Bekijk ook de pistekaart
Hoogte dorp
2473m
Liftverbinding met skigebied
Ja
Dalafdaling
Ja
Sterke punten
Gezellige après-ski

Snowmass Village heeft leuke après-ski. Het is hier allemaal net even wat minder luxe en posh in vergelijking met Aspen.

Kindvriendelijk

Veel accommodatie is ski-in, ski-out. Ideaal dus voor kinderen. Er liggen ook mooie faciliteiten om de kleintjes te leren skiën.

Geweldige locatie in het skigebied

Snowmass Village ligt middenin het skigebied van Snowmass. Vrijwel alle accommodatie is ski-in, ski-out.

Zwakke punten
Duur

Snowmass Village is iets goedkoper dan Aspen zelf, maar nog altijd een prijzige bestemming.

Matig bereikbaar
Overige punten
Sfeer

Snowmass Village is speciaal gebouwd voor de wintersport. Het dorp is dus niet authentiek, maar doet zeker niet ongezellig aan.

Driehonderd dagen zon in een uitgestrekt gebied

Snowmass Village ligt op amper veertien kilometer van Aspen Airport in Colorado en beschikt over een enorm uitgestrekt skigebied boordevol goede pistes. Elk jaar kent het gebied ongeveer driehonderd dagen zon en je bent dankzij de ligging op grote hoogte 's winters altijd verzekerd van sneeuw. Een gratis shuttlebus brengt je naar de skipistes van het nabijgelegen winteroord Aspen.

Goed voor beginners

Snowmass wordt vaak het ‘Snowboard Mecca of the Rockies’ genoemd en terecht! Je vindt in Snowmass maar liefst twee halfpipes en twee hele dikke parken. Ook de pistes zijn hier fenomenaal. Beginners krijgen hier perfecte afdalingen voorgeschoteld en maar liefst 38% van de pistes zijn bestemd voor gevorderde skiërs. De overige helft is gereserveerd voor de gemiddelde skiër of snowboarder.

Speciaal programma voor kids

Kinderen kunnen hier speciale programma’s volgen om te leren skiën of snowboarden. Kinderopvang is mogelijk voor baby’s vanaf acht weken. Om ervoor te zorgen dat de jonge garde helemaal verliefd wordt op skiën of snowboarden biedt Snowmass een speciaal programma aan. Avonturenzones, leuke afdalingen en vooral veel plezier beleven, maken onderdeel uit van de didactiek.

Europa is nooit ver weg

Snowmass Village heeft levendige en uitgebreide ontspanningsmogelijkheden. Het stadje is helemaal ingericht volgens het thema ‘Europa’. En laten we eerlijk zijn, daar zit je als Europese skiër nou niet echt op te wachten, maar bruisend is Snowmass wel. Je kunt er leuke boetiekjes bezoeken, dineren in prachtige restaurants of in de openlucht van een concert genieten. Qua gastronomie vind je typisch Amerikaanse gerechten, maar ook de Franse, Italiaanse en Mexicaanse keuken zijn aanwezig en overheerlijk.

Foto's

Skigebied Aspen Snowmass

Makkelijk9%48km
Gemiddeld42%217km
Moeilijk47%244km
Totaal km pistes509km
Sterke punten: Gezellige après-ski, kindvriendelijk en geweldige locatie in het skigebied.
Zwakke punten: Duur en matig bereikbaar.

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Snowmass Village
(2473m)
Aspen
(2399m)

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2018/2019VolwassenenJeugdKinderen
Geen gegevens beschikbaar

Wintersport checklist

1
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.

Weerbericht

Wintersport weerbericht van woensdag 19 mei

In deze week van coronaversoepelingen laat de winter zijn tanden nog een keer goed zien in de Alpen. 20 centimeter was er vanochtend gevallen in het Oostenrijkse Kleinwalsertal. In dit koele voorjaar trekt de ene na de andere storing over met sneeuw en deze week gebeurt dat opnieuw. Boven de 1500 tot 2000 meter kan er lokaal 30 tot 50 centimeter sneeuw vallen.

Sneeuwhoogte in de buurt

Verenigde statenAspen Snowmass0cm 0cm 0cm 0cm 
0/29

Sneeuwval afgelopen 4 weken

30 apr1 mei2 mei3 mei4 mei5 mei6 mei7 mei8 mei9 mei10 mei11 mei12 mei13 mei14 mei15 mei16 mei17 mei18 mei19 mei20 mei21 mei22 mei23 mei24 mei25 mei26 mei27 mei

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april