Nieuwe ski's

Voor dit seizoen zou ik graag een nieuw paar degelijke ski’s kopen. Maar eerlijk gezegd zie ik door de bomen het bos niet.
IK ben nu 31 en ski jaarlijks vanaf mijn 11 jaar, dus ik denk wel dat ik qua niveau wel min of meer gevorderd ben.
Voorts ski ik wel in hoofdzaak op de piste, maar een stukje off piste of diep sneeuw zie ik nu en dan ook wel zitten.
Ik heb doorheen de jaren mij wat laten lijden door de hype’s van korte,brede,…ski’s. Maar nu wil ik wel terug wat meer naar de basis met degelijke paar ski’s.

Als ik bv de tests hier op de site bekijk lijkt de categorie all mountain ski’s misschien wel iets voor mij. Maar wat zijn de compromissen dan tegen over een echte piste ski ?

Deze bv spreken mij wel aan, en zitten ook binnen mijn budget.
https://www.wintersporters.be/skitest/ski/242

EDIT: net ontdekt dat er eigenlijk reeds een gelijkaardig topic bestaat dat bij mijn vraag aansluit,het lukt blijkbaar niet dit topic nog te verwijderen.

Dan nog is het wel handig om iets meer info te geven over wat je zoekt in een ski. Hoe je van energiek en krachtig of juist van cruisen? Ski je snel of niet zo? Lange of korte bochten? En wat voor postuur heb je (lengte/gewicht)? Dat helpt bij het adviseren.

Goh, moeilijk te zeggen.
Met momenten hou ik wel van energiek en krachtig skiën maar er zijn ook momenten dat ik cruise. Hetzelfde met de snelheid en bochten eigenlijk…

Ik ben 1.75 en rond de 70 kilo.

Dan zijn de Fischer motive 80 goed voor jou. Bij de skiwebshop heb je ze voor f 440 euro

Ik ben erg gecharmeerd van Elan Amphibio 78 XTI, die zijn volgens mij wel ietsje duurder dan de Fischter Motive 80. Nordica Hell & Back Fuel, Nordica NRGy 80 en Salomon X-DRIVE 80 TI of Salomon X-DRIVE 8.0 FS ook zeker even bekijken.

Wat het verschil is tussen de twee Salomons weet ik niet precies, maar wij hebben ongeveer hetzelfde profiel en deze staan ook op mijn lijstje met mogelijke ski’s ;)

@Laurankl Heb op zowel de Elan als de Motive een week geskied, al heb ik wel het iets smallere broertje van de Motive gehad. Beide ski’s waren erg comfortabel en vergevingsgezind, maar waren ook niet vies van wat sneller werk. Enige nadeel van de Motive vond ik kantengrip die niet optimaal was, dat was bij de Elan iets beter. Al zou dit ook te wijten kunnen zijn aan de staat van onderhoud. De Elan’s waren nieuw uit het rek en de Motive’s niet bepaald.

Nadeel van de Elan’s was de gewenningsperiode, duurde wel even om ze lekker te sturen zoals ik wou. Al met al waren beide zeer fijne ski’s, maar zou de voorkeur geven aan de Elan’s.

Vorig jaar heb ik ook een paar dagen met Elan’s geskied en dat beviel eigenlijk ook enorm. Maar bij Elan zit ik al snel boven mijn budget.

http://www.skinet.com/ski/gear/skis

Hierop kun je misschien het model van vorig jaar vinden, kost je al gauw paar honderd euro minder. Verder zijn er op internet nog wel wat goedkope aanbieders, als je maar goed genoeg zoekt :)

Eerst skies huren op locatie een dag bijvoorbeeld de atomic redster 160 cm perfect voor het bochten werk! Lekker ligt! Voor op de piste . Volgende dag een andere ski proberen. Als je er 4 of 5 geprobeerd hebt kan je ze alsnog kopen. NOOIT naar marketing praatjes of verkoop praatjes luisteren! Zelfs revews zeggen niet alles.En ski is iets heel persoonlijks! Het is mezelf ook overkomen ik dacht die man zal het wel weten! Ook beoordelingen waren goed
maar het waren mijn skies niet.Probeer ze dan maar weer te verkopen na 1 dag skien! Het is eigenlijk net als met een meisje de 1 vindt die te gek en de ander ziet het helemaal niet zitten !

bij http://www.skiwebshop.nl
heb je van vorig jaar Fischer motive 80 voor f 260 euro

Eerst skies huren op locatie een dag bijvoorbeeld de atomic redster 160 cm perfect voor het bochten werk! Lekker ligt! Voor op de piste . Volgende dag een andere ski proberen. Als je er 4 of 5 geprobeerd hebt kan je ze alsnog kopen. NOOIT naar marketing praatjes of verkoop praatjes luisteren! Zelfs revews zeggen niet alles.En ski is iets heel persoonlijks! Het is mezelf ook overkomen ik dacht die man zal het wel weten! Ook beoordelingen waren goed
maar het waren mijn skies niet.Probeer ze dan maar weer te verkopen na 1 dag skien! Het is eigenlijk net als met een meisje de 1 vindt die te gek en de ander ziet het helemaal niet zitten !

Hooykaas op 1 nov 2014 20:10

De vraag is alleen: welke ski’s ga je dan testen op de sneeuw? Ga je dan af op het advies dat je ter plaatse wordt gegeven (door misschien wel een medewerker van een skiwinkel, die het zijn vak heeft gemaakt om ski’s te verkopen)? Of kijk je toch naar wat anderen zeggen, die meer als consument ervaring hebben met verschillende (soorten) ski’s? Die vraag hoor ik je niet beantwoorden. En die vraag is minstens zo belangrijk, vind je niet, @Hooykaas?

Ja, Dat is een hele moeilijke! Je moet je eigen gevoel volgen dat is zeker.
je kan alleen een advies volgen van iemand die je ook daadwerkelijk hebt zien skien zou ik zeggen!
de grootste krukken ( sorry) raden een ski aan tewijl ze zelf geen vergelijkings materiaal hebben met andere skies en zelf als een krant naar beneden komen.wat is dan de waarde van het advies! Dat is hetzelde met een tandarts mijn tandarts is altijd de beste Ja omdat ze nooit een andere geprobeerd hebben!
Zelf ben ik vroeger een waanzinnige top skier tegen gekomen in de bergen skiend en ben achter hem aan gegaan om te vragen wat voor skies hij had!
Ik heb ze gekocht! En geweldig! Was het nou de ski of het beeld van die man dat op mijn netvlies zat!
Verkopers adviseren graag de skies waar ze het meest op verdienen vergeet dat niet!( bonus eind van het jaar)
Bij de banden specialist adviseren ze ook bijna nooit Michelin banden omdat ze daar bijna niets op verdienen!
terwijl ze wel erg goed zijn! Is dit een beetje het antwoord op je vraag GiG !
Verkopers
verkopers in winkels verkopen graag waar ze het meeste aan verdienen vergeet dat niet!

Dat is nou psychologie! Het zit allemaal tussen de oren!

Ik hou gewoon even mijn mond.

Vandaag eens langs geweest bij een gespecialiseerde winkel, en deze werden mij daar aan geraden…
http://www.voelkl.com/skis/alpine/code/code-uvo-orange.html…

Geen slechte keus. Zeker het overwegen waard.
De pursuit serie van Rossignol komt ook in de buurt. Heb net laatste model gekocht.
Pure piste ski…met rocker tip! Dus wanneer er verse sneeuw gevallen is, cruisen op het poeder.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

De code uvo was voor mij ook een serieuze kandidaat maar ben uiteindelijk voor de racetiger rc uvo 2014/2015 gegaan (ik ski toch 99 % van de tijd op de piste met een voorkeur voor middelgrote gecarvde bochten op flinke snelheid). En ik vermoed dat de code uvo prima in dat profiel past met net iets meer lichtvoetigheid en draaigemak (ook vanwege de tail rocker die de racetiger rc uvo niet heeft).

Denk dat het zeker geen slechte keus is, maar als je wat vaker ( > 10 % ?) off piste of diepe sneeuw in wil, zou ik denk ik eerder de RTM serie overwegen, de code uvo is voor mijn gevoel toch een echte piste ski.

Als ik de rossignol pursuit serie (heb zelf de 14 AR Basalt 2013/2014 geskied) vergelijk met mijn racetiger rc uvo, dan is de Völkl een stuk meer race georienteerd (ook logisch) en de rossignol minder speels en logger (maar niet persé makkelijker of relaxer in mijn beleving). Maar dat is puur mijn ervaring op basis van wat ik zoek in een ski :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Nog eens bovenhalen,
Ik zit nog steeds in twijfel tussen een All-Mountain ski en meer een piste ski zoals de Volkl Code Uvo…
Zoals ik al zei ski ik hoofzakelijk op de piste met af en toe een uitstapje naast de piste.

En ik twijfel nu dus vooral tussen de zéér interessante promotie op de Salomon x-drive80 MG bij decathlon (299euro) en de Volkl Code Uvo orange (550 euro) die mij in een gespecialiseerde winkel werden aangeraden…

Als je 95% van de tijd op de piste bent met zo een lange ervaring zou ik persoonlijk voor een piste ski kiezen.
En als je dan een keer in de poeder wil zou ik een big mountain ski huren (die hele grote)
Ik hou van een ski die ik over de hele lengte kan skien vooral vooraan.Dus ik ben een van de weinige die niet echt op een piste rocker zit te wachten. ( maar daar staan ook andere meningen tegenover)
Voor off-piste is het wel fijn.
Voor de div.modelen moet je bij GiGi zijn die heeft er het meeste verstand van ook omdat hij ze persoonlijk test.
want het motto hier is ook weer try before you bay.

Nog eens bovenhalen, tussen wat ik nog steeds twijfel…

Salomon X-drive 80 MG
Volkl Code Uvo Orange
Fischer motive 80

Niemand meer met tips?
Ik zie door de bomen het bos niet meer :)

Ik vind dat je het “bos” toch aardig heb weten te snoeien tot 3 mogelijke kandidaten :-)
En als budget belangrijk is, is de Salomon interessant. Maar als je echt wil weten wat de beste ski is voor jezelf: ga huren en testen op de aspecten die jij belangrijk vindt…

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

3 ski’s vind ik ook geen bos meer, eerder een struik :-) En wat @Chonn (en anderen) zegt.

Oh ja, je maakt het je zelf alleen maar lastig als je zo blijft twijfelen. Iedere nieuwe ski die je onder je voeten bindt zal altijd even wennen zijn. Met de latten die hier worden geadviseerd zal het niet zo zijn dat de ene ski compleet anders aanvoelt / reageert dan de andere.

Het is imo simpel als je geen mogelijkheden hebt om te testen / huren dan moet je een keer een knoop doorhakken. De ervaringen van andere mensen heb je minder aan aangezien die ‘persoonlijk’ zijn. De test op deze site geeft een gewogen oordeel over een ski en geeft dus een richtlijn .

When life gets too complicated.... SKI

100 % mee eens Chonn !

Ik denk dat de knoop is doorgehakt en het fischer motive80 1m75 zal worden…

Alex was me net voor! Je moet eens de knoop doorhakken je bent immers al vanaf 31 oct. vorig jaar bezig.(geeft niet hoor).Je zegt “ik denk dat ik de Fischer koop” Gewoon DOEN en zeker voor die prijs.Dadelijk is de aanbieding ook niet meer geldig.Veel plezier!

Ik heb alleen maar hele positieve ervaringen met de Motive 80 van inmiddels 2 seizoenen terug. Heb hem in 1.75 en ben zelf 1.80m lang. Vind het zelf een fijne ski die ik na reviews gelezen heb gekozen. Moet ook zeggen dat ik ervoor huurde voor beginners en toen een overjarige Rossignol Z6 uit mijn hoofd had. Die was al fijn vond ik, nu is de fischer nog even een paar stappen vooruit voor mijn gevoel.

Zelf testen zou ik bij een volgende ski wellicht wel doen maar lijkt me lastig een winkel te vinden die ze alle 3 heeft.

Ik ben pas sinds 2 weken echt op zoek hoor :)
Over welke aanbieding spreek jij trouwens @Hooykaas

Sorry…Ik was in de war met de Salomon x-drive bij Decathlon voor 299 euro. (Ook niet gek voor die prijs moet ik zeggen).

Ik denk dat je met de Fischer Motive 80 een prima ski gaat kopen waar je veel plezier van gaat hebben.
Laat even weten als je ze goed hebt uitgeprobeerd op je wintersport hoe de ervaring is/was :-)

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Ja…Fischer motive 80 is beter met zijn ervaring en dat beetje prijs verschil chonn.
Het is ook gek dat je salomon weinig meer ziet in vergelijking met vroeger.

Plaats een reactie