Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Jongste skitalenten strijden om de gouden bekers op de SnowStar Race in Maria Alm

Jordan-P op 27 februari 2020

MARIA ALM, 27 februari 2019

Vandaag stond de SnowStar Race op het programma van de N(J)K Alpine week in het Oostenrijkse Maria Alm. Tijdens deze combirace gingen de allerjongste Nederlandse skitalenten de strijd met elkaar aan. Zeven jaar oud waren de jongste deelnemers, die raceten over het parcours met kombochten, sprongetjes, stubbies en reuzenslalompalen.

Top weersomstandigheden voor SnowStar Race

Na het vallen van vijftien centimeter sneeuw vannacht begon de pistebully vanochtend vroeg met het preparen van de piste voor de SnowStar Race. Daarna was het de beurt aan de pistecrew om het parcours wedstrijdklaar te maken.

Met wat bewolking, een klein zonnetje en een goede piste mochten de voorlopers als eerst van start. Ditmaal waren dit; onze eigen Pepijn van Schijndel (Topsport en talentherkenning), Bert Raaphorst (Race Coördinator), Christophe Lemeire (FIS TD) en coach Geertje Derksen. Daarna mochten de 49 skitalenten van start voor de oefenronde van de SnowStar Race. Na de oefenronde maakte het wolkendek plaats voor veel zon en een blauwe lucht en was het tijd voor het echte werk! In 2 runs deden de kids hun best om als snelste over de finish te komen.

Mooie wedstrijd om skivaardigheid te testen

De SnowStar Race was voor sommige skitalenten hun eerste grote wedstrijd ooit. Een mooie wedstrijd om ze de kans te geven om hun skivaardigheid te testen en het plezier in een wedstrijdvorm te vergroten. Een hoop kids hadden al wat meer ervaring en gingen tijdens de runs vol in de aanval om zo snel mogelijk te finishen. Anderen voelden iets meer spanning en kwamen nog wat onwennig naar beneden. Maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Ondanks dat ze soms niet helemaal tevreden waren over hun race zat de sfeer er goed in en kwamen de kids met een grote glimlach over de finish; al een echte wedstrijdmentaliteit op zo’n jonge leeftijd!

Aspiranten podium meisjes

Vier gouden bekers

In de benjamins-categorie (geboortejaar 2012 ten 2013) kwamen Isabel de Vos van Skiteam Nieuwegein en Siebe van Velthoven van Snowsports Academy Racing als allereerste over de finish. Bij de aspiranten (geboortejaar 2008 t/m 2011) skieden Bo van Dijk van Skiteam Dordrecht en Thomas Jaspers van Snowsports Academy Racing naar de gouden bekers. Ook kregen onze voorlopers dit keer eenmalig een beker uitgerijkt. Coach Geertje Derksen ging er bij hen met de winst vandoor.

Podiumplaatsen:

Benjamins - Meisjes:

 1. Isabel de Vos

Benjamins - Jongens:

 1. Siebe van Velthoven
 2. Gijs van der Meulen
 3. Sacha Ang

Aspiranten - Meisjes:

 1. Bo van Dijk
 2. Lotte Dekker
 3. Luna Verwijst

Asp - Jongens:

 1. Thomas Jaspers
 2. Thijs Kok
 3. Fedde Spitsbaard

De volledige uitslagen van de SnowStar Race

N(J)K Alpine 2020

In het gebied Maria Alm - Hochkönig wordt van 22 t/m 28 februari om de Nederlandse titels alpineskiën gestreden. Morgen vindt de laatste wedstrijddag plaats waarin de junioren het tegen elkaar opnemen op het Nederlands Jeugd Kampioenschap Slalom.

Programma N(J)K Alpine:

 • Vrijdag 28-02-2020 - NJK Slalom
 • Zaterdag 29-02-2020 - Reserve dag

Meer informatie over het N(J)K Alpine 2020

Foto’s

Bekijk het N(J)K Alpine 2020 fotoalbum