Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Oproep: stuur een skibril naar de IC!

Roel op 05 april 2020· 5 reacties

In de ziekenhuizen werken momenteel duizenden mensen om de patiënten die besmet zijn geraakt met het Coronavirus te behandelen. Zelf moeten die helden van de zorg ook goed beschermd worden. En gek genoeg kunnen wij als skiërs, snowboarders en andere wintersporters daar goed bij helpen. Hoe? Door een skibril (goggle) op te sturen.

Update 9 april:

Bedankt voor jullie reacties! Er zijn de laatste dagen heel veel skibrillen bij het Hagaziekenhuis binnen gekomen en ze kunnen voorlopig vooruit. Opsturen is dus niet meer nodig. Bedankt allemaal!!!


Skibrillen hard nodig

Vandaag werden wij gebeld door een manager van het Hagaziekenhuis. De zeventig IC verpleegkundigen, honderd buddies en evenzoveel doktoren hebben een ernstig tekort aan gezichtsbescherming. Er zijn helaas onvoldoende medische hulpmiddelen die de ogen afdoende beschermen. Het bleek dat skibrillen dit goed doen en dus werd verzocht of wij ze kunnen helpen aan skibrillen zodat de medewerkers van het Hagaziekenhuis zo goed mogelijk worden beschermd.

Stuur je bril (met lichte lens) op!

Heb jij een skibril/goggle (geen zonnebril) die je kunt en wilt missen (je krijgt 'm natuurlijk niet terug)? En heeft deze een wat lichtere lens, geel of oranje bijvoorbeeld? Belangrijk is ook dat de skibril een rand van rubber heeft en niet van foam. Dit is namelijk goed te ontsmetten. Stuur 'm dan op naar het volgende adres:

  • Hagaziekenhuis
  • t.a.v. Facilitair Management
  • Els-Borst Eilersplein 275
  • 2545 CH Den Haag

Bedankt voor jullie hulp! Hopelijk kunnen we zo als wintersporters ook een klein steentje bijdragen. Mochten er meer ziekenhuizen zijn die deze wens bij ons neerleggen dan zullen we deze hier toevoegen!

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
MiVe5 april 2020 · 20:07

Naast snorkels verkoopt de Decathlon ook skibrillen hoor!

petra45 april 2020 · 20:11

Ik heb die van ons al aan een thuiszorg verpleegkundige hier in de buurt gegeven.

*bericht bewerkt door petra4 op 05 apr 2020 20:25

Sjaak275 april 2020 · 20:29


Heb deze nog liggen, ga ik opsturen.

Children of winter never grow old
dokteruk7 april 2020 · 11:41

Helaas zijn de meeste skibrillen met een gekleurde lens. Overigens vind ik het vrij vreemd dat er in het Haga een tekort is aan oogbescherming, ik weet van andere tekorten aan beschermend materiaal (het zogenaamde PPE) maar een tekort aan visors/brillen ben ik nog niet tegen gekomen.
Enfin het zij zo, ik zal ook eens op zolder kijken als ik aanstaand weekend thuis ben.

Succes!
D

Ever tried the Thermo's? Good luck!
Slim7 april 2020 · 14:51

Rand van rubber?
Een skibril heeft dat toch nooit? Altijd een rand van schuim, en ook ventilatie gaten onder en boven zijn afgedekt met schuimrubber.

Plaats een reactie