Fotoreport: Live vanuit de diepe sneeuw!

Rogier op 05 januari 2016· 9 reacties

Het is eindelijk zover!
Het is eindelijk zover!

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk… Nou ja jullie kennen het liedje wel. En als er iets op mij van toepassing is, is het dit wel. Na weken, zelfs maanden wachten lijkt het eindelijk zover. De winter is hier, en hoe! Met een goed pak sneeuw is de winter terug gekomen in de Franse Alpen. Het voelt een beetje als thuis komen. Eindelijk kunnen we weer spelen in de sneeuw. Natuurlijk stond ik eergisteren (dat was heel net aan) en gisteren al in de sneeuw (en dat was een droom). En ik weet ook wat ik zometeen weer ga doen… want vannacht is er weer 15 tot 20 cm sneeuw bijgevallen.

Van groen naar diep winter
De bergen waren vorige week nog groen. Ik reed zelfs nog heerlijk op hoge bergpaden met mijn mountainbike. Het was eigenlijk prima toeven voor een eind oktober. Helaas was het eind december. Ik maakte er het beste van. En dat ging met vallen en opstaan want wat miste ik de sneeuw. Die diepe heerlijke sneeuw. Maar de verlossing kwam afgelopen weekend. Zaterdag begon het met sneeuwen en zondag nacht ging het echt sneeuwen. Hard sneeuwen ook. De eerst nog sneeuwloze en groene bergen werden opeens mid-winterse bergen. Het is genieten. Er moet nog sneeuw bijvallen om op het lang jarig gemiddelde te komen, maar we zijn de goede weg op aan het gaan. En als ik Roel mag geloven komt er komende week zeker in de Franse Alpen nog veel meer aan.

Eindelijk een winters landschap
Eindelijk een winters landschap

Skigebieden openen steeds meer
Na een nacht flink sneeuw rijden de pistebullys afhankelijk van het gebied zo snel mogelijk rond. Zo meldde Serre Chevalier dat komende week het grootste gedeelte van het gebied open gaat. Maar omdat er momenteel nog erg weinig open is, en de gebieden hard bezig zijn met het prepareren, klommen wij zelf omhoog om mooie sneeuw te vinden. Na een ruim uur door de diepe sneeuw sporen, wat erg vermoeiend is, werden wij ingehaald door een pistebully. Dat maakte de klim wel even wat makkelijk.

Er wordt hard geprepareerd
Er wordt hard geprepareerd

Meer en meer sneeuw
Hier in het noordelijke puntje van de Zuid Franse Alpen, hebben we ongeveer 25 cm sneeuw op 1000 meter, en op 2000 meter gaat het over de 50 cm heen, meer in enkele kommen. Nog niet heel veel, zeker niet voor de gebieden die hier heel veel sneeuw gewend zijn. Maar het is een heel goed begin. Het fijne is dat deze sneeuw letterlijk op de groene bergen viel en wij in tegenstelling tot de Franse Noordalpen veel minder last hebben van een onstabiele onderlaag, die is er slechts op grote hoogte. Het is hier dus minder lawinegevaarlijk dan in de Noord Franse Alpen. Het is genieten geblazen. Zoals ook wel blijkt uit deze foto’s neem ik aan… Wat ben ik gelukkig!

Met vrienden op pad, wat miste ik dit!
Met vrienden op pad, wat miste ik dit!

Alsof het de eerste herfstsneeuw is..
Alsof het de eerste herfstsneeuw is..

Sandra geniet voorop!
Sandra geniet voorop!

Ik ben niet de enige die vrolijk is
Ik ben niet de enige die vrolijk is

Diepe sneeuw!
Diepe sneeuw!

Die spoort sneller dan wij ;-)
Die spoort sneller dan wij ;-)

Heerlijke poeder!
Heerlijke poeder!

Diepe poeder
Diepe poeder

We zijn weer begonnen!
We zijn weer begonnen!

In de diepe sneeuw!
In de diepe sneeuw!

Genieten...
Genieten...

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Is dit in Puy St. Vincent of in Serre Chevalier?

Prachtige foto’s @Rogier, hopelijk krijgt de rest van de alpen ook nog zo’n pak sneeuw!

No sweat no glory

@GiGi in Pelvoux ;-) Het one-lift wonder van de Ecrins :-)

Click. Click. Peace

Pfew, zit ik hier in mn hoorcollege… Over 3 weekjes mogen we…

Is het al winter?

Jaloers

Ben geen topografisch wonder, maar hoe staat Fieberbrunn er de komende dagen voor?

@sandravanmoorsel , daar valt het nogal mee met de sneeuwval ;) Te vinden op: https://www.wintersport.nl/dorpen/fieberbrunn/weersverwachti…

@ Rogier heel veel plezier, je hebt er lang op gewacht !!!

Gotta go fast

En vandaag was eigenlijk nog beter!

null

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie