Aankoop ski's

gaisdergerman2 maart 2019 · 09:35

Hallo,

Over twee weken ga ik richting solden en dit jaar wil ik mijn eigen ski's kopen.

Inmiddels heb ik 5 weken wintersport achter de kiezen verdeeld over 13 jaar. Ik ben 37 jaar en vrij sportief (sportopleiding gedaan). Mijn skikwaliteiten zijn matig tot redelijk. Ik ben vrij lang 1.92 en mijn gewicht is net geen 80kg.

Ijzige/harde pistes gaan mij redelijk goed af. Vorig jaar ben ik met mijn lesgroepje ook stukjes off piste geweest (was één vd minste vd groep) en daar heb ik eigenlijk niet veel te zoeken. Dit geldt hetzelfde voor de tiefsneeuw en boekels.

Komend jaar ga ik weer 4 dagen les nemen en hoop ik mijn techniek weer wat te verbeteren en mijn doel is om wat beter over de kleine boekels te gaan.

Ik heb eigen skischoenen (nordica Sportmachine). Welke ski's van maximaal €400, - raden jullie mij aan?

Tevens hoor ik graag waar ik deze het beste aan kan schaffen. Of in de week van 16 maart in solden of beter online aanschaffen?

Userd2 maart 2019 · 09:40

Vergelijkbare topics al doorgenomen? Online wordt overigens vaak in DE/AT gedaan en dan is binnen 2 weken zo langzaam aan al wat krapjes incl fatsoenlijk laten afstellen etc.

dan582 maart 2019 · 09:44

Ik zou daar ter plaatse kopen met de optie dat je kan wisselen na 1 dag gebruik, informeer je eerst hier bij de specialisten op dit forum en probeer ze daar dan uit , eventueel op voorhand een mailtje dat ze 2 paar klaarzetten zodat je géén tijd verliest.⛷💪

Born to run. B.S.
Bennie2 maart 2019 · 09:49

Of nu direct een Fischer F19 kopen ;) Is ie op tijd binnen.

elisabeth1012 maart 2019 · 10:24

Ik zou ter plaatse een ski uit het middensegment huren en dan kijken wat je er van vindt. Het feit dat ijzige pistes je goed afgaan en oneffen sneeuw niet zegt mij dat je waarschijnlijk nog vooral veel glijdt en rutscht met je ski’s. Echt nog gebrek aan techniek, wat niet gek is na 5 weken. Vermoedelijk kom je op kracht en fitheid een heel eind. Je wil in dit geval een ski die je mee gaat helpen technisch beter te worden. Niet te zwaar, makkelijk draaien en makkelijk wisselem van rutschen naar carven. Een ski die te hoog gegrepen is gaat je alleen maar tegenwerken, dan wordt het meer krachtpatserij dan techniek. Een f19 zou ik echt nog niet aan beginnen.

gaisdergerman2 maart 2019 · 10:41

Bedankt voor de reacties.

Een F19 lijkt mij inderdaad ook nog wat te hoog gegrepen, een klasse net daaronder lijkt mij prima.

Mijn niveau is als volgt:

  • Toen ik een jaar of 16 was heb ik wekelijks een 8-tal skilessen gehad in landgraaf (borstelbaan)
  • Ik kom goed van een rode en zwarte piste af. Als een rode of zwarte piste er slecht bij ligt (einde van de dag) heb ik hier meer moeite mee. Roetschen doe ik eigenlijk niet meer.

Verder houdt ik ervan om op snelheid te skieen, dan lijkt ook alles net wat eenvoudiger te gaan. Tijdens de les wordt er de snelheid meestal flink uit gehaald en dan merk ik dat mijn techniek niet heel goed is.

Ook als we wat langere tochten maken en dan van die smalle oversteekjes hebben dan heb ik wat meer moeite om links te draaien. Vooral op het moment dat het zo smal is dat je vaak op de schuine kant moet draaien.

Als laatste zou het mooi zijn als de ski’s een beetje passen bij mijn knalrode skischoenen :-). O

GiGi2 maart 2019 · 10:43

Ik zou ook ter plaatse een aantal modellen uitproberen. Als daar iets tussen zit wat je zou willen kopen, kan je proberen dat daar te doen en dan de huurprijs van de week in de aankoopprijs te verrekenen. Mocht dat niet een bevredigende deal opleveren, dan kan je altijd nog online gaan shoppen aan het eind van het seizoen. Voorwaarde is wel dat je even goed onthoudt/opschrijft welke ski je nu had en welke binding etc. Hoe meer info, des te beter je online kan beoordelen of je inderdaad dat specifieke product koopt.

gaisdergerman2 maart 2019 · 10:55

Thanks Gigi. Gaan we dat doen. Iemand nog een aanbeveling qua shop in Sölden?

GiGi2 maart 2019 · 11:23

Sporthütte Fiegl onderaan de Gaislachkoglbahn heeft veel Blizzard en Nordica geloof ik. Bovendien zijn ze erg relaxt en geneigd om mee te denken als je een aantal keer in de week wil omruilen. Ze hebben een aantal vestigingen geloof ik; ik weet alleen niet of ze in elk filiaal hetzelfde materiaal en beleid hebben.

DrPhil2 maart 2019 · 11:26

Salomon S/max 8 in 175. Perfecte ski voor je. En goedkoop

t.com/en/results

*bericht bewerkt door DrPhil op 02 mrt 2019 11:47

Sndr2 maart 2019 · 12:10

Nu huren en na het seizoen in de uitverkoop toeslaan is waarschijnlijk het goedkoopst :-). Vraag je leraar eens om een paar suggesties, die kan je niveau e/o aandachtspunten goed inschatten. Ik zou zeker HEAD iSupershapes een kans geven: hoge funfactor. Veel plezier met testen!

gaisdergerman2 maart 2019 · 13:59

Sporthütte Fiegl onderaan de Gaislachkoglbahn heeft veel Blizzard en Nordica geloof ik. Bovendien zijn ze erg relaxt en geneigd om mee te denken als je een aantal keer in de week wil omruilen. Ze hebben een aantal vestigingen geloof ik; ik weet alleen niet of ze in elk filiaal hetzelfde materiaal en beleid hebben.

GiGi op 2 mrt 2019 11:23

Ik ben nog nooit in solden geweest maar we zitten met het appartement vlakbij de gigijochbahn.
Ik denk dat het handiger is om daar ski’s te huren. Of kan je heel eenvoudig van het ene naar het andere gebied.
Ski’s testen is leuk maar het moet niet al teveel tijd kosten.

DrPhil2 maart 2019 · 14:38

Die Sporthütte Fiegl is wel stervensduur, zeg. Zes/zeven dagen skihuur:

  • top (Anfänger) € 99;
  • vip € 139
  • platin € 169
  • diamant € 233

Uche…

StevenDW2 maart 2019 · 16:55

Als je vlak bij de gigijoch zit, kan je eventueel bij de intersport gaan huren / testen. Bij aankoop trekken ze de huurprijs er wel af. Voordeel is ook dat ze een partnership hebben met het salomon en Atomic testcenter aan de rettenbach gletsjer en je daar ook zonder problemen kan wisselen / testen.

Als je iets uit het test center wil kopen, moet je wel beseffen dat dit een andere winkel is dan de intersport en dat zij de huurprijs niet verrekenen. Maar als je met de baas van het testcenter (Bernie Gstrein - gewezen profskier) onderhandelt, krijg je normaal gezien een betere deal dan de loutere aftrek van de huurprijs. Zo is het althans verlopen bij mezelf en een kameraad van mij 3 jaar geleden. Wij hebben toen begin december 20% korting + een duurdere binding + een bon voor een gratis onderhoud gekregen.

En ze brengen de skis bij aankoop gewoon naar je accommodatie op een afgesproken uur

Plaats een reactie