Big Air brons voor Melissa Peperkamp op YOG Lausanne

pepijnvanschijndel op 22 januari 2020

Opnieuw een medaille voor snowboardster Melissa Peperkamp op de YOG snowboard Big Air wedstrijden en dit keer de bronzen plak in Leysin, Zwitserland. Eerder deze week wist de Nederlandse al een zilveren medaille op de slopestyle te halen.

Melissa Peperkamp pakt brons op Big Air YOG 2020. Bron: Olympic Channel

Goede wedstrijd

Tijdens de wedstrijd waarin de atleten over de grote kicker (schans) in drie heats hun sprongen moesten tonen, wist Melissa met een strak uitgevoerde tweede sprong (cab 540) op te schuiven naar de eerste plek. Als laatste startend in de finale kon de slopestyle specialiste net haar 720 niet goed landen, maar wist daarmee een derde plaats te behalen op de YOG. “Ik ben helemaal stoked en helemaal blij, ik besef het nog niet echt. Gewoon twee medailles op de Jeugd Olympische Spelen en we hadden top acht als doel gezet!?! En ik ben Niels echt zó dankbaar weer dat hij me er doorheen heeft gesleept, ik was anders echt niet te genieten geweest vandaag, zo gespannen was ik…” vertelt een opgewonden Melissa in de finish van de wedstrijd.

NSkiV en TeamNL Coach Niels Oostendorp aan start bij de YOG Big Air. Bron: Olympic Channel

Training niet vlekkeloos

De trainingen eerder vandaag begonnen niet vlekkeloos. Terwijl ze nog last had een beurse hiel van de vorige training gisteren, wist ze vandaag bijna geen trainingssprong te landen. Opnieuw was het haar coach Niels Oostendorp, die de rust wist te bewaren en haar goed kon voorbereiden op de wedstrijd, samen met de rest van het begeleidingsteam dat speciaal door het NOC*NSF en de Nederlandse Ski Vereniging was meegestuurd naar deze jeugd Olympische Spelen. “Bij de training had ik geen sprong geland en tijdens de wedstrijd had ik in mijn tweede run een 540 completed, dat was zo lekker…”, aldus Melissa over haar training.

Melissa Peperkamp hoog in de lucht tijdens de YOG Big Air in Lausanne. Bron: Olympic Channel

Uitslagen

Lees de volledige uitslagen op de FIS YOG website.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.