuur.

Keuzes afhankelijk van de temperatuur

Om te zorgen dat je het niet te warm of te koud hebt tijdens de wintersport is het verstandig om met het zogenaamde laagjessysteem te werken. Zo kun je eenvoudig je kleding aanpassen als het warmer of kouder wordt. De basis van dit laagjessysteem is de onderkleding. Bij Falke kun je kiezen uit onderkleding die speciaal ontworpen is voor warm weer (of warmbloedige wintersporters), bijvoorbeeld de warme onderkleding, of de Cool-kleding met bijvoorbeeld de Maximum Warm serie of de Wool-Tech series. Boven de kleding draag je afhankelijk van het weer verschillende isolatielagen, waarboven je een wind- en waterdichte jas draagt. Is het te warm dan verwijder je een laag; is het te koud dan doe je er een isolatielaag bij. Zo ben je klaar voor elk weertype!

Geen mulesing: De Merinowol die Falke gebruikt is afkomstig van schapenboeren die de staarten van de schapen niet couperen, het zogenaamde mulesing. Veel schapenboeren snijden de staart van het schaap onverdoofd af omdat het schoonhouden van deze staarten veel tijd en moeite kost. En als deze niet worden schoongehouden ontstaan er vaak ziektes en ontstekingen. Hoewel wol van niet-gecoupeerde schapen duurder is, kiest Falke er toch voor om Merinowol van niet-gecoupeerde schapen te gebruiken. Dit om dit dierenleed te voorkomen.

Koud weer? Kies voor Falke Wool-Tech of Falke Maximum warm

Op zoek naar goede onderkleding voor koud weer? Kijk dan naar de Wool-Tech producten of naar de Maximum Warm series van Falke.

  • In de Wool-Tech kleding van Falke is Merinowol verwerkt. Dit is vochtregulerend en anti-bacterieel waardoor het lang fris blijft ruiken en het zit aangenaam. Deze Wool-Tech kleding heeft een zeer breed temperatuurbereik en is geschikt voor milde tot zeer lage temperaturen! Kijk in de link verder voor de gehele Wool-Tech collectie.
  • De synthetische Maximum Warm is speciaal ontworpen voor koud weer. Dit zeer sneldrogende materiaal zorgt dankzij het bijzondere oppervlak aan de binnenkant ervoor dat het lichaam tijdens actieve fases beschermd wordt tegen oververhitting. En op passieve momenten beschermt deze juist tegen onderkoeling.

Meer dan een eeuw ervaring

Falke is opgericht in 1895 door Franz Falke-Rohen. Met meer dan een eeuw ervaring in het maken van hoogwaardige sokken, onderkleding en normale kleding is het niet gek dat Falke bij veel wintersporters bekend is. Falke weet precies hoe ze de perfecte sportkleding moet maken. In totaal werken er 3.200 medewerkers, die dagelijks zorgdragen voor de best mogelijk sportkleding. De fabriek in Schmallenberg ligt in het mooie, glooiende landschap van het Sauerland. In deze fabriek staan grote machines die perfecte stoffen afleveren. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen wordt er nog veel met de hand gedaan. Denk bijvoorbeeld aan het stikken van de naden en het controleren van alle producten. Een echt ambachtelijk proces. Falke onderkleding is bij de betere wintersportspecialisten en outdoorwinkels te verkrijgen.