Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ben je na een lange wandel- of fietsdag in de bergen toe aan wat verfrissing, of ben je gewoon een echte waterrat? Dan zit je in het Salzburgerland helemaal goed. Je komt overal water tegen in dit berggebied: van de hoogste bergen met gletsjers, bergmeren, riviertjes en watervallen tot aan de grote zwemmeren. En het is niet zomaar water, het is puur bergwater. Het water in verschillende meren is van drinkwaterkwaliteit!

Heerlijk kristalhelder water

Het kristalheldere water is één van de grootste kostbaarheden van het Salzburgerland. Het water maakt dit een perfect vakantiegebied: voor kajakkers die op zoek zijn naar kolkende rivieren, voor Stand Up Paddling en zeilen op de meren, voor avonturiers die aan canyoning doen en voor iedereen die gewoon lekker wil zwemmen of ontspannen. En wat is er na een mooie wandeling heerlijker dan een verkoelende duik nemen in een helder bergmeer, of de voeten laten bungelen in een kabbelend beekje?

Gollinger Wasserfall © SalzburgerLand Tourismus

Indrukwekkende watervallen

In het Salzburgerland vind je een van de hoogste watervallen van Europa, de watervallen van Krimml. Via een 4 kilometer lange weg met meerdere uitzichtplatformen kunnen de watervallen van dichtbij worden bewonderd. En het hele Salzburgerland ligt vol met wonderschone watervallen waar je naartoe kunt wandelen. Een andere beroemde, en vaak nageschilderde, waterval is de Gollinger Wasserfall. In 20 minuten loop je naar deze romantische plek.

Heerlijk ronddobberen in het Salzburgerland ©SalzburgerLand Tourismus

Spelen met water en op zoek naar goud!

Kinderen (en hun ouders) kunnen hun hart ophalen rondom de Grafenbergsee. Hier kan iedereen ontdekken hoe het water over piramides, spiralen en watermolens z’n weg vindt. Kinderen kunnen water oppompen, stuwdammen bouwen, met een vlot varen en nog veel meer. In Rauris kunnen goudzoekers aan de slag. Hier wordt al eeuwenlang goud gezocht. Met laarzen, een schep en een waspan kun je onder vakkundige begeleiding beginnen met goudwassen. Met wat geduld en proberen kunnen ook beginnende goudzoekers geluk hebben.