BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Samnaun

Reviews Samnaun

73% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3688 reviews.

  • Sterke punten: Sfeervol
  • Zwakke punten: Weinig après-ski en duur.

Wat vind jij van Samnaun?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast106
    Gast106 1 maart 2019 · 12:52

    Geweldige bestemming. Ik lees overal dat het zo duur is, maar het is goedkoper dan Ischgl (0,3 biertje kost 3,20€). Lunch 15,-€ pp. Apres Ski: Almrausch in Compatsch, Schmuggler en El Rico in Dorf. Ski klassen max 6 kids per klas t/m 9 jaar gratis. Grote oefenwijde met allerlei liftjes in Samnaun Dorf. Zeblas afdaling (80) naar Dorf is geweldig en maakt het hele dorp ski in /ski out. Ook met kerst en krokus, nergens wachttijden!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast489
    Gast489 12 april 2017 · 21:42

    Samnaun is de rustige kant van de Silvretta Arena (Ischgl). Zowel overdag als 's nachts. Het dorp bestaat uit een 4-tal gehuchten, en ligt op zowat 1800m hoogte in een mooie vallei, afgesloten van de rest van Zwitserland (het dorp is enkel bereikbaar via Oostenrijk) doen de plaatselijke bewoners extra hun best om het de toeristen naar hun zin te maken: de gratis en frequente skibussen brengen je in minder dan 10 minuten naar de skiliften, er zijn vele leuke winkeltjes en restaurants. Betalen in Euro vormt geen enkel probleem, faciliteiten van Oostenrijk gebruiken ook niet (het skigebied van Samnaun sluit naadloos aan op dat van Ischgl; skipassen kunnen zelfs uitgebreid worden naar andere skigebieden in de vallei van Ischgl zoals bijvoorbeeld See, Nauders, Paznaun,... maar geloof me, dat is helemaal niet nodig want het skigebied van Samnaun is al groot en interessant genoeg). In Ischgl is het eerder druk, hoewel er ook mooie uithoeken zijn (Piz Val Gronda bijvoorbeeld, met uitstekende off-piste mogelijkheden), Samnaun is eerder rustig (geen files aan de skiliften!). Wij waren er de eerste week van april 2017, en ondanks record-temperaturen en weinig sneeuwval, werden de beide dalpistes (die naar Samnaun Dorp en naar Samnaun Laret) nog steeds geprepareerd en open gehouden. Wij zijn al in vele verschillende skigebieden geweest in zowel Frankrijk, Zwitserland als Oostenrijk, maar Samnaun heeft ons zeer aangenaam verrast. Wij gaan er zeker terug!

    Met familie Skiër
  • Chantal4
    Chantal4 14 november 2016 · 12:58

    De afdaling 81 naar Samnaun liggen vaak middags veel hopen met sneeuw, of er ligt ijs, dat scheelt per jaar weer altijd. Verder is het een prachtig gebied om te skiën en de banen zijn goed ruim?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast936
    Gast936 4 september 2012 · 13:39

    Samnaun Dorp was onze stek in januari 2012. Toen bijna uitgestoven! Overdag best wat volk dat komt shoppen maar 's avonds gewoon uitgestorven. Waarschijnlijk is de dure Zwitserse franc de oorzaak. O.k. Je mist sfeer maar je hebt alle keuze in de restaurantjes en ook geen wachtrij bij de grote gondel. Wij vonden het prima. Er lag meer dan zat sneeuw en konden op de ski's naar de gondel. De winkels zijn bijna allemaal hetzelfde wat aanbod betreft. Wel handig om ff wat luchtjes te scoren. Kortom .... Prima plek voor wie geen drukte zoekt, wel kwaliteit wil en een top gebied om te skiën.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gaston
    Gaston 22 maart 2011 · 13:37

    Heb 44 jaar geleden hier leren skieen. Van een gezellig boeren dorpje is geen sprake meer. Samnaun is een heuse mondaine plaats geworden waar de nadruk op tax-free ligt. Destijds waren hier 2 sleepliften. nu 2 grote gondels waarvan 1 een dubbeldeck is waar 120 man in gaan die je naar het skigebied Ischel brengen. Een reuze skigebied, voor zowel beginners als gevorderden. Het appartement van Hotel Mutler was sterk verouderd en doet afbreuk aan de ambiance van het dorp. Genoeg restaurantjes waar je goed kunt eten, van pizza tot raclette. De invloed van oost europa is te merken maar nog niet hinderlijk zoals bv in Turkije. Hebben al voor volgend jaar weer geboekt

  • Suzanne
    Suzanne 11 februari 2009 · 17:27

    Het weekend van 6 februari in Samnuan verbleven in het Smart-Hotel. Een nieuw hotel sinds dit winterseizoen. Erg netjes allemaal! Het dorp heeft een gezellige sfeer. Je kan inderdaad heerlijk eten bij La Pasta, de ambiance doet je niet verwachten, zo lekker te eten. De rode pistes zijn prima te doen. Ben zelf nog redelijk een beginner, heb in Frankrijk leren ski? Vond de rode pistes hier veel weg hebben van de blauwe in Frankrijk (ze zijn hier erg breed). Dus ook voor beginners prima te doen. Ik vind Samnaun een aanrader!

  • incuflex
    incuflex 9 februari 2009 · 11:25

    De week van 31 januari verbleven we in Samnaun dorp. We hadden een appartementje voor 2 personen vlak in het centrum. Het dorp is klein maar doet zeer gezellig aan. Alles is super proper en knap afgewerkt. \'s avonds ski je via een rode piste tot aan de rand van het dorp. Tot 18u is er dan apr?ski in de schmuggleralm, ambiance maar je kan ook rustig een pintje blijven drinken. Je doet dan je ski\'s weer aan en glijdt via de weg die rond het dorp loopt tot vlak in het centrum. \'s Avonds kan je gezellig gaan eten in \"la Pasta\" (restaurant van Chasa Montana) of in de schmuggleralm. Prijzen zijn overal te vergelijken, voor 30 euro (hoofdgerecht, drinken en koffie )kan je zeer lekker en verzorgd eten, pizza\'s vind je overal rond de 10 euro. Bediening was overal vriendelijk en wachten op je bier was er ook nergens bij. Super aanrader, je vindt hier trouwens geen belgen of nederlanders !

  • Stan
    Stan 23 maart 2008 · 22:12

    Wij komen al bijna 30-jaar in Samnaun, hotels en appartementen zijn de laatste 5-jaren erg duur geworden. Vriendelijkheid personeel is ook afgenomen, mogelijk gaat het hun nu TE goed ...Skigebied is werkelijk top, sneeuw is steeds erg goed te noemen. Al jaren gaan we naar de afsluiting van het seizoen, een aanrader met popconcerten.

>