Afgelopen weekend was het raak, en niet zo’n klein beetje ook. Een Retour d’Est nam weer beslag van de bergen rondom de Frans/Italiaanse grens. Ik was in het gebiedje van Abriès en daar sneeuwde het hard, heel hard, nee echt heel erg hard. Een meter op donderdag een meter erbij op vrijdag en nog 70 cm erbij om het af te toppen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dorpen die tijdelijk werden afgesloten, een ochtend met een lawinegevaar van 5, maar vooral ook heel erg veel sneeuw. Ik ben nog steeds onder de indruk van de sneeuwval waar ik van vrijdag tot en met zondag in geleefd heb. Een van die stormen die ik nooit meer zal vergeten. Al was het alleen al om de hoeveelheid sneeuw en de extreem diepe poederruns die we gemaakt hebben. Hierbij de beelden, plus een zeer duidelijke uitleg van Roel wat nou precies zo’n Retour d’Est is.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Whooooooooooooo!

Hoe willen jullie dat ik nog anderhalve week geconcentreerd blijf op mijn werk met dit soort beelden!? Ik! Wil! NU! op wintersport!

OMG. Wat een stapels poeder! Supervette beelden!

Bergen + Sneeuw = ❤

duidelijke uitleg van Roel, thanks!

Dat is het betere werk :p

❄️

Stikjaloers! Ik wil ook in de poeder spelen NU! Nog 4,5 week dan mogen we weer, denk alleen niet dat het zulke condities zullen worden.
@Rogier : Ik zag je wel in de skilift zitten, maar blijven die skigebieden met die hoeveelheden sneeuwval volledig open, of worden ze deels afgesloten? Kan me voorstellen dat dit soort hoeveelheden poeder op de pistes ook nog wel gevaar op kan leveren.

@Tiny M Van de vijf liften was er maar eentje open… en zaterdag dat maar voor een klein deel van de dag.

Click. Click. Peace

Niet verkeerd

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie